· 

NXT GP DUTCH OPEN: Emmen linksom

Het koude, maar zonnige Emmen


Een wereld van verschil met gisteren, daar waar het koud en nat was hebben we zon vandaag. Naarmate de middag vorderde, werd het ook steeds warmer en warmer. De baan ziet er droog uit, dus we rijden vandaag lekker op slicks. En we rijden het circuit nu andersom oftewel Emmen linksom.

 

WARMING UP & KWALIFICATIE

 

Vooraf reed Senna een warming up, met daarna weer een kwalificatie van 8 minuten. Ze verbeterde telkens haar tijd, maar dat deden de andere deelnemers ook. Ze pakt P5 op de eerste startgrid van vandaag.


RACE 1

Pottendijk is een groot circuit met 1050 meter lengte. Senna startte aan de binnenkant op P5 deze race. Ze verliest met de start gelijk een plek. Ze ligt op P6 maar geeft niet op en probeert zich terug te knokken. In ronde 3 spinde ze en valt terug naar P7. Senna is weer snel uit haar spin en knokt zich weer terug naar voren in ronde 9 spinde ze in dezelfde bocht weer. Ook hier kon ze zich zelf weer snel herpakken. Ze ligt momenteel 10de. In de allerlaatste ronde weet ze zich terug te vechten op het rechte stuk voor de finishlijn naar P9. Diep teleurgesteld, keerde ze terug naar de tent. Nadenkend wat ze nou fout heeft gedaan.


RACE 2

Senna startte P9, ze had een hele goede start en dook direct naar de binnenkant, waardoor ze een plek won. Ze heeft drie rondes achter iemand aangezeten. Hij spinde, zij probeerde hem te ontwijken, maar ze remde te hard waardoor ze ook in een spin raakte. Hier kwam ze weer snel uit.  Ze ligt weer op P9 en probeert zich naar voren terug te knokken. Elke ronde verbetert ze haar tijd en komt bij de P8 aan. De nummer 2 kwam met pech langs de kant te staan twee rondes voor het einde. Dus ligt Senna nu op P8. In de een na laatste ronde lukt het Senna om haar voorganger in te halen en komt ze als P7 over de finishlijn.


RACE 3

Senna start als zevende op de grid. Haar start valt wat tegen, waardoor ze in de eerste ronde terug zakt naar P9. Ze geeft niet op, iedereen zit dicht op elkaar en ze weet zich in ronde 2 al naar positie 7 te vechten. Daar rijdt ze een paar rondes.

 

In ronde 5 en 6 heeft ze een gevecht waar ze eerst haar plek verloor, maar  een ronde erna gelijk weer terugpakte. ze rijd op dit moment weer op P7.  De nummer 6 voor haar moet naar binnenkomen ivm een meatbal vlag die gegeven is voor een losse achterbumper.

 

Daarmee pakt ze gelijk P6 over en rijdt ze hard naar voren, echter haar achterbuurman komt steeds dichterbij, de laatste ronde zit hij zowaar vastgeplakt aan haar achterbumper zoals je kan zien op deze foto. In de laatste ronde voordat de finishvlag valt op het rechte stuk zet hij hem naast Senna. Zij blijft gas geven en ze komen allebei tegelijk over de streep met dezelfde tijd.

 

Jammer genoeg heeft hij een betere tijd gereden dan Senna dus hij krijgt P6 en Senna krijgt P7. Jammer zeg, maar wat een close finish. Helaas staat deze fotofinish niet op foto. 


Dit was een hele moeilijke dag voor Senna, daar waar het gisteren best lekker ging had ze moeite met het droge weer op dit circuit. Ze heeft er alles uitgehaald wat er uit te halen viel voor haar. Senna wordt deze dag algemeen 8ste. 

 

We bedanken NXT Organisatie voor het organiseren van deze race en KartPhoto.com voor de mooie foto's van dit raceweekend.

 

Wil jij Senna helpen zodat ze meer kan trainen. Wordt van lid van de club van 25 of 50 en steun Senna in dit kartseizoen.

Ze heeft jouw hulp nodig.

Reactie schrijven

Commentaren: 0