· 

NXT GP KIDS CUP IN DANKERN

Nieuwe seizoen nieuwe kansen


Trainingsdag

De boys maakte zich op voor hun allereerste raceweekend. Op de trainingsdag op zaterdag was het zoeken naar de juiste racelijnen, waar kan ik snelheid vinden, maar ook regels en vlaggen werden uitvoerig besproken door monteur Mika. Senn had al snel zijn racelijnen ontdekt en ging er helemaal voor. Riff was op zoek naar de snelheid, aan het einde van de dag was hij sneller dan toen hij begon. Iets later remmen, en het rechtervoetje mag wat meer naar beneden.

 

Senna was helemaal in haar element, ze vindt het een fantastische baan. Vorig jaar werd ze gedeeld derde in de 9PK. Hoe gaat ze het tussen de mannen vandaag doen, de meeste rijden namelijk al jaren in de RK1 klasse, een nieuwe type motor wat voor vader/monteur John ook nog nieuw is. Gelukkig zijn er diverse mensen die op de paddock John tips geven. Super bedankt daarvoor allemaal.


Raceday

De boys zijn superzenuwachtig vandaag, wat kunnen ze verwachten etc. Senna was totaal niet zenuwachtig voor de kwalificatie. Nu kan ze meten om te kijken waar ze binnen de groep staat tussen de ervaren RK1 rijders. Ze verbaast iedereen met haar vijfde plek in de kwalificatie.

 

Kwalificatie:

P5 Senn (Honda Cadet 160cc Rookie)

P10 Riff (Honda Cadet 160cc Rookie)

P5 Senna (RK1 klasse)


RACE 1 (Honda Cadet 160cc Rookie klasse)

Riff en Senn mochten als eerste de baan op, het was onwennig. De meeste rookie rijders stonden verkeerd op de startgrid, iedereen werd op de goede plek gezet zodat de start kon beginnen. Bij de start was Senn wat plaatsjes verloren, maar maakte dit weer goed in de tweede ronde en klom zo van P9 naar P3. In de rest van de race was het plaatsjes winnen, maar ook weer verliezen. Uiteindelijk komt Senn als P5 over de streep, maar door alle straffen die uitgedeeld zijn pakt hij P4 (38.868 best lap van de dag). Riff had het wat moeilijk, was duidelijk een van de langzamere jongens op de baan, maar dat geeft niet hij reed de sterren van de hemel en deed wat in zijn machte lag, een P10 voor Riff.


RACE 1 (RK1 klasse)

 

Senna start van de vijfde plaats en had een hele goede start. Ze reden met z’n vijven weg van de rest. Senna probeert de aansluiting te behouden, motor houdt in het begin hier en daarin. Ze rijdt zes rondjes op de vijfde positie. Echter de nummer 1 valt uit met motorproblemen, waardoor Senna een plaatsje opschuift naar voren. De twee jongens voor haar kon ze goed bij houden, Senna haar motor houdt in de laatste bocht voor de finish in. Hierdoor kon ze geen inhaalmove maken omdat ze hiermee 2 tot 3 tienden verloor. Over de finish pakt ze dus de vierde plaats.


RACE 2 (Honda Cadet 160cc Rookie klasse)

 

Helaas bij de start stopte Riff zijn motor ermee (defecte brandstofpompje) en heeft de startlijn niet eens gehaald en heeft dus een DNS. En moest langs de kant toekijken hoe zijn teamgenoot Senn het ervan afbracht. Senn zakte bij de start een paar plekken naar achteren, maar geeft niet op en zet de aanval in hij weet zich van plaats 9 naar plaats 5 terug te vechten. Daardoor vergeet hij een gele vlag en haalt in onder geel en wordt hiervoor bestraft met een 10 seconden penalty en zakte in de eindstand van P5 naar P9. 


