· 

DNRT: Paasraces

Debuut in de Peugeot 206 GTI Cup

Vandaag is het dan zover Mika die zijn debuut in de autosport gaat maken. Man, wat is dat spannend zowel voor hem als voor ons als ouders. Op een kartbaan heb je overzicht van wat er allemaal gebeurt en hier heb je dat niet.

 

De opzet voor deze racedag hebben ze aangepast omdat er vele rookie inschrijvingen zijn (11 rookies). We starten met een training, dan de kwalificatie met daarop twee races van 20 minuten.

 

"Eindelijk mag ik mijn nieuwe race pak showen, deze is mooi ontworpen samen met Biesheuvel Autosport. De kleuren samenstelling zijn geweldig mooi gelukt".


TRAININGSESSIE

 

De training ging goed, Mika liet zich in een gat vallen zodat hij zijn eigen ding kon gaan doen. Zoals de ideale lijn te vinden en in zijn wedstrijdritme te komen. Mika heeft namelijk met deze auto niet goed kunnen trainen. Dus met deze 20 minuten moet hij zich redden.

 

Er rijden 31 Peugeot 206 GTI' s in deze klasse waarvan 11 rookies. Mika reedt in deze trainingsessie de 15de tijd van dit klassement en de 3de tijd bij de rookies. 


KWALIFICATIE

Mika was best zenuwachtig voor de kwalificatie. Door de instructies van Martijn kon hij zich weer focussen. Mika heeft helaas maar twee goede rondes zelfstandig kunnen rijden. Dit omdat er veel langzaam verkeer van de Alfa's en de Peugeots voor hem reden of dat hij juist aan de kant moest voor de snellere deelnemers.  Overigens rijden alle rookies met een gele L op de achterzijde van de auto.

 

Mika pakt met de kwalificatie:

P2 bij de rookies

P10 algemeen


RACE 1

Mika geeft aan toch wel zenuwachtig te zijn, voordat hij zich gaat opstellen bij de vooropstelling. Ze hebben 1 warming-up rondje, daarna een stilstaande start met de lampen aan en uit zoals de F1. 

 

De start ging niet lekker, het wegkomen ging niet zo soepel door de vele wielspin. Ook het terugschakelen ging even niet zo als het zou moeten. Hij verloor hiermee wat plaatsen. In de tweede bocht kreeg hij een klein tikje van achteren waarvan Mika een beetje schrok, maar deze kon hij goed opvangen. 

 

In de eerste ronde bij Scheivlak remde degene voor mij vroeg, daar schrok Mika een beetje van en koos voor de buitenkant. Helaas had diegene een betere exit en kon hij Mika van zich afhouden. Voor de de rest van de race heeft Mika heerlijke gestreden met een groepje. Voor hem werd de nummer 7 eraf gereden (ook een rookie), deze kon Mika inhalen echter de nummer 7 had zijn snelheid weer terug gevonden en haalde Mika in de laatste ronde 3 bochten voor de finish weer in.

 

Mika eindigt zijn eerste race op:

P3 rookie

 

P11 algemeen 


RACE 2

Ook voor deze race zenuwachtig, maar weer praat Martijn hem erdoor heen. De start ging nu goed, Mika kneep de auto gelijk naar de binnenkant voor de eerste bocht. Dat zorgde ervoor dat Mika de binnenzijde had voor de eerste en tweede bocht en de buitenzijde van de derde bocht, hierdoor behoud Mika de snelheid voor het opkomende deel. De nummer 7 auto op pos. 10 was sneller dan Mika welke hij niet kon volgen. Mika legt zijn focus naar achter, om de coureurs die achter hem rijd daar ook te houden. Een oude MF Peugeot zette flink wat druk op Mika. Op de helft van de wedstrijd haalt de oude MF Peugeot Mika in. Onderling gingen ze goed met elkaar de strijd aan voor de elfde positie met super mooie inhaalacties. In de laatste ronde bij de bocht zonder naam ging Mika wijd door een rem fout. Echter hij kon zich snel herpakken en zet de achtervolging in op de oude MF Peugeot. Mika haalde het net niet op de finishlijn om hem in te halen met een verschil van 0.3 sec. 

 

Mika pakt deze race:

P3 rookie

P12 algemeen


Wat een vechtlust heeft Mika laten zien deze racedag. Nooit opgeven en door blijven gaan totdat de finishvlag valt. 

 

Mika mag in zijn autosport debuut zijn allereerste beker ontvangen voor zijn P3 in het rookie klassement.

Super trots op wat hij heeft bereikt vandaag. Overigens is er nog altijd genoeg te leren.

 

We willen graag een aantal mensen bedanken, want zonder jullie was dit niet mogelijk.

 

 

Sponsoren:

Wij Reclame

Vivo Fotografie en Drone Inspecties

Serre Royal

Numafa Automation & Cleaning

Ames Autobedrijf

Club van 50 & 100

 

Bedankt:

Vejon Racing voor de technische support en de Peugeot.

Martijn Mellema dat je mijn coach wilt zijn voor het komende seizoen.

Mijn teammaten Joran van den Hout en Melvin Ezinga, met z'n drieën wat mooie punten verzameld.

 

Youri Verswijveren als we niet hadden deelgenomen aan de Junior Autosport Experience en de Junior Cup waren we niet zo ver gekomen. Bedankt voor je support zo ook deze dag weer samen met Bente Boer.

 

Maar ook de vele bekende mensen die zijn wezen kijken live op het circuit. Superleuk dat kwamen buurten en me succes wenste. Hieronder nog meer foto's hoe wij de dag hebben beleefd.

 Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Joop van Zanten (dinsdag, 11 april 2023 14:31)

    Hartstikke goed, gefeliciteerd.