· 

NXT GP Kids Cup: Eefde race 2

Een goede comeback door Senna.

ZATERDAG:

Dit keer toch maar de ochtendtraining mee gepakt. Mede om te kijken of de kart goed aanvoelt en of Senna haar ribben het al aan kunnen om te gaan karten na de crashes van zowel Venray als Eefde in de maand mei.

 

De eerste training was wat onwennig, maar daarna pakte ze vol zelfvertrouwen weer de racelijnen op en verbetert haar tijd ten opzichte van de vorige race in Eefde. Of te wel dit beloofd wat voor morgen. 

 

De kart rijdt goed....check, de ribben zijn okay.....check.


ZONDAG: Warming-up en kwalificatie

Het beloofd en super warme dag te worden. Ook dit keer starten we om 11:00 ivm de geluidsregels in Eefde. Dat betekent dat we alles rustig kunnen uitstallen en klaar kunnen zetten, inschrijven en de technische voorkeuring kunnen afvinken. Grotendeels staan de marshalls van NXT in het veld. 

Kwalificatie: ze rijdt met 4 anderen tegelijk de baan op. Ze laat tussen hen en haar een groot gat vallen om genoeg ruimte te hebben om een snelle ronde te kunnen rijden. Ze verbeterde zich elke ronde opnieuw ze zette haar snelste tijd in rondje nummer 8. Ze pakt hiermee de 6de plaats voor de startgrid van race 1.


RACE 1:

Senna start op P6, aan de buitenkant van bocht 1.

Senna had niemand naast haar omdat Emma vanuit de vooropstelling niet tijdig kon vertrekken en achteraan moest starten. Senna had na de start voor bocht 1 naar de binnenkant willen duiken echter was er weinig plaats waardoor achter haar 2 jongens naar voren konden rijden.  Senna probeert aan te sluiten bij de top 6, deze rijden in een treintje de gehele wedstrijd achter elkaar aan. Senna werd moe, daardoor kon ze niet goed aanhaken bij de top 6 en een aanval doen. Ze had geen gevaar aan de achterkant daar zat een kwart baan als gat tussen. Ze eindigt deze race dan ook als P7.


RACE 2:

Senna start als P7, dit keer aan de binnenzijde van bocht 1. Het is echt superwarm, iedereen hoor je klagen dat het zo warm is in de racekleding.  Senna was supergoed weg bij de stilstaande start. In de derde ronde pakte ze een P6 en in de vierde ronde pakte ze P5. Toen gebeurde er een crash met haar vriendin in bocht 1. Daardoor werd er een code rood afgegeven.

 

Herstart: 

Senna startte van P6 en was goed weg. Ze was in gevecht met de nummer 5 voor haar. Ze haalde hem in bocht 4 in en in bocht 5 spinde hij. Senna kon verder naar voren rijden en sloot aan bij de groep P4 en P3. Deze waren aan het battlen met elkaar. Senna heeft er aan gedacht om een actie te maken maar zag het laatste ronde bordje wat Mika gaf en wilde geen risico nemen. Slim uitrijden en punten pakken. Senna kwam als P5 over de finish. 


We zijn super trots op Senna, na die twee hele vervelende crashes op Venray en Eefde heeft ze weer laten zien dat ze er is. De snelheid, de doordachte manier waarop ze haar acties uitvoert. Slim gereden en mooi puntjes gepakt voor het kampioenschap. Ze wordt in het dag klassement mooi zesde van de 12 rijders.

 

Ze heeft ook deze dag heerlijk genoten van anders races. Hier staat ze bij de vooropstelling te kijken naar haar vriendje die vooraan in de RK1 klasse rijdt.

 

 

Senna heeft nog 1 race te rijden voor het NXT GP Kids Cup kampioenschap deze zal plaatsvinden op de kartbaan van Texel. Dit is een circuit waar Senna nog nooit heeft gereden. Ze is helaas met de vorige race in het klassement naar beneden gezakt. We hopen dat ze met het nieuwe juniorframe op Texel meters kan maken en naar voren kan rijden. De volgende race zal zijn NXT GP Dutch Open op KCNN Vledderveen, ook daar is de bedoeling dat ze met haar juniorframe gaat rijden.


SPONSOREN GEZOCHT:
Senna zoekt sponsoren die haar willen ondersteunen in haar kart carrière. Wordt jij Senna haar aller eerste sponsor dit seizoen of sluit aan bij haar club van 50. Neem dan contact met ons op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0