RACE 2 (RK1 klasse)

Senna start vanaf P4, weer een hele goede start ditmaal aan de buitenzijde. De nummer 1 die de vorige race uitviel is een inhaalslag aan het maken naar voren en haalde Senna in waardoor ze op P5 kwam te liggen. Ze zat in een treintje met z’n vijven. De voorste twee hadden zo’n snelheid die reden weg bij de rest. Daardoor zat ze in een treintje met z’n drieën. De bocht voor de chicane achterin maakte ze een inhaalmove, maar tikte daarbij de coureur om hier heeft ze een straf van 5 seconden gekregen. Ze ligt momenteel op P4 en is op weg naar de P3. Ze maakte een goede inhaalmove op hem en ligt in de laatste 2 rondes op P3. De nummer 4 zit te hijgen in haar nek, ze komt een achterblijver tegen in de laatste ronde in de laatste bocht die geen blauw krijgt waardoor ze hem per ongeluk aantikt. Gelukkig kan ze de nummer 4 achter zich laten en komt als derde over de finish. Jammer van de straf, maar dit hoort er ook bij. Tot nu toe is Senna erg tevreden met de resultaten van deze dag.


RACE 3 (Honda Cadet 160cc Rookie klasse)

Bij de start is Senn heel goed weg en wist 2 plekjes naar voren te kruipen. Maar dan wordt hij te gretig en merk je dat de concentratie eigenlijk op is. Hij zakt door een fout terug naar P10 en moet hard doorrijden om dit weer goed te maken. In de een na laatste ronde weet hij zijn teammaatje Riff in te halen.  Riff kon profiteren van de fout van zijn team maatje en lag drie hele racerondes op P8. Jammer genoeg komt Riff snelheid te kort en voor het einde van de wedstrijd moet hij weer genoegen nemen met P10. Heel trots hoe Riff handelde met de blauwe vlaggen in race 3. Je pakte mooi de buitenlijn, zodat de andere je aan de binnenkant konden inhalen en je zo met snelheid weer je eigen race kon rijden. Jouw beste tijd was een 44.467 deze dag. De jongens hebben dit weekend veel geleerd, we gaan de komende tijd meters maken. Senn moet leren constanter te gaan rijden, oftewel energie verdelen over de dag. En Riff zal aan zijn zelfverzekerdheid moeten gaan werken zodat hij ook harder gaat rijden. Oftewel de rechtervoet meer naar beneden en langer en dus later remmen. Allemaal leerpuntjes waar we de komende tijd aan gaan werken.


RACE 3 (RK1 klasse)

Senna start deze race vanaf P5 aan de binnenkant van de baan. Wederom had ze weer een goede start en reed met de kopgroep van 5 van de rest van de groep af. De nummers 1 en 2 reden al snel weg van de groep waar Senna in rijdt. De nummer 4 haalt de nummer 3 in en had ook de snelheid om bij hun weg te rijden. Senna ligt nog steeds op P5, maar zit bumper tegen bumper van de nummer 4. Zo gaat het ronde na ronde, kijken waar is er een gaatje, of maakt hij een fout en kan zij daarvan profiteren. Ze probeert meerdere keren te prikken, maar hij verdedigd zijn positie.  In de één na laatste ronde maakt hij na de chicane een fout waardoor hij te wijd gaat en daar pakte Senna haar kans. Ze kon haar kart er precies tussen steken, het was krap maar het lukte ze raakte elkaar licht. Ze had een kleine voorsprong, maar de nummer 5 probeerde het nog op de finishlijn. Maar Senna was hem voor en pakt deze race P4. Man, wat was dat een hele spannende race. Je hoorde het publiek op de achtergrond joelen toen zij de inhaalactie maakte. Kippenvel.

 Einduitslag NXT GP Kids Cup Dankern:

 

P5: Senna + Driver of the day

P7: Senn

P10: Riff


Mede mogelijk gemaakt door:

 

- Wij Reclame

- Muddebouw

- Bison Racing


Reactie schrijven

Commentaren: 0