· 

NXT Junior Cup Circuit Meppen

Het zonnige Meppen

We hebben 4 sessies vandaag, een warming up, vrije training, time attack 1 en time attack 2. Tussendoor op de paddock doen we nog wat oefeningen slalommen en een mini drag race.

 

Warming Up

Mika rijdt ditmaal in de lichtblauwe Peugeot 106 van Vejon Racing, in de warming up rijdt er een ervaren begeleider mee om samen het circuit te verkennen. Daarbij worden er tips gegeven. Vooral de eerste bocht word de nadruk gelegd niet te hard er in te gaan ivm een hobbel waardoor de kans bestaat dat je uit balans raakt en gaat rollen. Dit was bij Mika niemand minder dan Bente Boer (Bente Boer Racing).


Vrije training

In de vrije training gaan de deelnemers alleen aan de slag op het circuit en proberen hierbij de limiet op te zoeken. Hoe rem ik deze bocht aan, waar ga ik weer op mijn gas. In welke versnelling ga ik de kombocht in en kombocht uit, waar kan ik snelheid meenemen. Leuk om te zien hoe iedereen andere racelijnen probeert. De een schakelt wel de ander gaat het hele circuit door in zijn 3de versnelling.

 

Ook reden er een aantal dicht langs de muur en kwam er weleens een wiel naast de baan door het gras heen. Ze zijn klaar voor de time attacks. Let 's race!


Time attack race 1

Iedereen gaat een voor een de baan op om in 12 minuten tijd zijn of haar snelste tijd neer te zetten. Mika gaat lekker, hij zoekt echt de limiet op en kust hierbij bijna de muur achterop het circuit. Hij zet door en gaat flink hard, daarbij haalt hij ook nog een aantal langzamere deelnemers in. Met piepende bandjes rijdt hij door de bochten. Deze sessie wordt afgevlagd, bij binnenkomst pitstraat hoorde we dat Mika de snelste was van het hele stel. Echter Mika stapt uit de auto hij is niet tevreden, hij laat ergens nog tijd liggen zegt hij en overlegt snel met Melvin wat hij moet doen. Wel is hij super blij om te horen dat hij P1 ligt. Melvin had een tijd neergezet van 1.42 en daar wilt Mika in de buurt komen. 


Time attack race 2

De deelnemers gaan in volgorde van mindere snelle tijd naar snelste tijd de baan op. Mika gaat als laatste de baan op, omdat hij de vorige sessie gewonnen heeft. De twaalf minuten gaan in, het is racetijd. De no.2 rijdt langzaam, lijkt te wachten totdat Mika hem passeert. Mika haalt hem in en hij haakt gelijk aan bij Mika zodat hij zijn lijnen kan kopiëren. Echter had Mika dit snel door en staakte zijn snelle ronde en ging langzamer rijden. De no.2 ziet dat Mika zijn plan weet en staakt dit plan en haalt Mika in. Mika houdt een groot gat tussen hem en de no.2. Dit kost tijd en is zich daarvan bewust. Daarna zet hij zijn time attack in en probeert alle tips die hij heeft gehad in te zetten, met piepende banden door de bochten weet hij zijn tijd te verbeteren. Sommige bochten komt hij zelfs met één wiel los de bocht door. Spanning voor de uitslag.


Einduitslag

Alle deelnemers worden een voor een genoemd, iedereen heeft in de tweede sessie zijn of haar tijd verbetert ten opzichte van time attack 1. Zo ook Mika, maar is dit genoeg om zijn P1 te behouden. De organisatie houdt de spanning erin.

 

We komen bij P2 aan, het psychologisch spelletje werd genoemd. Trapte hij erin ja of nee. Het antwoord was nee. Iedereen had dit naast de baan gezien dat twee auto's langzaam reden en niet de leed wilde nemen. Mika had zijn tijd van 1.45 verbetert naar 1.44.7 en de nummer twee zat op 1.45.2. 

 

Dat betekent dat de nummer 1 beker met Mika mee naar huis gaat. Vol trots neemt hij deze aan. We sluiten de dag op Circuit Meppen zonnig af, met een prachtige beker.

 

We bedanken graag:

- De organisatie Driving Fun en NXT racing voor het neer zetten van dit event.

- Vejon Racing voor het verzorgen en vervoeren van de auto's.

- Bente en Melvin voor de tips op het circuit.

 

Mika wilt graag zijn sponsoren bedanken:

- Leon van Striengineering

- Marcel van Wijreclame

- Richard van Vivo Fotografie

- Jack van Serre Royal

- Olaf van Numafa Cleaning & Automation


Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Vejon Racing (maandag, 17 oktober 2022 22:00)

  Een zeer geslaagde dag. Wat een super leuk verslag, echt zoals we deze allemaal beleefd hebben. Ook jullie bedankt voor jullie enthousiasme.
  Lieve groeten
  Anne en Froukje
  Vejon Racing