NIEUWSFLITSEN

Maart 2024: Mika wordt genoemd in de Start 84 (blz.27). 

"Jonge of wat oudere talenten stromen op een gegeven moment door. Heel begrijpelijk en gelukkig ontstaan er doorgaans weer genoeg nieuwe aanwas tegenover. Afgelopen jaar bestond ongeveer de helft van het veld uit rookies; dat zegt wel wat. Daar zaten diverse succesvolle karters van 15, 16 jaar tussen, zoal Tim van Elleswijk, Maxim van der Doel en Mika Bison."

 


De lege flessenactie, spaart u met mij mee. Ik kom in Oud-Beijerland graag de lege flessen bij u ophalen. Woont u verder weg maar wilt u wel mee doen, dan zou u het bedrag over kunnen maken. Onder het mom van alle kleine beetjes helpen. Dit geld komt ten goede aan Mika zijn autosportdebuutjaar. Alvast hartstikke bedankt voor de moeite.

Lege flessenactie    2021-2023


2021

€180,90 TOTAAL (JUMBO)

 

2022

€86,60 TOTAAL

 

2023

€614,30 TOTAAL

Lege flessenactie 2023


€  43,75 februari         

€  35,10 april               

€192,65 juli (JUMBO)             

€  25,85 augustus      

€  86,30 september   

€140,35 oktober     

€  47,65 november

€ 42,65 december

 

Totaal      €614,30

 

Lege flessen actie 2024


€     4,45 maart

€     7,80 april

€   17,50 mei

€   14,30 juni

 €153,10 juni (JUMBO)


Bedankt Hoveniersbedrijf Buiten zoals Binnen, dat jullie op deze wijze mijn racedebuut willen ondersteunen. Jumbo Koornneef Hoeksche Waard bedankt dat Mika maar liefst 2x mee mocht doen aan de statiegeldactie. Maar ook familieleden en vrienden bedankt voor jullie ondersteuning op deze manier. Wilt u net als zij mij ondersteunen met een lege flessenactie neem dan contact met ons op.


Seizoen 2023

Mika stapt eindelijk in zijn droom namelijk rijden in de autosport. Hij gaat dit seizoen rijden in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup bij Vejon Racing team. Naast het racen zal hij te vinden zijn als Marshall bij de NXT GP racedagen en geeft hij zo nu en dan privé kartles.

 

Senna stapt in de Honda 9 PK kart van Mika. Zij gaat zich vertegenwoordigen op de NXT GP racedagen in de Super cadet 9PK klasse. Een van de weinige vrouwelijke deelnemers tussen alle jongens. Het begon na jaren niet gereden te hebben weer te kriebelen.

 

Om succesvol te zijn in beide klasse betekent voorbereiding alles. Je kan beide helpen middels sponsoring. We hebben diverse mogelijkheden. Help jij deze twee racefanaten naar de top.


VAN KARTEN NAAR AUTOSPORT

Oktober 2022

Op 17 oktober racete ik op het Circuit Meppen mijn tweede NXT Junior Cup in de Peugeot 106. Een nieuwe track voor mij en alle andere deelnemers. Er ligt een frisse nieuwe asfalt laag op het circuit. We reden vier keer op het circuit deze dag. Eerst een vrije training met instructeur om de baan lay-out te verkennen, dan een warming-up. Daarna kwamen de twee kwalificatie races van 15 minuten. Om daarin  je snelste tijd neer te zetten. Het was spannend, maar er ging een mooie P1 beker ging mee naar huis. Je begrijpt wel dat dit naar meer smaakt. Je leest het hele avontuur in mijn nieuwe blog.


