· 

NXT GP DUTCH OPEN: Emmen rechtsom

Het koude en natte Emmen


VRIJDAG

Senna heeft vrij gekregen van school, om vandaag te kunnen trainen voor de twee wedstrijddagen die volgen. Het is een natte bedoeling op het circuit. 

Senna traint ze zowel rechts als linksom.

 

Linksom had ze al een keer getraind met de NXT Kartschool begint dit jaar. In de middag werd de baan rechtsom gereden en raakte Senna betrokken bij een crash. Ze was op dat moment sneller dan degene voor zich, ze duwde haar kart te laat in het gat. Op een punt waar het lastig inhalen is. Een harde klap, ze had last van haar knieën en was wat licht in het hoofd. Dit trok gelukkig weer snel weg. Materiaal technisch: achteras krom, kap van de trekstarter kapot en ophanging zijbak kapot. We hadden gelukkig een nieuwe achteras bij ons en een gebruikte kap trekstarter. Een team zou ophangbeugel zijbak meenemen de volgende dag. Hierdoor twee trainingssessies gemist. Maar de kart staat klaar voor morgen.


ZATERDAG

De eerste sessie is een warming-up we rijden vandaag het circuit rechtsom. 

Kwalificatie:

Een natte baan dus kwalificeren op regenbanden. Senna wachtte totdat iedereen de vooropstelling had verlaten. Senna had nieuwe regenbanden waardoor deze wat glad waren in het begin. Senna kwam al snel terecht in een treintje. Ze wilde eerst een gat laten vallen, maar dat lukte niet. Dus besloten om de andere in te halen. Soms een kleine slippertje, maar de snelheid zat er goed in. Dit resulteerde in een P4.


RACE 1

De baan is half nat, half droog. Moeilijke beslissing ga je op regenbanden of pak je toch slicks. Senna rijdt deze race op regenbanden. Vanuit de vooropstelling rijden ze 1 opwarmronde naar de startlijn, daar worden ze goed op hun plek gezet. De Nederlandse vlag wordt gezwaaid als startsein door Mika en weg zijn ze. Senna heeft een goede start.

Ze zit vlak achter de nummer 3. In de vierde ronde werd ze ingehaald door de nummer 5 en 6. Echter nummer 6 spinde voor Senna waardoor de weer P 5 ligt.  Ze probeert aansluiting te vinden met de nummer 4 en komt steeds dichterbij echter heeft ze te weinig tijd om nog een inhaalactie te proberen. Senna eindigt deze race op P5.


RACE 2

De baan was droog genoeg om deze race te rijden op slicks. Senna is bij het vallen van het startsein de Nederlandse vlag weer heel goed weg. Ze kon haar kart naast die van de nummer 4 neer zetten in de eerste bocht.

Ze was wat voorzichtig en deed dit dus niet ze wordt ingehaald door de nummer 6. In ronde 4 haalde ze de nummer 5 in en op dat moment stond ook de nummer 3 langs de kant met een gebroken ketting. Het gat was te groot om nog een inhaalpoging te doen op de huidige nummer 3. Senna eindigt deze race op P4.


RACE 3

De baan is droog, dus gaan we weer aanvangen met slicks. De Nederlandse vlag valt weer en Senna is goed weg, helaas verliest ze in de eerste ronde haar plekje. Voorin zijn ze zo snel dat Senna het niet bij kan houden. 

 

Ze rijdt een eenzame race met 2 seconden achterstand en 10 seconden voorsprong. Ze blijft knokken en geeft alles op alles, maar komt niet dichterbij en moet tevreden zijn met haar vijfde plaats.


 

Senna is deze dag overall vierde geworden tussen alle jongens. Ze reden met z'n elven mooie races. Helaas weer geen podium, maar wat heeft ze weer veel geleerd vandaag. En wat heeft ze laten zien dat ze haar mannetje staat tussen al de jongens.

 

Bedankt NXT GP DUTCH OPEN organisatie voor het organiseren van deze racedag. Op naar de volgende en laat deze nou morgen al zijn op het zelfde circuit, maar dan rijden we hem linksom. Bedankt KartPhoto.com voor de prachtige foto's. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0