2018: Raceplanet kids experience
2018: Raceplanet kids experience

OKTOBER 2021

De kogel is door de kerk, Mika heeft aangegeven liever de autosport te betreden dan het hoogst haalbare competitie in de karting te gaan doen. Zijn doel is altijd de autosport geweest en geen NK of WK Karting. 

 

Eerste stap is dan ook bij NXT RACING het Junior autosport experience traject te doorlopen. Zodat Mika daarna zijn autoracelicentie kan gaan halen. Waar hij heel hard zelf voor heeft gespaard met zijn bijbaantjes en met behulp van de Jumbo flessenactie eerder dit jaar.

 

Welke opstapklasse het gaat worden, dat zijn we nu aan het bekijken en ook bij welke motorsport team. We hopen daar in 2022 wat meer duidelijkheid in te hebben. Voor de autosport zijn we altijd op zoek naar sponsoren, dit plan wordt as we speak geschreven. Bij interesse mail ons. 


 

AUGUSTUS 2021

In de gehele maand augustus kunt u uw flessen bon inleveren bij de Jumbo in Oud-Beijerland. Mika vraagt uw hulp om zijn droom in de autosport te verwezenlijken. Hij is hard aan het werk om het geld voor zijn racelicentie bij elkaar te sparen.

 

Dit kost zo' n €2300 bij elkaar, alle kleine beetjes helpen. Mocht u andere flessen hebben voor andere supermarkten. Mika komt deze graag bij u ophalen. Alle kleine beetjes helpen.


 

MEI 2021

Door de komst van nieuwe sponsoren hebben we een nieuwe livery voor de kart laten maken door Boo Gielen. Een livery die past bij de aanhanger en dus de looks van Bison Racing. 

 

In de tweede race van NXT wordt deze mooie livery geshowd op Circuit Pottendijk te Emmen.

 

Hier alvast een kleine onthulling van het schild en de bumper. 

Super enthousiast over deze mooie kleurensamenstelling. De sponsoren spatten gewoon van de kart af.... Trots....


Mei 2021

Deze maand mogen wij een nieuwe sponsor verwelkomen namelijk Wij Reclame. Bedankt voor jullie vertrouwen in mij, we gaan een hele fijne samenwerking tegemoet. Wij reclame heeft begin vorig jaar onze aanhanger helemaal beletterd. Een mooie verschijning waar we enorm blij mee zijn. Bij Wij reclame kunt u terecht voor autobeletteringen, gevelreclame, bewegwijzering, raamdecoratie, spandoeken, vlaggen, banieren en nog veel meer. Wij vertalen de huisstijl van uw organisatie in     concrete visuele uitingen. 


 Oktober 2020

Deze maand mogen we een nieuwe sponsor verwelkomen namelijk Serre Royal BV. We gaan een hele fijne samenwerking tegemoet.

 

Serre Royal is een bouwbedrijf met traditie en met ruim 30 jaar ervaring bekend is als serre en uitbouw specialist. Zij beschikken over de juiste vakkennis en ervaring om op een snelle en efficiënte wijze de uitbouw of serre van uw dromen te realiseren


GK4 Formula Honda 9pk augustus / september 2020

Door al het gedoe met covid-19 werd het hele raceseizoen op zijn kop gegooid,  begrijpelijk natuurlijk. Doordat we samen met een Belgische team werken was dat best moeilijk, vooral toen we de grenzen niet over mochten. Vanaf een afstand samenwerken is best lastig, als je alleen van de data moet uitgaan. Race 1 in Spa moesten we overslaan zowel het team als wij konden niet op die datum. Tweede race moesten we het zonder ons team stellen ivm covid-19 gelukkig wilde Pepijn Kraaijeveld inspringen en Mika begeleiden op Genk. Het lukte niet helemaal de juiste afstelling te vinden in een korte tijd binnen twee trainingssessies en moest Mika genoegen nemen met P10.

 

In Strijen konden we wel met ons team rijden, op zaterdag veel diverse dingen getraind, een andere afstelling, andere lijnen rijden, later remmen etc. Aan het einde van de dag was de juiste afstelling gevonden voor de volgende dag. Heel blij met met resultaat wat volgende namelijk P2. Dit werd dan ook heel gaaf opgepakt door de media. Zijn harde werken is beloond.


April / Mei 2020

 

Er is groen licht gegeven vanuit de regering om te gaan buitensporten in je eigen omgeving. Wij zijn lid van Kartbaan Strijen dus dat komt mooi uit. Mika heeft al weer een aantal keren lekker kunnen trainen op deze  technische baan.  Ook staat er nog een training op Circuit Venray op het programma. Of de wedstrijd door gaat in juni weten we nog niet. Deze trainingen doen we nu in onze trainingskart aangezien het Belgische team nog niet de grens over mag,  kunnen we nog niet trainen in de wedstrijdkart. 


Maart / April 2020

 

Half maart kregen we te horen dat het COVID-19 pandemie alles stil legde zo ook in de kartwereld. Zo werden de races van Strijen en Mariembourg niet gereden. Ook zijn alle kartbanen gesloten en kan er niet getraind worden. Veiligheid voor alles en dat is begrijpelijk. Dit betekent naast de training dat we ook geen sponsoren kunnen werven, sommige bedrijven staan met hun lippen tot aan het water. Een spannende tijd voor ondernemers, dan zijn er belangrijke zaken dan sponsoren.

