DNRT TT Assen Racedag 2

Herkansing op Assen

TIJDTRAINING/KWALIFICATIE

Kwalificatie P17.

Na de grote crash op Zandvoort in race 1, waarbij Mika' s auto grote schade opliep heeft hij er meer dan zin in om weer te mogen rijden. En vandaag is het dan weer zover. Voor deze race dag is er ook een trainingsmomentje geweest voor zowel Mika als Peter om de auto te testen of deze goed functioneert. Die dag liep op één probleem na met een loszittende bobine en stabilisatorstang vrij vlekkeloos af. Dus de auto was meer dan klaar om het circuit vandaag op te gaan. De kwalificatie verliep erg goed, er waren tijdens het rijden geen problemen. Maar als Mika dan de pits in rijd wilt de motor moeilijk blijven draaien en valt dan onderweg naar de tent dan ook een paar keer uit. In de tent wordt er naar gekeken en blijkt het probleem opgelost te zijn. Op naar race 1!

RACE 1

Deze dag kreeg iedereen meer racetijd, in plaats van 20 minuten worden het 3 sessies van 30 minuten racen. Op de grid blijkt het probleem in de kwalificatie dan toch niet opgelost te zijn en valt Mika' s auto een paar keer uit. In race 1 kwam Mika weer lekker in zijn race ritme. Tijdens een gevecht op de baan schatte hij ramshoek verkeerd in. Terwijl hij met z'n tweeën door ramshoek reed. Hierdoor kwam Mika op de kerb, op de exit en begon de auto te glijden. Om een crash en veel schades te voorkomen koos Mika het hazepad namelijk om de pitstraat te nemen. Dit koste zoveel tijd dat Mika helemaal naar achteren viel. Mika maakte het op de baan weer goed om van P31 naar P20 te rijden. Dit kwam mede, omdat er 10 minuten meer racetijd was ingevoegd. Als Mika na de race dan weer naar de tent wilt rijden valt de motor weer uit en wilt dan ook niet meer starten. Weer word er hevig naar het probleem gezocht maar in eerste instantie zonder veel succes... Mika krijgt een penalty vanwege track limits en komt hiermee op P21.

RACE 2

Maar dan weer omgaan met teleurstelling. De auto wilt niet meer starten na race 1. Uren is het Red Mirror Racing team bezig geweest om het probleem te vinden. Het was niet de relais of de bobine en ga zo maar door. Er werd nog gedacht aan vervuilde benzine.
Race 2 startte dus zonder Mika en uiteraard was hij erg teleurgesteld, weer geen probleemloos raceweekend. Nog steeds is het team zoekende, een andere monteur van een ander team wordt om raad gevraagd en kijkt fysiek mee onder de motorkap.
Uiteindelijk wordt per toeval het euvel gevonden. Er zit een groot gat in het luchthuis. Deze wordt snel vervangen en Mika kan straks race 3 gaan rijden. Super blij stapte Mika de auto in en kan niet wachten tot race 3 begint. Ook de monteurs zijn opgelucht dat het euvel is gevonden, maar ook teleurgesteld dat Mika race 2 niet kon starten.

RACE 3

Mika was opgelucht dat hij kon gaan rijden. Weliswaar achteraan starten omdat hij race 2 heeft gemist. Doordat er veel deelnemers zijn uitgevallen na race 2, betekent dit vanaf P25 vertrekken (i.p.v. P31). Bij de eerste bocht pakte hij al gelijk 4 rijders en na het eerste rondje lag hij al op plaats 17. Wat is hij gebrand om een goede race neer te zetten en dat doet hij met mooie inhaalacties.
Alles op alles werd gezet om zo ver mogelijk naar voren te rijden. Hierna is het proberen om naar de kopgroep te rijden en dat lukt ook de eerste rondes. Dit komt omdat de rijders in de kopgroep veel aan het vechten zijn. Maar nadat de gevechten stoppen rijd de kopgroep weg van Mika en rijd hij in niemandsland. Uiteindelijk finisht Mika na 30 minuten racen op P15.

(prachtige foto is gemaakt door Marc van Sportsframe.nl)
Dag uitslag:
Wij als ouders zijn super trots op Mika. Hoe jij met tegenslagen om gaat, het is niet makkelijk om weer geen probleemloos weekend te hebben. We hopen dat de volgende racedag, jouw dag wordt. Het rookie podium was in zicht.
We willen heel graag alle monteurs van Red Mirror Racing bedanken voor jullie uren inspanningen om het lek boven water te krijgen. Met man en macht werd er niet opgegeven en dat resulteerde in een prachtige sterke race 3. Ook willen we Rudy Schilders en Youri Verswijveren bedanken voor jullie tips. Mika heeft hier veel aan gehad en uitgevoerd.

Bedankt supporters die gezellig kwamen kijken op het zonnige warme Assen en thuis meekeken op de livetiming.
Jammer dat teamgenoot Floris uitviel met een kapotte motor, felicitaties aan teamgenoot Maxim met P2 en Joeri met P3.
Mika is aan het einde van deze dag overall P23 en P4 bij de rookies geworden.