APRIL 2022

Op zondag 24 april racete ik op het Circuit Raceway Venray mijn eerste Dutch Superlap NXT Junior Cup in de Peugeot 106. Raceway Venray en ik zijn geen goede vrienden, wij hebben een slechte historie wat betreft het karten. Hopelijk ervaar ik het in de auto anders. We reden vier keer op het circuit deze dag. Eerst een vrije training met instructeur om de baan lay-out te verkennen, dan een warming-up. Daarna kwamen de twee kwalificatie races van 15 minuten. Om daarin  je snelste tijd te zetten en daarmee een mooie podiumplaats te bemachtigen. Dit lukte ik zat op 300ste achter de nummer 1. Een mooie P2 beker ging mee naar huis. Je begrijpt wel dat dit naar meer smaakt. Je leest het hele avontuur in mijn nieuwe blog.


MAART 2022

Inmiddels heb ik het voortraject met NXT Junior Autosport Experience volbracht, vijf raceautolessen op Midland Circuit in Lelystad. Oh, wat smaakt dit naar meer. Zo veel meer dat ik niet kan wachten om mijn racelicentie te gaan halen. Het bedrag hiervoor is bijna bij elkaar gespaard, en het sponsorplan is in de maak. Ik hoop deze in de maand mei/juni te kunnen presenteren.

 

NOVEMBER 2021

De volgende stap is het maken van een sponsorplan voor de autosport. Ja wel, je leest het heel goed. Mijn doel om de autosport te betreden wordt steeds groter. Na de sfeer te hebben geproefd bij de Ford Fiesta Sprintcup in Spa, weet ik het zeker dit wil ik ook. 

 

Ik wil heel graag de autosport in, ik hoef geen kart kampioen te worden dat is niet mijn doel. De laatste anderhalf jaar ben ik hard aan het sparen/werken om zelf mijn racelicentie te bekostigen en het voortraject daarvan. Op 13 november komt de eerste stap dichterbij. Want ik stap bij NXT RACING in de Peugeot 106 met een instructeur om de basis en kneepjes te leren van de autosport. Ik heb er enorm veel zin in, kom maar op met dit leerproces ik ben er klaar voor. In 2018 al mogen ruiken met Raceplanet waar ik in een McLaren en Porsche reed. Dat was al supervet, kom maar op met het echte werk.


Op zondag 24 april 2022 race ik op Circuit Raceway Venray mijn eerste NXT Rookie cup in de Peugeot 106. Raceway Venray is een circuit vol met super snelle kombochten en een zeer technisch infield.
> Warm-up: 15 minuten
> Vrije training: 15 minuten
> Race 1: In 15 minuten tijd gaan de deelnemers opzoek naar de snelste tijd van de sessie.
> Race 2: In 15 minuten tijd gaan de deelnemers opzoek naar de snelste tijd van de sessie.
Aan het einde van de dag volgt er een dag klassement voor de top 3 van iedere klassen. Ik heb er heel veel zin in, mijn allereerste autorace. Nu kan ik alles wat ik de vijf lessen hebt geleerd bij NXT op de baan gaan laten zien.

Ford Fiesta Sprintcup - 9 & 10 april 2022

De eerste Ford Fiesta Sprintcup is verreden op Circuit Zandvoort en ik was erbij als leerling monteur. 

Als leerling monteur mocht ik Tomas De Backer #97 met X-Pect Motorsport en garage Peerlings ondersteunen.
Het varieerde van remmen ontluchten, auto schoonmaken, wielen monteren en meekijken met de data en onboard beelden. Tomas pakte maar liefst allebei de races het podium. Supervet om mee te maken. En natuurlijk genieten van alle andere mooie bolides.
Bedankt voor deze ervaring Tomas, Eddy, Peter en team Peerlings. Op naar Circuit Zolder. Waar ik nog meer mag gaan leren en genieten. Een van de dromen die uitkomen, hopelijk volgend seizoen zelf mijn autosportdebuut maken.