 

Mika houdt zich momenteel bezig met lange afstandsfietsen, Sim racen en sportoefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Hij mist het racen, de spanning, de geur, zijn team,  kartmaatjes, de supporters, kortom wanneer zouden we weer mogen racen. Afwachtend tot 28 april om te horen of we in juni naar Venray kunnen, niet de favourite baan van Mika. 


Februari 2020

 

Mika heeft een crowdfunding pagina, zodat er ook kleine bedragen gedoneerd kunnen worden. Dit bedrag wordt gebruikt om extra te trainen op diverse banen, maar ook wordt het gebruikt om een aantal wedstrijden te betalen. Geeft u Mika een steuntje in de rug om zijn doelstelling dit jaar de top 3 eindklassering te behalen. Geef dan op:


Januari 2020

 

Onze aanhanger is klaar. Een opvallend en stoer ontwerp die van een afstand goed herkenbaar is.

 

Bij deze willen we graag de volgende bedrijven bedanken:

 

* Aldonk voor het beschikbaar stellen van het plaatmateriaal wat gebruikt is om de aanhanger te maken.

* Reklamesuper voor het stoere ontwerp.

* WIJ Reclame voor het bestickeren van dit ontwerp op de aanhanger.

 

Super trots om met deze flitsende aanhanger te mogen rijden. Bedankt Ewout, Peter en Marcel.


Januari 2020

Reklamesuper heeft een stoer nieuw logo voor mij ontworpen. We hebben samen gebrainstormd over de kleur samenstelling, de bison die moest er overduidelijk in. Ik ben een enorme McLaren fan, wat gaaf om te zien dat er bepaalde overeenkomsten in dit logo zit.

Kortom een prachtige stoere logo. Bedankt Peter. 


December 2019

Bekendmaking dat ik weer de Formula Honda 9pk gaat rijden in het GK4 event te samen met X-Pect Motorsport. Doelstelling dit jaar is de top 3 behalen en proberen het kampioenschap naar binnen te halen.

 

Stoeltje passen in het nieuwe frame is een feit.

Binnenkort testen op het circuit of dit het juiste frame is voor mij.

 

Om de top 3 te halen lukt niet alleen, daarom zoeken wij sponsoren die mij financieel willen ondersteunen in 2020. Meer informatie staat bij het tabblad sponsoren.


NIEUWE SPONSOR                                                   

Juli 2019

 

We zijn verheugd om onze derde sponsor aan te kondigen mede daardoor kan Mika verder in zijn GK4 avontuur.  

Numafa Cleaning en Automation we bedanken jullie voor het vertrouwen in Mika en hopen op een plezierige samenwerking.

https://www.numafa.com/

Juli 2019

Door verkoop van eigen kart en bijdrage van de club van 50 kwam het realiseren van een trainingskart tot stand. Mika heeft nu een gelijkwaardige Honda 9PK trainingskart waarmee hij ook binnen het X-Pect Motorsport team rijdt. Zo kan Mika op verschillende tracks meters gaan maken en aan alle weer condities gaan werken.  We zijn dan ook heel erg blij dat we met hulp van de Club van 50 dit hebben kunnen realiseren. De Club van 50 is nog niet vol, hier kan nog steeds ingestapt worden zodat ook Mika in 2020 in alles races van het GK4 mee kan gaan rijden. In het volgend seizoen zal er ook weer het een en ander aan materialen moeten worden aangeschaft te denken aan nieuwe raceschoenen / handschoenen en mss een overall.


Juni 2019

Mika heeft aangegeven te willen stoppen met het indoor karten en zich helemaal te focussen op het outdoor karten. Met een trainingskart in het vooruit zicht wat deels wordt gefinancierd door de club van 50 en deels van wat zijn oude kart heeft opgebracht gaan we ervoor. 

 

Dit betekent dat we afscheid hebben moeten nemen van KCR daar waar Mika is begonnen. Wellicht dat we nog een keer mee gaan doen met de uurs races. Maar voor nu is het plan om outdoor zoveel mogelijk te gaan trainen, zodat Mika leert om te gaan met alle weer condities. Ter voorbereiding op het GK4 event.


December 2018 

We mogen bekend maken dat Mika seizoen 2019 gaat rijden bij team              X-Pectmotorsport in de GK4 kartklasse. Mika gaat rijden in de klasse Formula Honda 9pk junior. 

 

"Vandaag is het aan de volgende nieuwe rijder om te introduceren. Dit keer is het geen Belg maar een jong Nederlands talent komende uit Oud-Beijerland (Zuid-Nederland) 12 jaar en gaat in de GK4 Kartseries aantreden in de Formula Honda 9pk junior klasse! Mika Bison welkom in ons team"!

 


December 2018

Mika mag zich Nederlands Kampioen Huurkarts bij de Rookies noemen. Hij heeft in finale race te Middelburg weer laten zien dat hij meetelt in de top 6. Hij is na zijn crash in Oldenzaal genoeg herstelt om de finale race in stijl af te ronden op het podium.

