· 

DNRT Paasraces 2024

De alle kortste race op Zandvoort


Vorig jaar december heeft Mika een test-uur gereden bij Peter van Red Mirror Racing in de Mazda MaX5 Cup auto. Helemaal fantastisch vond Mika het. Dit is de klasse waar ik in wil rijden, bij Peter was zijn antwoord.

 

Zo gezegd zo gedaan, op zondag 28 januari 2024 heeft Mika een hele dag gereden op de OCA dagen van Circuit Zandvoort. Hij reed super lekker zijn rondjes, de auto voelde goed aan. Ja, dit ging hem echt worden. Oftewel een nieuwe rijder bij Red Mirror Racing. 

 

Bedankt Peter in je vertrouwen in Mika.


 

RACEDAY:

Vandaag Eerste Paasdag was het dan zover. De aller eerste racedag van de Mazda MaX5 Cup. Mika heeft hier enorm naar uitgekeken, zich te meten met de andere (rookies) deelnemers. Van te voren werd er gezegd dat het een sterk deelnemersveld zou zijn.

 

Na het aanmelden en briefing was het dan zover. Monteur Kevin ging je helpen met het insnoeren en het rijden naar de startopstellingplaats. Daar werd je door iedereen succes gewenst. En werd dringend het advies van diverse coaches gegeven om regenlijnen te rijden, want het Circuit is zeiknat.


 

KWALIFICATIE:

Ze rijden met 32 auto's de pitstraat uit, een ieder glibbert en glijd. Grip is nauwelijks te vinden. Mika rijdt de de Hugenholtzbocht in (mist daar het gele vlag signaal) richting de Hunserug en daar gaat het helemaal fout.

 

Er was op de heuvel een rookie gespind en staat dwars, Mika komt hoog uit de Hugenholtzbocht en ziet de dwars staande auto te laat en knalt er met hoge snelheid in de zijkant van deze jongen. Je hoorde een keiharde knal en de motorkap kreukelt omhoog. We zien het voor onze ogen gebeuren. In gedachten poppen vragen op hoe dan, waarom heeft hij hem niet gezien, waarom minderde hij niet zijn snelheid.


We zien dat zijn hoofd wordt vastgehouden, er wordt gecommuniceerd door de marshall (later gehoord van onze bekende marshall) dat de medical car moet komen. Mika schijnt erg stilletjes geweest te zijn en dat baarde de marshall zorgen. De andere jongen is al uit de auto en staat bij de vangrail.

 

Eenmaal in de ambulance wordt Mika overwelmd met emoties. Wij zijn inmiddels naar de Medical Center gelopen om hem op te vangen. Eenmaal uit de ambulance kwam er alleen maar uit zijn mond:" mijn auto, mijn auto hoe nu verder". Tot rust gemaand en dat die auto nu niet belangrijk is en dat hij zelf nagekeken moet worden en de andere jongen. Zo gezegd zo gedaan. Het viel gelukkig allemaal mee zo wel voor Mika als voor de jongen waar hij bovenop klapte.

 

Eenmaal bij hem vertelde hij dat hij geen gele vlag heeft gezien en toen hij uit de bocht naar boven reed zag hij niets door de DNRT band bovenaan op het raam (deze is ook super breed). Daarom reed hij niet langzamer. Ook hoorde we later dat een andere rijder last heeft gehad van de raamband en bijna op de jongen waren gebotst. 

 

De klapper heeft behoorlijk impact gemaakt op hem, hij is de hele dag super emotioneel geweest. We zijn benieuwd of de auto weer te fiksen is en dat hij in op 29 april weer aan de start kan staan voor circuit Assen. 


 

RACE 1:

 

Mika wilde perse race 1 zien. En die was rete spannend voor zijn teamgenoten. Je zag ook de emotionele blik in zijn ogen, die keken:" ik had daar zo graag tussen gereden". Het erna kijken en weten dat je niet meer mag/kan rijden deed vandaag extra pijn.

 

We willen graag alle teamgenoten feliciteren met hun behaalde podiums. Op naar de tweede DNRT Race in Assen op 29 april.


We willen graag de marshalls van post 3-4 heel erg bedanken voor hoe zij Mika hebben geholpen, medical center team voor de goede zorgen.

Red Mirror Racing team voor de korte begeleiding deze dag en de opvang nadat Mika terug kwam uit Medical Center.

 

En iedereen die een persoonlijk berichtje stuurde of Mika op het circuit kwam opzoeken. Deed ons en hem goed om er sowieso er over te praten.... 

 

We bedanken onze sponsoren:

- Wij Reclame

- FBI

- Muddebouw

- MM-Motorsport

- Mariparts

- Biesheuvel Autosport

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
    Er zijn nog geen commentaren.