· 

NXT Junior Cup Midland Circuit Lelystad

Laatste racedag van het jaar


Vandaag de laatste NXT Junior cup, ditmaal op het Midland Circuit te Lelystad. Voordat we starten leid ik het kampioenschap met 4 punten voorsprong op Lucas. Het is alles of niets vandaag. Door deze stand ben ik toch wel een beetje zenuwachtig.

 

We gaan drie time attack races rijden op drie verschillende lay-outs in diverse auto's door middel van loting. Voor de eerste twee races krijgen we een oefensessie. Voor race drie krijgen we geen oefensessie en wordt het gelijk in de auto stappen en racen. We worden in twee groepen gesplitst, ik zit niet bij mijn directe concurrent in de groep.

RACE 1

Youri rijdt met de Twingo een ronde voor ons en laat ons dan los. Ik ben degene met mijn koplampen aan op deze foto. De baan is nog erg vochtig. Daardoor ben ik erg op zoek naar grip. Het leek of ik maar niet vooruit kwam de snelheid zit er echt niet in. Wat balen zeg, mijn directe concurrent wint dan ook deze sessie. Het schilt met de nummer 3 maar...........(Greaham 45.825 Mika 45.986 ) ik moet genoegen nemen met P4. Ik baal enorm en probeer te focussen op de volgende races die eraan zitten te komen.

RACE 2

 

De baan is aan het opdrogen. Ik heb ditmaal een snellere auto geloot. Hier hebben de andere ook snelle rondes meegereden. Ik voel dat ik genoeg grip heb en ga steeds sneller. Om nog een kans te maken in het kampioenschap zet ik alles op alles deze sessie.  Daarmee klokte ik de tweede snelle tijd, voor mijn directe concurrent. Alles gaat afhangen van race 3.


RACE 3

Nu moet het gebeuren, ik zit in groep 1 en mijn directe concurrent in groep 2. Hij kan dus de nieuwe lay-out afkijken langs de kant. Deze lay-out hebben we namelijk niet geoefend. Het is een lastig parcours met veel krappe bochten. Echter ik heb dit keer een mindere auto geloot en Lucas heeft de auto die ik net had. Ik zet alles op alles, daarbij kuste ik met de zijspiegel zelfs de muur en heb ik deze kapot gereden (sorry Vejon Racing). Dan gaat Lucas rijden en hij ziet er snel uit, ik ben bang dat ik het kampioenschap uit handen heb gegeven en dat blijkt dus ook na de eindstand. Lucas komt deze race als P1 over de streep en ik als P3.


EIND UITSLAG VAN DE DAG

P1 Lucas
P2 Greaham
P3 Tim
P4 Mika
P5 Charlotte P6 Tony
Dat betekent dat ik met 1 punt verschil geen podium plaats heb en eindigt op P4. De nummers 2 en 3 hebben een gedeelde 2de plaats met evenveel punten alleen eentje heeft een overwinning meer.
Bedankt NXT organisatie voor de leuke dag weer en Vejon Racing voor het leveren van de Peugeot 106.

EINDUITSLAG KAMPIOENSCHAP

 

P1 Lucas

P2 Mika

P3 Greaham

 

En daarmee staat de stand ook vast in het Kampioenschap en moet ik tevreden zijn met P2. Het schilt maar liefst 4 punten! Heel erg jammer ik was er zo opgebrand om dit kampioenschap naar me toe te trekken. Toch trots wat ik in korte tijd heb bereikt.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0