 

BEKENDMAKING SEIZOEN 2022
Bison Racing gaat krachten bundelen met X-Pect Motorsport. Ik ga de laatste vier wedstrijden rijden in het GK4 in de Iame X30 Senior Nationaal onder leiding van Tomas en Eddy.
Samen met Tomas gaan we 1 op 1 trainen om snel handigheid in deze kart te vinden en met zijn ervaring moet dat wel gaan lukken.
Ook ga ik met Tomas mee naar de Ford Fiesta Sprintcups om daar ervaring op te doen die ik als coureur later hopelijk kan gebruiken bij mijn eigen autosport debuut. Ik heb er heel veel zin in Tomas…… bedankt dat je dit met mij wilt doen. Heb er super veel zin in maatje….
FOTO'S SEIZOEN 2019-2020

In 2022 zijn we gestart met hele leuke acties zoals het verkopen van onze warme Beannies met logo voor in de wintermaanden.

 

De F1 geurende zeepjes exclusief in 2022 gemaakt door Wilma De Zeepjuf.

Super leuk dat zij deze voor ons wilt maken.

 

En ook de handmade chocolade raceauto's van de buuf racen de deur uit.

Zie onze actie op FB en Insta.

 

Met deze acties willen we kleinschalig een bedrag ophalen voor Mika zijn autodebuut in 2023.


2018: Raceplanet kids experience
2018: Raceplanet kids experience

OKTOBER 2021

De kogel is door de kerk, Mika heeft aangegeven liever de autosport te betreden dan het hoogst haalbare competitie in de karting te gaan doen. Zijn doel is altijd de autosport geweest en geen NK of WK Karting. 

 

Eerste stap is dan ook bij NXT RACING het Junior autosport experience traject te doorlopen. Zodat Mika daarna zijn autoracelicentie kan gaan halen. Waar hij heel hard zelf voor heeft gespaard met zijn bijbaantjes en met behulp van de Jumbo flessenactie eerder dit jaar.

 

Welke opstapklasse het gaat worden, dat zijn we nu aan het bekijken en ook bij welke motorsport team. We hopen daar in 2022 wat meer duidelijkheid in te hebben. Voor de autosport zijn we altijd op zoek naar sponsoren, dit plan wordt as we speak geschreven. Bij interesse mail ons. 


 

MEI 2021

Door de komst van nieuwe sponsoren hebben we een nieuwe livery voor de kart laten maken door Boo Gielen. Een livery die past bij de aanhanger en dus de looks van Bison Racing. 

 

In de tweede race van NXT wordt deze mooie livery geshowd op Circuit Pottendijk te Emmen.

 

Hier alvast een kleine onthulling van het schild en de bumper. 

Super enthousiast over deze mooie kleurensamenstelling. De sponsoren spatten gewoon van de kart af.... Trots....


Mei 2021

Deze maand mogen wij een nieuwe sponsor verwelkomen namelijk Wij Reclame. Bedankt voor jullie vertrouwen in mij, we gaan een hele fijne samenwerking tegemoet. Wij reclame heeft begin vorig jaar onze aanhanger helemaal beletterd. Een mooie verschijning waar we enorm blij mee zijn. Bij Wij reclame kunt u terecht voor autobeletteringen, gevelreclame, bewegwijzering, raamdecoratie, spandoeken, vlaggen, banieren en nog veel meer. Wij vertalen de huisstijl van uw organisatie in     concrete visuele uitingen. 


Oktober 2020

Deze maand mogen we een nieuwe sponsor verwelkomen namelijk Serre Royal BV. We gaan een hele fijne samenwerking tegemoet.

