· 

NXT GP Dutch Open Kerpen (DE)

Het zonnige iconisch Kerpen

We reizen af naar de Michael Schumacher baan te Kerpen in Duitsland. Al gauw zien we dat het een technische baan is, met heel veel grip. Dit weekend rijdt Senna in haar RK1, Mika in zijn Rotax Max Senior en Senn in zijn Cadet 160cc. Voor alle drie hun allereerste keer op deze baan. Het weer zit gelukkig mee, het is warm en zonnig. Is kijken wat onze coureurs kunnen met deze baan.

Zaterdag trainingsdag

Op de trainingsdag worden zoveel mogelijk afstellingen geprobeerd. Echter Senna, Senn en Mika komen snelheid te kort. Het lukt maar niet om de juiste afstelling te vinden. Voor Mika was het ook gelijk een test of zijn rug klaar is voor een nieuwe race na de crash met de Mazda op Zandvoort. Hij gaat de strijdt aan met de ruim 40 ingeschreven senioren verdeeld in drie groepen. Hij rijdt met een oudere type motor dan de rest, voor hem is het vooral dit weekend plezier maken, en dat is zeker gelukt.

Ook Senn heeft weer lekker veel meters gemaakt, toch blijft het lastig zo'n nieuwe baan, waar liggen de racelijnen en rempunten. Hij was erg zoekende.


Zondag racedag: Kwalificatie:

Senn heeft moeite om de racelijnen in de bochten netjes te nemen zodat hij genoeg snelheid meeneemt voor de volgende bocht. Hij komt te kort hierin en moet genoegen nemen met P17.

 

Senna zit in de eerste ronde vast in een treintje, ze probeerde meerdere keren er voorbij te gaan maar dat lukte niet. De enige optie is dan om een gat te creëren, ze had hoop om achter een snellere rijder mee te rijden. Daarna probeerde ze nog samen met iemand anders op te rijden om degene waar ze telkens achter zat voorbij te gaan. Maar er was niet meer genoeg tijd, ze moet tevreden zijn met P7.

 

Mika zijn groep wordt in tweeën gesplitst voor de kwalificatie, omdat ze met + 40 rijders zijn. In de races zullen ze verdeeld worden in 3 groepen (A/B/C) die tegen elkaar gaan strijden. Mika pakt P17 in de kwalificatie.


RACE 1:

Senn: er rijden 25 deelnemers mee in dit veld. Vele hebben meer race ervaring dan onze Senn. Vanaf P17 start Senn zijn race. Hij heeft de eerste helft van deze race op P22 gereden en de laatste helft op P23. Senn mist snelheid op deze baan, hij maakt zijn racelijnen niet mooi af. Oftewel hier en daar nog verbeterpunten.

 

Senna: had een mindere start en verloor gelijk een plek in de eerste bocht. Bij de tweede bocht hield de motor in, maar ze wist degene achter haar te houden. Ze heeft de gehele race op P8 gereden. Senna was niet tevreden.

 

Mika: Mika startte vanaf P17. In de eerste ronde wilde Mika aan de binnenkant van de bocht blijven daar lag minder grip, hij remde al  vroeger dan normaal, maar hij klapte tegen degene voor hem, waardoor het voorschild los kwam. Hij heeft 4 rondjes gereden met 1 hand op het voorschild, daarna kon hij hem tussen zijn benen klemmen. Hierdoor valt hij terug naar P20. In ronde 7 ging hij te hard in de snelle linker, waardoor hij door de grindbak vloog en op P25 terecht kwam. Hij weet aan het einde nog wat deelnemers mooi in te halen en pakt daarmee P23 in zijn groep. 


Race 2:

Senn: Door allerlei straffen mag Senn deze race starten op plaats 16. Hij wist helaas zijn positie niet te behouden en zakte terug naar plaats 24. In de allerlaatste ronde haalt hij nog iemand en komt als P23 over de finishlijn.

 

Senna: heeft een betere start dan de vorige race. Ze reed in een treintje van 8 rijders. Met een aantal aanpassingen aan de motor hield de motor nog meer in. Waardoor de trein van 7 rijders een grotere gat maakte. In het midden van de race spinnen 2 rijders voor haar. Senna kon er niet langs, omdat ze de hele baan in beslag namen. Ze koos er voor om vol gas het gras op te gaan om de bocht enigszins af te snijden. De motor begon aan het einde van de race in te houden. De nummer 7 komt heel dichtbij , maar gelukkig komt Senna als 6de over de finishlijn.

 

Mika: door wat straffen mag Mika één plaatsje opschuiven en start vanaf P22. Hij weet gelijk in de eerste ronde al twee deelnemers in te halen en haalt in ronde 3 ook nog iemand in. Door het battlen met een oudere motor tegen de nieuwere motoren komt hij toch snelheid te kort. Al met al pakt hij plek 23. Hij heeft genoten van deze race, zoals je ziet op de foto.


Race 3:

Senn: Door allerlei straffen start Senn weer vanaf plaats 16. In de eerste ronde zit hij op P18, maar valt helaas in ronde 2 al terug naar P22 daar blijft hij rijden totdat er afgevlagd wordt. We zien in de data wel dat Senn telkens zijn tijd verbeterde waar hij begon met een 59.251 eindigt hij op 57.900. Hij komt op de nummer 1 dus 2 seconden te kort. Nog steeds werk aan de winkel, maar hij heeft genoten en dat staat natuurlijk voorop.

 

Senna: heeft weer een prima start. Haar motor ging al iets harder op het rechte stuk, maar op sommige bochten hield hij in. Ze reedt in een treintje van vier rijders. Er ging 1 rijder door het gras, hij kon weer terug komen op de baan alleen daar reed precies Senna die door hem op de curb wordt geduwd. Senna vloog met haar kart over de curb en schoot met haar rib tegen het randje van de stoel (omdat ze op dat moment al in de bocht hing). Senna heeft de race uit gereden met een zere rib (helaas dezelfde van vorig jaar). Ze komt als P8 over de finishlijn. Met veel pijn stapt ze uit.

 

Mika: weet zich te plaatsen in de second chance de snelste zes gaan door naar de finale. Hij start van P6 en rijdt een aantal ronden op P4. Mika zet alles op alles en heeft hele leuke gevechten. En plaatst zich als zesde, helaas vindt TC een verkeerde gasnaald waardoor hij gediskwalificeerd wordt.  In zijn klasse eindigt hij op P24.


Senn: na alle straffen die zijn uitgedeeld gaat Senn met een P5 Rookie beker naar huis. De allereerste beker voor Senn. Proficiat Senn, we gaan strijden voor de volgende op Emmen. De motor waar Senn nu mee rijdt is een oudere type, we willen gaan kijken of we Senn met een nieuwere type motor kunnen laten rijden. Om daar ook weer wat mee te winnen.

 

Senna: moet genoegen nemen met een P8 in het dagklassement. Ze is hier totaal niet blij mee en hoopt in Emsburen op een betere race.

 

Mika: wordt in zijn klasse 24ste, hij heeft mooie gevechten gehad met oude en nieuwe kartvrienden. Hij heeft het enorm naar zijn zin gehad.

Terugblik in foto's op Circuit Kerpen (DE)


Reactie schrijven

Commentaren: 0