· 

NXT GP Dutch Open: Venray

Raceway Venray


 

ZATERDAGSTRAINING

 

Deze dag veel met mijn monteur aka papa geprobeerd om hier de juiste afstelling te vinden. Deze dag was ik echt snel en boekte goede resultaten. Hoop dat ik deze goede resultaten mee kan nemen naar morgen.


ZONDAG: WARMING UP & KWALIFICATIE

Vandaag is het minder warm en bewolkt.

In de kwalificatie was het droog weer en ging met nieuwe slicks de baan op. Ik spinde met de baan oprijden (De vooropstelling is aan de andere kant van de oval, wij moeten met de karts naar boven rijden en dan via de oval naar beneden naar de binnenbaan). Ik heb ongeveer 3 rondjes nodig om de nieuwe slicks in te rijden. In mijn eigen tempo heb ik de kwalificatie gereden. Iemand spinde voor mij in de chicane daar schrok ik van. Ik maakte daardoor één foutje en gleed bijna de bakken in en reed over een broodje heen. Als P6 geëindigd. 


 

RACE 1

 

Op de vooropstelling sta ik op P6 en start ik dus aan de buitenzijde van de baan. Op de startgrid hadden de degene voor mij een slechte start, waardoor ik een beetje vast zat. In de eerste ronde heb ik wel een plekje gewonnen. Verder was de race niet zo spannend en rijd ik deze race op P5 uit.


RACE 2

Het heeft geregend, en de wedstrijdleiding heeft een Wet race gegeven. Iedereen ging zijn slicks vervangen voor regenbanden, echter door een technisch probleem kon ik mijn slicks niet vervangen voor regenbanden. Dat betekent dat ik de enige ben met slicks. Ik start dit keer aan de binnenkant van de baan. Ik heb een hele goede start, alleen bij bocht 1 gleed ik door waardoor ze mij aan de binnenkant konden inhalen. Doordat ik aan het glijden bent op mijn slicks kan iedereen mij inhalen, omdat de baan nog te nat was. Ik rijd een hele tijd op P8, echter begint de baan op te drogen in onze sessie.  Ik kom steeds dichterbij degene voor mij en diegene daarvoor begon langzamer te rijden en kwam in een spin terecht in de doordraaier waar ik hem net kon ontwijken. Na de chicane kon ik de degene voor mij inhalen. Ik eindig deze race op een P6, waar ik totaal niet blij mee was.


RACE 3

Ik start als P6 aan de buitenzijde van de baan, de baan is droog en mogen we dus weer op slicks aan de bak.

Ik had een prima start ik wil de buitenkant pakken zodat ik bij bocht 2 de binnenbocht heb, maar er is een crash met P2 en P3.  Ik weet de crash in bocht 1 te ontwijken, maar ik wordt in het gras geduwd doordat iemand moest uitwijken. Ik wil weer verder rijden, maar iemand rijd me zijkant in waardoor ik omhoog word gelanceerd en vol op de curb terecht komt mijn ellenboog schoot tegen me stoeltje aan en me rib kreeg weer een klap. Ik bijt erdoor heen en rij verder als laatste ik weet na een paar rondes iemand in te halen en daarna nog 1 ik kom dicht bij degene voor mij, maar er wordt al afgevlagd. Degene die voor me is geëindigd heeft een straf gekregen voor onsportief rijgedrag bij mij, waardoor ik een plekje omhoog ga naar P5. Door de ambulance wordt ik word weer gecheckt (waarmee ik nu al middels vriendinnen mee ben 😂). Nummer 119 komt er ook bij zitten allebei met een ice-pack, ik me rib hij zijn schouder 👍🏼 kneuzen foto.


Al met al een toch goed weekend gehad. Met mijn monteur aka papa veel dingen uitgeprobeerd om hier een goede afstelling te vinden. Ik ben deze dag zesde geworden met 1 punt achterstand op de nummer 5.

 

Seizoen 2023-2024

Het seizoen is bijna weer voorbij nog één race in de 9 PK Super Cadet in Assen en dan stappen we over naar de RK1 competitie 2024. Ik heb dit jaar super veel geleerd, ook mentaal sterker geworden door alle crashes die ik mee heb gemaakt. Jammer genoeg blijft lichamelijk de gevoelige ribben zo nu en dan opspelen.

 

Tussenstanden:

Tussenstand NXT GP Dutch Open: P6

Tussenstand NXT GP Super Cup: P2 

Tussenstand NXT GP Ladies Cup: P2

Reactie schrijven

Commentaren: 0