 

Serre Royal is een bouwbedrijf met traditie en met ruim 30 jaar ervaring bekend is als serre en uitbouw specialist. Zij beschikken over de juiste vakkennis en ervaring om op een snelle en efficiënte wijze de uitbouw of serre van uw dromen te realiseren


GK4 Formula Honda 9pk augustus / september 2020

Door al het gedoe met covid-19 werd het hele raceseizoen op zijn kop gegooid,  begrijpelijk natuurlijk. Doordat we samen met een Belgische team werken was dat best moeilijk, vooral toen we de grenzen niet over mochten. Vanaf een afstand samenwerken is best lastig, als je alleen van de data moet uitgaan. Race 1 in Spa moesten we overslaan zowel het team als wij konden niet op die datum. Tweede race moesten we het zonder ons team stellen ivm covid-19 gelukkig wilde Pepijn Kraaijeveld inspringen en Mika begeleiden op Genk. Het lukte niet helemaal de juiste afstelling te vinden in een korte tijd binnen twee trainingssessies en moest Mika genoegen nemen met P10.

 

In Strijen konden we wel met ons team rijden, op zaterdag veel diverse dingen getraind, een andere afstelling, andere lijnen rijden, later remmen etc. Aan het einde van de dag was de juiste afstelling gevonden voor de volgende dag. Heel blij met met resultaat wat volgende namelijk P2. Dit werd dan ook heel gaaf opgepakt door de media. Zijn harde werken is beloond.


April / Mei 2020

 

Er is groen licht gegeven vanuit de regering om te gaan buitensporten in je eigen omgeving. Wij zijn lid van Kartbaan Strijen dus dat komt mooi uit. Mika heeft al weer een aantal keren lekker kunnen trainen op deze  technische baan.  Ook staat er nog een training op Circuit Venray op het programma. Of de wedstrijd door gaat in juni weten we nog niet. Deze trainingen doen we nu in onze trainingskart aangezien het Belgische team nog niet de grens over mag,  kunnen we nog niet trainen in de wedstrijdkart. 


Maart / April 2020

 

Half maart kregen we te horen dat het COVID-19 pandemie alles stil legde zo ook in de kartwereld. Zo werden de races van Strijen en Mariembourg niet gereden. Ook zijn alle kartbanen gesloten en kan er niet getraind worden. Veiligheid voor alles en dat is begrijpelijk. Dit betekent naast de training dat we ook geen sponsoren kunnen werven, sommige bedrijven staan met hun lippen tot aan het water. Een spannende tijd voor ondernemers, dan zijn er belangrijke zaken dan sponsoren.

 

Mika houdt zich momenteel bezig met lange afstandsfietsen, Sim racen en sportoefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Hij mist het racen, de spanning, de geur, zijn team,  kartmaatjes, de supporters, kortom wanneer zouden we weer mogen racen. Afwachtend tot 28 april om te horen of we in juni naar Venray kunnen, niet de favourite baan van Mika. 


Januari 2020

 

Onze aanhanger is klaar. Een opvallend en stoer ontwerp die van een afstand goed herkenbaar is.

 

Bij deze willen we graag de volgende bedrijven bedanken:

 

* Aldonk voor het beschikbaar stellen van het plaatmateriaal wat gebruikt is om de aanhanger te maken.

* Reklamesuper voor het stoere ontwerp.

* WIJ Reclame voor het bestickeren van dit ontwerp op de aanhanger.

 

Super trots om met deze flitsende aanhanger te mogen rijden. Bedankt Ewout, Peter en Marcel.


Januari 2020

Reklamesuper heeft een stoer nieuw logo voor mij ontworpen. We hebben samen gebrainstormd over de kleur samenstelling, de bison die moest er overduidelijk in. Ik ben een enorme McLaren fan, wat gaaf om te zien dat er bepaalde overeenkomsten in dit logo zit.

Kortom een prachtige stoere logo. Bedankt Peter. 


December 2019

Bekendmaking dat ik weer de Formula Honda 9pk gaat rijden in het GK4 event te samen met X-Pect Motorsport. Doelstelling dit jaar is de top 3 behalen en proberen het kampioenschap naar binnen te halen.

 

Stoeltje passen in het nieuwe frame is een feit.

Binnenkort testen op het circuit of dit het juiste frame is voor mij.

 

Om de top 3 te halen lukt niet alleen, daarom zoeken wij sponsoren die mij financieel willen ondersteunen in 2020. Meer informatie staat bij het tabblad sponsoren.


