· 

NXT GP Dutch Open: Emsburen (DE)

Een teleurstellende Emsburen


Op zaterdag hadden we 4 trainingen. Dit werd ingekort naar 3 trainingen vanwege een heftig incident bij de 2 takt senioren waar een externe ambulance en trauma helikopter aan te pas kwamen. Met de rijder gaat het gelukkig naar omstandigheden goed.

 

De motor van Senna doet nog steeds niet wat hij moet doen. Er is een andere carburateur opgegaan, blijkbaar was de gasnaald krom van de onze. Echter het probleem is nog niet helemaal opgelost. Gelukkig hebben we morgenochtend een extra training om te kijken hoe de motor zich houdt.

 

KWALIFICATIE:

Senna had nieuwe banden en bij uitkomen pitstraat spinde ze, waardoor alle 9PK's haar voor bij konden rijden. Senna heeft ze zo snel mogelijk allemaal ingehaald, maar dit koste tijd. Waardoor ze maar 4 snelle rondes neer kon zetten. Helaas niet de tijd neer kunnen zetten wat ze graag wilde. Teleurgesteld met een 40.3 en een P9.


RACE 1

Senna startte aan de binnenzijde van de baan. Ze had een goede start en verloor geen plekken. In de eerste ronde in bocht 4 moest Senna eerder remmen voor degene voor haar. De rijder achter haar reed met een hoge snelheid d'r achterbumper in. Een ander rijder klapt op haar, waardoor haar knie omhoog schiet met de knieschijf recht tegen de rand van de tankdop. Ze kwam vast te zitten in het gras, maar kon er snel uitkomen. De woede ligt nu hoog en na een paar rondes in de eerste bocht raakt ze de curb aan en rijd met volle snelheid het zand in. Ze spint niet en kan gelukkig verder rijden. De rest van de race reed Senna P9 en komt vol teleurstelling en woede de finish over. 


 

RACE 2:

Senna start weer aan de binnenzijde op plaats 9en de start is niet heel goed. Ze verliest bijna een plek na bocht één maar weet haar plek te houden. De rijder die Senna in race 1 de baan af reed had motor probleem en kon ze via de buitenkant inhalen op het lange rechte stuk in het midden van de baan. Senna werd onwel in de laatste paar rondes en werd moe ze verloor hier door een plek en eindigde uiteindelijk als P9.


 

RACE 3:

Na race 2 is Senna onwel geworden, veel pijn in haar knie en flauwgevallen. De ambulance broeders hebben haar nagekeken en geadviseerd om niet meer te rijden. Een zware domper voor Senna wat toch al niet een fijn weekend. Deze race een DNS en geen punten.

 

Dan maar noodgedwongen helpen op de vooropstelling bij mams, zodat ze zittend haar vrienden kan zien racen en aanmoedigen.

 

In het dagklassement wordt Senna helaas laatste, P11 .

Wij als ouders zijn supertrots op Senna, het is een harde tante en zoekt altijd het hoogst haalbare. Helaas blijf de pech je achtervolgen van het vorige seizoen. We hopen dat je 7 juli weer fit genoeg aan de start kan staan op Emmen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0