· 

NXT GP DUTCH OPEN: Raceway Venray

Onvoorspelbare Venray


Zaterdag = vrije training

De hele zaterdag heeft Mika mij gecoacht op de baan. Hij reed met de vouwfiets het hele circuit over om mij de ins en outs te geven over een lay-out die hij zelf ook nooit heeft gereden. 

 

Pap en ik hebben allerlei tandwiel opties gebruikt deze dag om te kijken waar ik het beste en snelste mee reed. Dit weekend rijdt ik nog met mijn oude senioren frame, we hopen dat het juniorframe die we aan het opbouwen zijn, het verschil kan maken in deze klasse.


ZATERDAG: NXT KARTGAMES

Zaterdagmiddag: NXT Kartgames

In de middag werden de Kartgames gereden in drie onderdelen:

- individueel reuze slalom

- team estafette

- team achtervolging

 

Ik zat met een paar leuke jongens in mijn team Alpine. 

- Noah Heinze rijdt Minimax

- Stijn Bakker rijdt T4 mini

- Iasiah van Hengst en rijdt RK1

 

 

We hebben onze uiterste best gedaan, helaas vielen we niet in de medailles. Bedankt jongens ik vond het super gezellig.


ZONDAG: RACEDAY


Warming-up:

De warming-up ging goed, Venray is een moeilijke baan met een gedeelte oval van de autobaan. Het is voor mij nog steeds zoeken wat nou de ideale lijn is. De baan is breder dan andere kartbanen. Met de tips gister van Mika komt er een 2de snelste tijd uit. Ik ben tevreden.

 

Kwalificatie:

Ik ga als eerste de vooropstelling uit om zo mijn eigen ding te kunnen doen. Echter de spanning neemt de overhand en ik maak ontzettend veel fouten. Ik kom niet eens aan de tijd die ik reed in de warming-up en ben zeer teleurgesteld met een 9de plaats. Het ging voor mijn gevoel super goed, maar helaas.


RACE 1:

Ik start in deze race als 9de van de 13 rijders en aan de binnenzijde. Ik had een paar tactieken in mijn hoofd om in bocht 1 uit te proberen. Deze mislukte omdat ik hard moest remmen door degene voor mij en spinde. Iemand klapte op mijn voorbumper, waardoor hij niet meer verder kon rijden. De foto's zeggen genoeg lijkt mij.

 

 

Ik sta laatste (12de) en moet hard naar voren rijden om de rest in te halen. Het lukte me nog om één iemand in te halen en toen werd er al afgevlagd. Ik moet tevreden zijn met P11, maar dat ben ik niet. 


RACE 2:

In deze race start ik vanaf de 11de plaats en weer aan de binnenkant. Ik heb een zeer goede start degene voor mij spinde in bocht 1 en ik raakte daarbij betrokken (zie foto's). Gelukkig kan ik nog wel wegkomen en sta ik vervolgens 8ste. 

 

Ik rijdt met de nummer 7 op en pak hem in ronde 3. Maar ik had concurrentie van degene achter mij. Hij probeerde hem er een paar keer naast te zetten, maar ik klemde hem naar de rand van de baan. Doordat ik verdedigend moet rijden mis ik de aansluiting met de rest. Ik eindig op P7, waar ik best tevreden mee ben.


RACE 3:

Ik start deze race als zevende dit voelt al beter aan maar ik wil naar die top 4 toe rijden. Het regent hard, ik houd van de regen kom maar op. Mijn start was minder  ik kwam heel moeilijk weg hierdoor verloor ik een plekje die ik snel weer terug won. Ik kwam steeds dichterbij de P6 op het rechte stuk heeft hij iets meer snelheid. Totdat de laatste ronde startte. Er was een gevecht voor mij gaande in de laatste bocht voor de finishvlag waren er twee karts gespind, ik kon er langs rijden, maar uit het niets reed 1 van de gespinde karts naar voren en raakte mij volop in de zijbak (ik lag doordat zij waren gespind op dat moment 5de). Mijn kart stuiterde op en neer, ik zag de finishlijn maar wilde niet opgeven. Ik rijdt met alle kracht/adrenaline over de finishlijn als 8ste. 

 

In de uitloopronde voelde ik mij niet goed worden. Ik rijdt de baan af richting TC en grijp naar mijn nek. Dit ziet de vooropstelling Marshall en roept over de portofoon dat ik nagekeken moet worden door de ambulance. Ik zat duizelig in mijn kart, alles deed pijn. Bente van de organisatie hielp mij uit de kart en bracht mij naar een bankje waar het ambulancepersoneel mij kon nakijken. De klachten die ik had waren duizeligheid, pijn in mijn nek en knie. Voorzichtig wordt alles gecheckt. Gelukkig valt het allemaal mee, niets gebroken. 

 

 

Uiteindelijk ben ik dit weekend Algemeen 10de geworden. Niet de plek die ik had verwacht aan de start van dit weekend, het had met de crash ook volledig anders kunnen eindigen dat besef ik me heel goed. Deze race maar gauw vergeten op naar de volgende en deze is al vrij snel namelijk as weekend. De NXT Kidscup in Eefde. Hopelijk is dan al mijn spierpijn weg en kan ik weer knallen tussen de jongens.


Bedankt

- NXT Organisatie voor het organiseren van deze race. Ondanks de uitslag heb ik genoten van dit weekend.

- Ambulancepersoneel bedankt voor jullie goede zorgen, ik vond het heel prettig hoe jullie mij behandelden.

- Aan iedereen die is bij me komen kijken of de dagen erna vroeg hoe het met me ging hartstikke lief.

 

- Daniel van KartPhoto.com voor weer de prachtige foto's.


Reactie schrijven

Commentaren: 0