· 

Dutch Superlap Raceway Venray

Dutch Super Lap - NXT Junior Cup 1

Op zondag 24 april 2022 racete ik op Circuit Raceway Venray mijn eerste Dutch Super Lap NXT Junior Cup in de Peugeot 106. Raceway Venray is een circuit vol met super snelle kombochten en zeer technische infield. Dit weet ik nog van mijn karterstijd. Dit circuit en ik zijn geen beste vrienden, wij hebben een niet al te leuke geschiedenis met elkaar. Ik hoop dat het met een auto rijden hier leuker is.

 

Bij aankomst werden de stickers op de auto's geplakt. Ik kreeg de donker blauwe Peugeot, wat gaaf om je eigen naam op de auto te zien. Voor de vrije training reed instructrice Bente Boer mee, zij laat mij de baan lay-out zien en gaf mij tips voor de ideale lijn. De onboard camerabeelden zullen we hiervan binnenkort delen. 

 

In de warming-up van 15 minuten mochten we zelf aan de slag op het circuit. Het was er weer even inkomen met schakelen. De baan lay-out bevalt me wel, ik ging steeds sneller op de baan. Ik eindigde deze sessie bovenaan met de snelste tijd, wow. Achter mij is het close met Lukas en Greaham beide ken ik vanuit het karten. Het gaat spannend worden, maar de top 3 moet zeker gaan lukken.

TIME ATTACK 1

En toen was het tijd voor de time attack race. In 15 minuten tijd gaan we op zoek naar de snelste tijd van deze sessie. Ik mocht als eerste de baan op, toen ik aan mijn snelle ronde begon kwam ik al deelnemers tegen die het circuit op kwamen rijden. Ik werd wat zekerder van mezelf en ging daardoor sneller rijden. Lukas en Greahm kwamen dichterbij, de top 3 zitten heel erg dichtbij elkaar. Echter twee rondes voor het einde van deze sessie had ik problemen met schakelen. Ik zette eerst de auto veilig op de baan aan de kant om te kijken of het lukte om hem in zijn 1 te krijgen. Dit lukte en reed ik de baan weer op, echter doorschakelen naar zijn twee ging niet dus alarmlampen aan en langzaam terug rijden naar de pitstraat. Toch de tweede snelste tijd neer kunnen zetten. 


TIME ATTACK 2

Tijd voor time attack race 2. We hebben weer 15 minuten om de snelste tijd neer te zetten in deze sessie. In de pauze is mijn versnellingsbak nagekeken en het euvel is gefikst door Vejon Racing. Ik rijd dit keer als tweede het circuit op en ga vol in de aanval. Zeker van mijn zaak en rijd daardoor agressiever. Hierdoor glij ik soms door bepaalde bochten met 3 wielen op de baan in plaats van 4 banden. Ongeveer twee rondes voor het einde maakte Lucas een flying lap en vliegt 2 meter de lucht in over de bakken heen. Zijn auto doet het echter nog en rijdt door. Ook ik rijd stevig door,  met snelheden van 120 km per uur. Ik probeer met alle macht de P1 binnen te harken. Echter ik mis deze op 300ste en moet genoegen nemen met de tweede plaats, waar ik echt super trots op ben. 


Wat een gave ervaring, dit smaakt zeker naar meer. Ik wil graag de volgende mensen bedanken. NXT Racing en Driving-Fun voor het organiseren van dit evenement. Vejon Racing voor het leveren en sleutelen van de auto's. De coureurs die meededen, de ouders en publiek die zijn komen kijken. 

 

Felicitaties aan P1 Lucas en P3 Greaham

 

Ik heb de hele dag genoten van dit spektakel en dit smaakt zo naar meer. Supergaaf dat ik vandaag tweede bent geworden bij de Rookies in divisie 2. Wat een prachtige beker mocht ik in ontvangst nemen en daarna champagne spuiten dat was echt heel gaaf. 



Reactie schrijven

Commentaren: 0