· 

DNRT Pinkster races; Zandvoort Racedag 3

Succes volle race op Zandvoort

Fotograaf Tijn Bos
Fotograaf Tijn Bos

Training / tijdtraining 

Het is grimmig weer op Zandvoort, maar droog en dat zal dan ook de rest van de dag zo blijven. De auto staat er weer helemaal klaar voor. Het is tijd om de problemen van de laatste twee races achter zich te laten. Tijd om met een schone lei te beginnen en het gaat dan ook gelijk goed in de eerste sessie. Het tempo zat er goed in en de auto voelde goed aan. Mika zetten zijn snelste tijd neer in het begin van de sessie, maar kwam daarna niet sneller over de lijn heen. Mika moet genoegen nemen met een 2:07:707 wat hem de 15de plek oplevert. Hij is uiterst tevreden over dit resultaat.


Fotograaf Dirk van Zon
Fotograaf Dirk van Zon

Race 1 

Het tijdschema is erg krap vandaag sessie 1en 2 zitten dan ook snel achter elkaar, dus moet Mika al weer snel naar de vooropstelling. Het is tijd om de eerste race van de dag te rijden. De lampen gaan uit en Mika komt niet goed weg, Hij wordt door meerdere rijders ingehaald nog voor de eerste bocht. Maar het duurt niet lang voordat hij deze al weer heeft te pakken en rijd hij dan ook weg bij hen. Helaas heeft Mika te hard gepusht, waardoor zijn achterbanden te warm werden. Daardoor had Mika  moeite met de grip op de achterkant en konden degene achter hem dichtbij komen. Dit betekent tot het einde van deze race verdedigen. Helaas lukt het één auto om langs  hem te komen. Mika eindigt deze race op de 13de plaats een eerste top 15 in deze klasse. En is hier super blij mee.


Fotograaf Tijn Bos
Fotograaf Tijn Bos

Race 2 

Door het krappe tijdschema is het weer snel de auto in na race 1. Als Mika eenmaal op de vooropstelling staat is het alweer tijd om te gaan rijden. Mika heeft dit keer een goede start en verliest geen posities, maar wint er ook geen. Dit keer kan Mika voor het eerst mee rijden met de kopgroep en trekt hij een gat naar degene achter hem. Mika heeft genoeg snelheid om erbij te blijven, maar niet om ook daadwerkelijk mensen in te halen. Dus blijft hij het merendeel van de wedstrijd achter de  kopgroep hangen op een comfortabele 13de plaats. Maar er gebeurt veel voorin en Hier en daar worden tikken uitgedeeld waardoor mensen uitvallen en Mika plaatsen wint. Als Mika dan uiteindelijk na nog meer spins en ongelukken op plaats 9 komt is hij de aansluiting al verloren. Maar dan komt Bente Boer naar Mika toe gereden en besluit hij Bente voor te laten en samen naar voren te rijden. Maar  na vast komen te zitten achter een andere rijder en de aansluiting met Bente verloren te hebben moet Mika zich zelf naar voren vechten. De rijder voor hem laat hem er langs en seint naar Mika samen naar voren te willen rijden. Dit lukt helaas niet meer en Mika eindigt op de 10de plaats en dus een eerste top 10 in deze klasse. 


Fotograaf Dirk van Zon
Fotograaf Dirk van Zon

Race 3 

Dit keer lang wachten op de volgende race, ruim 3,5 uur duurt het voordat Mika weer mag rijden. Deze race duurt 40 minuten lang in tegenstelling tot de gewone 20 minuten. Dit keer komt Mika weer goed weg bij de start, maar verliest bij de eerste paar bochten al 4 posities. Deze race zat het tempo er weer goed in, maar na dat hij heeft geprobeerd bij de kopgroep te blijven verliest Mika samen met andere rijders al snel de aansluiting. Na een code 60 is het veld weer bij elkaar omdat de kopgroep bewust word opgehouden. Bij de groende vlag is Mika wakker en haalt hij gelijk 2 rijders in, maar over de duur van een paar rondes word Mika weer ingehaald. En dan verliest hij weer de aansluiting. Gelukkig is er weer een code 60 en kan Mika weer naar voren rijden, omdat er weer bewust word opgehouden. Bij de herstart met de groende vlag is Mika weer wakker en is hij alweer snel op zijn gas. Helaas weer van korte duur en kan Mika doordat degene voor hem 4 wijd over het rechte stuk rijden er niet langs komen. Wel weer een plekje weten te pakken, maar zoals de vorige keer word deze weer snel afgenomen en verliest Mika samen met degene voor hem weer de aansluiting. Aan het einde van de race heeft Mika bijna geen grip meer met zijn banden en glijd hij alle kanten op. De snelheid is er om degene voor hem bij te houden, maar om er ook langs te gaan nog niet. Uiteindelijk komt Mika op de 15de plaats over de streep. Na uitgedeelde straffen werd dit een P14. Mika is hier een beetje teleurgesteld over, omdat hij heel graag weer een top 10 wilde pakken.


Dag resultaat en reflectie 

Uiteindelijke behaald Mika een 13de plaats algemeen en een 2de plaats in het Rookie kampioenschap. 

Vandaag was een goede racedag en wat Mika betreft mogen er meer van dit soort dagen komen. De snelheid zat er goed in en Mika kon mooi meekomen met de kopgroep, maar er valt nog veel te verbeteren. Een goed resultaat behaald en op naar de volgende race weer op Zandvoort. 


SPONSOREN:

Wij Reclame

Muddebouw

FBI Reclame

Mariparts BV

MM-Motorsport

Biesheuvel Autosport

Sportsframe

Red Mirror Racing

Club van 50:

Opa

Oma

Wols Bouw en Onderhoud

Thea

Carla

John

Ed

Martine

Biesheuvel Autosport


Reactie schrijven

Commentaren: 0