· 

NXT GP Dutch Open Emmen

Kletsnatte Circuit Pottendijk te Emmen


De nieuwsberichten logen er niet om, het was inderdaad klets en klets nat. Kortom de slicks kunnen in de aanhanger blijven dit weekend, kom maar op met de regenbanden.

 

Zaterdag trainingsdag:

Senna reed lekker en comfortabel haar rondjes in de regen. Tot aan de allerlaatste sessie. In de laatste bocht voor start finish ging degene voor haar te vroeg op zijn rem, hierdoor schrok Senna en spinde. Op zich niet zo erg, alleen er reed nog een snelle dame achter haar die weer van haar schrok en helaas vol in Senna haar zij bak komt. De stang van de zijbak vloog door de motorkap en koelvin. Gelukkig kwam hij niet verder de motor in. We hebben dit met allerlei hulp kunnen fiksen, dank iedereen. Zodat Senna toch morgen kan racen. 


 

RACE DAY

Kwalificatie: Senna reed in een groepje van 4 snelle rijders. Echter de rijder voor haar was wat langzamer dan zij zelf, maar kon hem niet inhalen. Dus werd ze wat opgehouden. Ze besloot om zich terug te trekken en liet een gat vallen om zo de laatste 2 rondes nog een snellere tijd proberen neer te zetten. Maar helaas moet ze genoegen nemen met P5.


RACE 1: Senna was super gefocust en had een wereld start, ze kon op een gegeven moment bijna de nummer 4 en 3 inhalen echter zat ze eerst in de binnen bocht en daarna kwam de buitenbocht waar de andere een voordeel hadden omdat ze aan de binnenbocht zitten. Een paar rondes later zat er een bigbore voor haar deze spinde Senna had zoveel snelheid dat ze haar niet meer kon ontwijken en spinde tegen haar zijbak aan. Senna haar zijbak staat iets wat hoger, maar kan verder rijden ook al zit haar zijbak een tijdje tegen haar band aan. Ze weet iedereen weer in te halen die haar voorbij is gegaan. Doordat de No.1 is uitgevallen komt Senna als P4 over de streep.


RACE 2:

Senna start als vierde aan de buitenkant van de bocht, ze was weer goed weg en zat naast de p4 in bocht 1. Ze had in bocht 2 de buitenbocht. Ze moest zich inhouden in de eerste paar bochten, omdat degene voor haar slomer reed. Daardoor kon degene achter haar (74) zijn kart net naast die van Senna zetten, hij gleed weg en duwde Senna het gras in. Senna kon gelukkig weer snel de baan opkomen, maar had wel veel plekken weer verloren, ze heeft uiteindelijk een inhaalslag gemaakt en kon bijna iedereen inhalen. Helaas te weinig tijd om weer aan te haken bij de nummer 4. Plaats 5 deze race.


RACE 3:

Senna startte dit keer aan de binnenkant, P6 stond bij de start veel te ver naar voren en bij de start reed hij daardoor voor Senna. Ze was goed weg en kon meerijden met de top 6. Helaas krijgt ze een duw waardoor ze weer weggleed en spinde. Dit keer ligt ze helemaal achteraan. Ze weet alle  9pk's in 1 ronde in te halen en een paar andere rk1's. Door de natte baan gleed ze weg bij bocht 1. Ze kon gelukkig weer snel verder rijden om weer een inhaalslag te maken, door tijd te kort werd ze deze race zesde.


Senna is niet heel erg tevreden met het resultaat, doordat ze elke keer pech had. Aan de motor lag het niet die liep erg goed zeker na het ongelukje op de zaterdag. Ze reed tijden die ze in de top 3 ook reden. In het dagklassement P5 geworden. Bedankt aan iedereen die ons wilde helpen. Volgende race over paar weken in Kerpen. 

 

Bedankt pap voor je monteurswerkzaamheden, mam voor de gezelligheid op de vooropstelling en natuurlijk mijn Club van 50 sponsoren Carla en Ed, Oma en Opa.

Reactie schrijven

Commentaren: 0