· 

DNRT: 5de race Circuit Zolder

Het onvoorspelbare Circuit Zolder.

 

Dat het vandaag een regenrace gaat worden spreekt voor zich. We komen aan op een zeiknatte circuit en het regent nog steeds. Er komen 27 Peugeots rijders aan de start waarvan 11 rookies.

 

Mika heeft helaas in de voorbereiding niet fysiek kunnen trainen op deze baan maar wel veel op de sim gereden. Het programma voor deze racedag ziet er als volgt uit. We beginnen met een 30 minuten kwalificatie, daarna volgt race 1 deze duurt 25 minuten en sluiten de dag af met race 2 van 20 minuten.


KWALIFICATIE:

De kwalificatie wordt gereden op een zeer nat circuit met heel veel regen. Alle Peugeots tobben met hetzelfde probleem en dat zijn beslagen ramen, waardoor het zicht minimaal is. Hierdoor mist Mika een paar keer zijn rem punten en spinde dan, of reed door het grind terug de baan op. Hij plaatst zich als 16de algemeen van de 27 rijders en 8ste van de rookies, dit was niet de kwalificatie die hij voor ogen had. Normaal met karten is hij goed in regen rijden en had verwacht dat dit met de auto ook zo zou zijn.


 

RACE 1:

Mika heeft een goede start, het is nog steeds heel erg nat op het circuit, het is dan voor iedereen glibberen en glijden door de chicanes. Zoeken naar grip was voor iedereen een zoektocht. Het is tijdens deze race steeds harder gaan regenen en er vormen zich veel plassen op de baan. Er volgt een keer code 60 omdat een auto is stil komen te vallen na de eerste chicane. Mika weet zich daarna naar voren te knokken, hij kan helaas de aansluiting naar voren niet verder vinden en eindigt als 11de algemeen en 6de bij de rookie rijders.


RACE 2:

Het regenen is gestopt en maakt plaatst voor de zon. De baan is langzaam aan het opdrogen. Mika is bij de start heel goed weg en pakt hiermee P10. Het was even chaos want 1 auto was afgeslagen en stond stil op de start grid. Bij de eerste bocht spint er iemand nadat deze schrok van iemand anders die voor hem spinde. Mika kon deze auto niet meer ontwijken en botst op zijn linkerzijkant. Gelukkig kan Mika verder rijden en verliest hierdoor geen plekken. Na een paar rondes gereden te hebben gaat hij in de tweede chicane te wijd en raak een van de pionnen die daar staat waarna deze onder zijn auto bleef vastzitten. Mika had dit snel door en pakte zoveel mogelijk curb stones om de pion onder zijn auto vandaan te krijgen en dat lukt uiteindelijk een paar bochten verderop. Maar dit koste wel veel tijd waardoor de auto achter hem dichterbij kon komen. Ook heeft hij nog even contact met zijn linkerkant gehad met een andere rookie doordat Mika over een nog natte curbstone werd gedrukt en wegslipte. Mika eindigt deze race als P11 algemeen en als 4de rookie.


PRIJSUITREIKING:

 

Bij de prijsuitreiking had Mika hetzelfde aantal punten en stond hij gedeeld derde met zijn teamgenoot. Echter zijn teamgenoot had bij de kwalificatie pole position gepakt, waardoor Mika met een vierde plaats naar huis gaat.

 

Jammer net geen top 3 podium, wel wederom laten zien dat opgeven geen optie is. We maken ons op voor de allerlaatste race in oktober op CM.com Circuit Zandvoort. Dan is het rookie seizoen van Mika voorbij met hopelijk een prachtig resultaat.


Mika kan dit rookie seizoen rijden mede door sponsoren. Wij willen hen graag bedanken dat zij Mika hierbij willen ondersteunen:

  • Ames Autobedrijf
  • Wij Reclame
  • Vivo Fotografie en Drone inspecties
  • Numafa Automation and Cleaning
  • Serre Royal
  • RIOD Design
  • Mariparts BV
  • Biesheuvel Autosport

Bedankt Vejon Racing voor de auto en technische support op de baan.

Bedankt coach Martijn voor de begeleiding op/naast de baan.

 

Momenteel staat Mika in het klassement als 4de rookie met 3 punten achterstand op de nummer 3.

Reactie schrijven

Commentaren: 0