NIEUWE SPONSOR                                                   

Juli 2019 - 2023

 

We zijn verheugd om onze derde sponsor aan te kondigen mede daardoor kan Mika verder in zijn GK4 avontuur.  

Numafa Cleaning en Automation we bedanken jullie voor het vertrouwen in Mika en hopen op een plezierige samenwerking.

https://www.numafa.com/

Juli 2019

Door verkoop van eigen kart en bijdrage van de club van 50 kwam het realiseren van een trainingskart tot stand. Mika heeft nu een gelijkwaardige Honda 9PK trainingskart waarmee hij ook binnen het X-Pect Motorsport team rijdt. Zo kan Mika op verschillende tracks meters gaan maken en aan alle weer condities gaan werken.  We zijn dan ook heel erg blij dat we met hulp van de Club van 50 dit hebben kunnen realiseren. De Club van 50 is nog niet vol, hier kan nog steeds ingestapt worden zodat ook Mika in 2020 in alles races van het GK4 mee kan gaan rijden. In het volgend seizoen zal er ook weer het een en ander aan materialen moeten worden aangeschaft te denken aan nieuwe raceschoenen / handschoenen en mss een overall.


Juni 2019

Mika heeft aangegeven te willen stoppen met het indoor karten en zich helemaal te focussen op het outdoor karten. Met een trainingskart in het vooruit zicht wat deels wordt gefinancierd door de club van 50 en deels van wat zijn oude kart heeft opgebracht gaan we ervoor. 

 

Dit betekent dat we afscheid hebben moeten nemen van KCR daar waar Mika is begonnen. Wellicht dat we nog een keer mee gaan doen met de uurs races. Maar voor nu is het plan om outdoor zoveel mogelijk te gaan trainen, zodat Mika leert om te gaan met alle weer condities. Ter voorbereiding op het GK4 event.


December 2018 

We mogen bekend maken dat Mika seizoen 2019 gaat rijden bij team              X-Pectmotorsport in de GK4 kartklasse. Mika gaat rijden in de klasse Formula Honda 9pk junior. 

 

"Vandaag is het aan de volgende nieuwe rijder om te introduceren. Dit keer is het geen Belg maar een jong Nederlands talent komende uit Oud-Beijerland (Zuid-Nederland) 12 jaar en gaat in de GK4 Kartseries aantreden in de Formula Honda 9pk junior klasse! Mika Bison welkom in ons team"!

 


December 2018

Mika mag zich Nederlands Kampioen Huurkarts bij de Rookies noemen. Hij heeft in finale race te Middelburg weer laten zien dat hij meetelt in de top 6. Hij is na zijn crash in Oldenzaal genoeg herstelt om de finale race in stijl af te ronden op het podium.

 

Mika reed deze dag sterk, hier en daar wat foutjes maar corrigeerde zich eigen snel. Twee keer van poleposition mogen starten en mooie inhaalacties laten zien. Op de foto Rookie kampioen huldiging.


September 2018

Mika wordt bij het KCR KIDS Kampioenschap tweede.

De laatste wedstrijd werd alles op alles gezet om het kampioenschap naar zich toe te trekken. 

Helaas was de tegenpartij net wat sterker deze dag dan Mika, hij heeft alles gegeven wat er die dag in zat. En dat was om kampioen te worden net niet genoeg. 

 

Met een mooie P2 gaan we huiswaarts ook al was Mika zelf teleurgesteld die dag. Nadien met hem het seizoen op een rijtje gezet, waar hij echt trots op mag zijn.


Maart 2018

 

We zijn in contact gekomen met de firma Bison, we zouden graag hun "Bison" op onze racepakken willen dragen. It's in the name. Na een fijne mailcontact konden zij ons eenmalig sponsoren in de vorm van producten.