 

Mika reed deze dag sterk, hier en daar wat foutjes maar corrigeerde zich eigen snel. Twee keer van poleposition mogen starten en mooie inhaalacties laten zien. Op de foto Rookie kampioen huldiging.


September 2018

Mika wordt bij het KCR KIDS Kampioenschap tweede.

De laatste wedstrijd werd alles op alles gezet om het kampioenschap naar zich toe te trekken. 

Helaas was de tegenpartij net wat sterker deze dag dan Mika, hij heeft alles gegeven wat er die dag in zat. En dat was om kampioen te worden net niet genoeg. 

 

Met een mooie P2 gaan we huiswaarts ook al was Mika zelf teleurgesteld die dag. Nadien met hem het seizoen op een rijtje gezet, waar hij echt trots op mag zijn.


Maart 2018

 

We zijn in contact gekomen met de firma Bison, we zouden graag hun "Bison" op onze racepakken willen dragen. It's in the name. Na een fijne mailcontact konden zij ons eenmalig sponsoren in de vorm van producten.

 

Deze toezegging hebben we met beide handen aangegrepen. Diverse producten kunnen we goed gebruiken voor kartreparatie en een aantal andere producten voor het uitbouwen van de schuur.  

 

Kortom we zijn dankbaar voor deze sponsoring.

Bedankt Firma Bison.


Het jaar 2018 begint erg goed voor Mika.

De eerste podiumbeker heeft hij mogen behalen in januari bij de eindrace KCR Kids KartCup van het 2de seizoen 2017. Hij mocht plaatsnemen op P3.

 

In februari mocht Mika een tweede podiumbeker in ontvangst nemen ditmaal bij het SHW Kartfestival - Wintercup. Hij werd 2de  bij de beginnen junioren.

 

De derde en vierde podiumbeker mocht Mika in maart ontvangst nemen bij het NKH race 1 KCR. Voor het eerst in een grotere kart en dan zo'n visitekaartje afleveren. Mika wordt derde in het dagklassement en eerste bij het rookie klassement. Op deze foto ziet u alle behaalde bekers tot nu toe.


JUMBO RACEDAGEN DRIVEN BY MAX VERSTAPPEN 2017

 

Op zondag 21 mei 2017 mochten Mika en Senna samen met 48 andere kinderen die op les zitten bij Kartcentrum Lelystad een prachtige demo rijden op het Circuit van Zandvoort. Een hele ronde op het circuit rijden. Wat een gave ervaring, ze hebben ontzettend genoten en vandaag konden ze eindelijk hun sponsors laten zien op hun race overalls.

Een geweldige dag gehad en een superervaring in de autosport, daarbij ook nog een mooie ontmoeting met diverse bekende coureurs.


ONZE SPONSOR                                                            April 2017            We zijn verheugd om onze tweede sponsor te mogen aankondigen voor sponsoring van Mika en Senna in hun kartavontuur.  

Striengineering we bedanken je voor het vertrouwen in Mika en Senna en hopen op een plezierige samenwerking.

http://www.striengineering.nl/


ONZE SPONSOR                                                                                     April 2017

Enorm trots mogen wij onze sponsor bekend maken. Vivo Fotografie gaat voor ons de foto's verzorgen voor op onze website. Vivo Fotografie we bedanken jullie voor het vertrouwen   in Mika en Senna en we hopen op een hele fijne samenwerking. 

http://www.vivofotografie.nl/

Formido Talentenscouting 2017 / SENNA

Senna heeft mee gedaan met de Formido Talentenscouting welke werd gehouden bij KCL Lelystad.

Zij en nog 4 andere talentjes werden uitgekozen door trekking vanuit aanmeldingen. Op vrijdag 30 december 2016 werden de 5 talentjes uitgenodigd om samen een trainingssessie te volgen en op zaterdag 7 januari werd  de examenronde gehouden en daarbij de winnaar gekozen van de Formido Talentenscouting 2017.

 

In die periode is er veel geschreven omtrent Senna, ze heeft in Het Kompas, Algemeen Dagblad, Formule 1 magazine en de Panorama gestaan. Daarnaast heeft ze nog een aantal radio interviews gegeven aan RTV Rijnmond en Omroep Hoeksche Waard. En de kers op de taart was toch wel het interview met SBS 6.

 

De finale werd door een jury beoordeelt, zij lette op: inzet, leergierigheid, kartbeheersing, inzicht en omgang met de media. Onder barre omstandigheden hebben de talentjes de finale gereden. Senna is uiteindelijk van de 5 talentjes tweede geworden. Ze heeft een prachtige beker mee naar huis mogen nemen en gratis kartlessen bij KCL Lelystad.


http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/wordt-senna-7-de-nieuwe-maxine-verstappen/


http://www.rijnmond.nl/nieuws/150293/Kleine-Senna-wil-net-zo-beroemd-worden-als-Max-Verstappen


https://www.mixcloud.com/OmroepHW/senna-hoeksche-waards-karttalent-in-hw-live/