· 

NXT GP Kidscup wedstrijd Dankern

Allereerste outdoor race voor Senna

Het seizoen wordt afgetrapt met de NXT GP Kids Cup vanaf de uitdagende baan van Emslandring in Dankern.

Deze kartbaan ligt net over de grens bij Emmen, op deze baan wordt er voor het eerst met privé karts gereden.

Deze super technische baan is vergelijkbaar met de kartbaan van Eefde. In de NXT GP Kids Cup wordt er gereden op 4 kleine kartbanen. Ze hadden een wisselende weersvoorspelling opgegeven. Eenmaal daar klopte er weinig van, in de ochtend een spatje regen, maar overdag heerlijk droog met zo nu en dan een zonnetje en blauwe luchten. Het leek wel lente, heerlijk was het.

 

 

In de Super cadet 9 PK klasse neemt Senna het op tegen 9 andere deelnemers. Velen net als Senna nieuw in deze klasse. Senna is in mei 2022 weer begonnen met trainen in de kart en zal dit weekend haar eerste outdoor wedstrijd gaan rijden. Ze is heel zenuwachtig voor dit weekend. 


VRIJE TRAINING

 

Senna heeft de hele dag getraind en samen met papa gezocht naar de juiste instelling voor de kart op deze baan. In de ochtend was het nog een vochtige baan van de regen die in de nacht was gevallen. Tandwielen wisselen en uitproberen. Senna kluste met papa mee en verruilde zo haar karthandschoenen na het rijden van de sessies voor werkhandschoenen. We hebben gelijk de kart met Senna gewogen op de weegbrug en wat blijkt, al het lood wat er op zat kon er af. Senna woog veel te zwaar. Op de baan kreeg ze nog tips van Mika, Bente en Youri. Dit heeft ze allemaal meegenomen naar de racedag. 


RACEDAY

Warming-up:

De baan is wederom weer vochtig van de regen die in de nacht en ochtend is gevallen. Dat betekent weer met regenbanden rijden. 

 

Kwalificatie:

 

De baan is aan het opdrogen, maar nog niet droog genoeg voor Senna om op slicks te rijden. Dus wordt hij verreden op regenbanden. Meer dan de helft van het veld gaat dit doen op regenbanden. De snelheid die er gisteren was, miste ze in de kwalificatie. Ze eindigde op P7.


RACE 1:

 

De baan is droog de zon is doorgekomen dus dat betekent dat de slicks er onder gaan. Ze krijgen 1 opwarmronde en rijden dan naar de startgrid voor de stilstaande start. Senna staat op de startgrid op P7, Mika staat op post 0 en dat betekent dat hij het hele veld goed zet in de vakken en het startsein mag geven. Senna is goed weg bij de start maar wordt helaas gehinderd door degene voor en naast haar waardoor ze niet anders kan dan op P7  blijven rijden. Ze blijft lang in een treintje rijden, lastig om in te halen. Ze kijkt en kijkt waar ze dit het beste kan doen. In ronde 9 was ze in gevecht waarmee ze een plek won, maar deze weer verloor in ronde 11. Maar ze geeft niet op en haakt aan en kijkt nogmaals waardoor ze in ronde 13 er weer voor komt en richting P5 rijdt. Wat een snelheid heeft ze en trekt een gat. In de een na laatste ronde pakt ze nummer 5 in de eerste bocht ze raken elkaar maar ze blijven samen op de baan. Het gevecht gaat nog door, maar ze zit er voor en kan met haar snelheid ervoor blijven en pakt in de race P5.


RACE 2: 

 

Senna start op P5 en heeft weer een rete goede start en haalt gelijk in ronde 1 al de nummer 4 in. Ook hier is ze weer snel, maar ook degene voor haar hebben al een gaatje geslagen.

 

Ze rijdt 15 rondes op plaats 4 en rijdt het gat dicht naar de nummer 3. Ze heeft deze in het vizier, nu alleen kijken waar ze haar slag kan slaan. In ronde 16 lukt het om hem voor te komen en rijdt ze drie rondes op plek 3 en eindigt hiermee ook als de finishvlag enthousiast wordt gezwaaid door haar broer Mika.

RACE 3:

 

Op de vooropstelling was even onduidelijk of Senna nou op P3 of op P2 moest starten omdat P1 een straf had gehad. Maar deze is weer ingetrokken. Dus ze start op P3. Ook nu weer een zeer goede start waar ze met de nummer 2 naast elkaar de eerste bocht door gingen. Als dat maar goed gaat. In ronde 3 verliest ze heel even haar plek, maar ze knokt zich heel hard terug en binnen 3 rondes lag ze weer op P3. Ze slaat een flink gat qua snelheid, ze weet nog even een PR van 37.189 neer te zetten. Helaas is nummer 1 en 2 uit het zicht en niet bereikbaar. Je ziet dat ze moe wordt in ronde 12 waardoor de nummer 4 steeds dichterbij kon komen. Gaat ze het halen, ze kijkt achterom en weet dat hij er aan komt. Ze geef nog gas bij en ze komt als P3 over de finishlijn. Het vuistje gaat de lucht in, en is superblij met het resultaat. 


UITSLAG: 

Deze is spannend, want heeft ze het podium gered met deze mooie uitslag?

Ze heeft dezelfde aantal punten (88 punten) als iemand anders en dus een gedeelde 3de plaats. Echter hij is een keer geeinigd op P2 en dat betekent dat hij derde wordt en Senna naast het podium grijpt en 4de wordt.

 We zijn super trots op Senna. Ze heeft haar staande weten te houden tussen al die snelle jongens en gevochten daar waar mogelijk was. En wat heb jij heel veel geleerd in een kort tijdsbestek. We zijn super benieuwd naar de volgende races die eraan zitten te komen.

 

Bedankt NXT organisatie en fotograaf Emil Bilars van Orangehat voor de super toffe foto's.

  

Next race: NXT GP Dutch Open: Circuit Pottendijk te Emmen

 

Bent u enthousiast geworden en wilt u haar ondersteunen ze zoekt namelijk nog enthousiaste sponsoren.

We hebben verschillende mogelijkheden, zoals de club van 50 of andere voorgestelde pakketten zie voor meer informatie: https://www.bison-racing.com/sponsormogelijkheden-1/sponsoren-karting/ 

Reactie schrijven

Commentaren: 0