 

Deze toezegging hebben we met beide handen aangegrepen. Diverse producten kunnen we goed gebruiken voor kartreparatie en een aantal andere producten voor het uitbouwen van de schuur.  

 

Kortom we zijn dankbaar voor deze sponsoring.

Bedankt Firma Bison.


Het jaar 2018 begint erg goed voor Mika.

De eerste podiumbeker heeft hij mogen behalen in januari bij de eindrace KCR Kids KartCup van het 2de seizoen 2017. Hij mocht plaatsnemen op P3.

 

In februari mocht Mika een tweede podiumbeker in ontvangst nemen ditmaal bij het SHW Kartfestival - Wintercup. Hij werd 2de  bij de beginnen junioren.

 

De derde en vierde podiumbeker mocht Mika in maart ontvangst nemen bij het NKH race 1 KCR. Voor het eerst in een grotere kart en dan zo'n visitekaartje afleveren. Mika wordt derde in het dagklassement en eerste bij het rookie klassement. Op deze foto ziet u alle behaalde bekers tot nu toe.


JUMBO RACEDAGEN DRIVEN BY MAX VERSTAPPEN 2017

 

Op zondag 21 mei 2017 mochten Mika en Senna samen met 48 andere kinderen die op les zitten bij Kartcentrum Lelystad een prachtige demo rijden op het Circuit van Zandvoort. Een hele ronde op het circuit rijden. Wat een gave ervaring, ze hebben ontzettend genoten en vandaag konden ze eindelijk hun sponsors laten zien op hun race overalls.

Een geweldige dag gehad en een superervaring in de autosport, daarbij ook nog een mooie ontmoeting met diverse bekende coureurs.


ONZE SPONSOR                                                            April 2017            We zijn verheugd om onze tweede sponsor te mogen aankondigen voor sponsoring van Mika en Senna in hun kartavontuur.  

Striengineering we bedanken je voor het vertrouwen in Mika en Senna en hopen op een plezierige samenwerking.

http://www.striengineering.nl/


ONZE SPONSOR                                                                                     April 2017

Enorm trots mogen wij onze sponsor bekend maken. Vivo Fotografie gaat voor ons de foto's verzorgen voor op onze website. Vivo Fotografie we bedanken jullie voor het vertrouwen   in Mika en Senna en we hopen op een hele fijne samenwerking. 

http://www.vivofotografie.nl/

Formido Talentenscouting 2017 / SENNA

Senna heeft mee gedaan met de Formido Talentenscouting welke werd gehouden bij KCL Lelystad.

Zij en nog 4 andere talentjes werden uitgekozen door trekking vanuit aanmeldingen. Op vrijdag 30 december 2016 werden de 5 talentjes uitgenodigd om samen een trainingssessie te volgen en op zaterdag 7 januari werd  de examenronde gehouden en daarbij de winnaar gekozen van de Formido Talentenscouting 2017.

 

In die periode is er veel geschreven omtrent Senna, ze heeft in Het Kompas, Algemeen Dagblad, Formule 1 magazine en de Panorama gestaan. Daarnaast heeft ze nog een aantal radio interviews gegeven aan RTV Rijnmond en Omroep Hoeksche Waard. En de kers op de taart was toch wel het interview met SBS 6.

 

De finale werd door een jury beoordeelt, zij lette op: inzet, leergierigheid, kartbeheersing, inzicht en omgang met de media. Onder barre omstandigheden hebben de talentjes de finale gereden. Senna is uiteindelijk van de 5 talentjes tweede geworden. Ze heeft een prachtige beker mee naar huis mogen nemen en gratis kartlessen bij KCL Lelystad.


http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/wordt-senna-7-de-nieuwe-maxine-verstappen/


http://www.rijnmond.nl/nieuws/150293/Kleine-Senna-wil-net-zo-beroemd-worden-als-Max-Verstappen


https://www.mixcloud.com/OmroepHW/senna-hoeksche-waards-karttalent-in-hw-live/