· 

NXT GP Kids Wedstrijd Eefde

Het zonnige en warme Eefde

We zijn neergestreken met NXT op het kartcircuit van Eefde. Omdat we vanwege motorregels pas om 11:00 uur mogen starten ziet het schema er iets korter uit. Een kortere warming-up, een kortere kwalificatie en maar twee races i.p.v. 3. Ook zijn er nieuwe marshalls namelijk de helft van karting Eefde en de andere bekende helft van NXT. Senna had in Venray meerdere blessures opgelopen, deze zijn al minder geworden dus besloot Senna om wel te rijden vandaag. Met Evy Bunskoeke samen op de foto, want zij had ook in Venray een blessure opgelopen. Zij met haar voet, Senna met haar knie en ribben.


VRIJE TRAINING EN KWALIFICATIE

In de vrije training had ik een zesde tijd (middenveld) en in de kwalificatie kwam ik op P7 te staan. De volledige top 7 zit binnen 0,35 seconden. Dus erg dicht op elkaar, sommige hadden de zaterdagochtend benut om te gaan trainen. Wij hebben beslist dit niet te doen om zo nog een daagje extra rust te pakken. In de kart voel ik mijn licht gekneusde ribben wel, maar het is te doen.


RACE 1:

Een mooie start, Senna weet in de eerste ronde al een plaats naar voren te rijden. In ronde 3 doet ze dit nog een keer en ligt ze op P5. In ronde 7 zit achter haar iemand die continue tegen haar achter bumper zit te beuken. Ze weet dat hij dicht achter haar zit en houdt haar bochten zo krap mogelijk ter verdediging. In ronde acht wordt ze er in bocht 2 finaal hard er afgebeukt en kwam met een harde klap in de hooibalen terecht. Hij zat in die bocht niet eens volledig naast haar, hij ramde haar kart in de rechterzijkant.

 

Senna kon zelf uit de hooibalen komen, ze heeft zichtbaar pijn en moet deze verbijten omdat ze niet wil opgeven. De gang is er zichtbaar uit, ze kruipt langzaam naar de P7 toe. Maar ze komt te kort om nog een inhaalpoging te doen ze komt als achtste over de finish. Jammer genoeg heeft meneer de beuker hiervoor geen straf gehad en of zijn excuses aangeboden aan Senna.

 

Ze stapt bij de technische keuring huilend uit de kart en grijpt naar haar ribben. Nogmaals nagekeken door de EHBO. Ze adviseren haar om niet meer te rijden. Haar ribben zijn erger gekneusd dan in Venray, ze kan nauwelijks ademhalen en zit nog net niet te hyperventileren. Race 2 heeft ze dus naast de EHBO zitten kijken in plaats van zelf te rijden. Ze eindigt deze dag als laatste P11.

BEDANKING

We willen graag iedereen bedanken die naar Senna vroeg en bij haar kwamen kijken ter ondersteuning. En ook de jongens die deze dag niet eens hebben gereden bedankt voor jullie berichtjes. Ook fotograaf Robin van R.S. Fotografie bedankt dat je in zo'n korte tijd nog leuke foto's heb kunnen schieten van Senna. Nu aansterken, over 3 weken (4 juni) zitten we namelijk weer in Eefde en dan is het tijd voor revanche.

Reactie schrijven

Commentaren: 0