· 

GK4: Finale race Genk

Een zeer natte en koude Genk.

Vrijdag trainingsdag

Op vrijdag had ik vrij gekregen van werk zodat we nog de puntjes op de i konden zetten met het team voor de racedag van morgen. Het is een droge dag vandaag. 

De eerste 2 sessies moest ik mijn motor in rijden.  De derde sessie mocht ik vol gas en dat ging best lekker, ik kon goed met de rest meerijden, helaas brak mijn wiel af in de derde ronde en moest ik de sessie helaas staken. De vierde sessie ging goed, ik kon goed meekomen en reed een 56 hoog. De vijfde en laatste sessie van de dag was er grote kans op regen voorspeld, grotendeels van het veld stonden  net als ik op slicks.

 

Achteraf geen goede keuze in de sessie begon het keihard te regen, waardoor ik besloot om naar binnen te gaan.

Geen risico's nemen voor morgen dus de sessie niet uitgereden. Op de foto sta ik rechts bovenin.


Warming up 

Yes, het is raceday. De laatste kartwedstrijd van dit seizoen. Ik heb een belofte gemaakt naar mezelf en dat is genieten van deze dag, weer of geen weer. Het is vandaag erg nat en super koud. De warming up ging erg goed, veel grip achter, waardoor ik rijders gemakkelijk in kon halen. Zouden we het dan met de set-up dit keer de goede te pakken hebben.

 

Kwalificatie

Ik startte op verse regenbanden net als iedereen in het veld. Ik bouwde langzaam het tempo op met rijden om zo genoeg temperatuur in de banden te krijgen. Daarna begon ik aan mijn snelle rondes, de grip - snelheid -temperatuur van de motor waren goed. Ik had er goede vertrouwen in op een goede positie in deze kwalificatie. Yes, ik kwalificeer me voor de 15de positie voor race 1 van de 37 rijders. Dit had ik niet verwacht, superblij met het resultaat. Straks knallen.


Race 1

 

Ik start aan de binnenkant, het is altijd geduw en getrek om goed door de eerste bocht te komen. Ik heb bij de start niet veel risico genomen, zodat de kart goed door de eerste bocht kon komen. In het begin van de race veel gevochten met andere deelnemers. In ronde 2 lig ik op de 12de positie. Ook laten zien dat ik dit keer niet snel mijn positie opgeeft en dat ze er voor moeten vechten. Ook mijn agressieve rijstijl weer gevonden met deze kart en op de momenten dat het nodig was deze laten zien. In het midden van de wedstrijd Xilian van DFK gevolgd, hij was sneller dan mij waardoor ik hem niet voorbij kon gaan.  In de eindfase van de race werd ik ingehaald door een nieuwe rijder (geprobeerd een gat te vinden om hem weer terug te pakken, maar dat lukte niet). Twee of drie rondes wat eenzaam gereden. In de laatste ronde spinde Xilian met nog iemand voor mij, deze kwamen net voor mij de baan bij de tribune. Geprobeerd om ze in de laatste bocht in te halen echter dit lukte niet. Ik kom als P14 over de finishlijn.


Race 2

Ik start de tweede race als P14, er waren wat straffen uitgedeeld (klikbumpers in race 1), maar daar heb ik niet van geprofiteerd qua startpositie. Ditmaal startte ik aan de buitenzijde. ik had geen beste start, ook zag ik grote chaos voorin waardoor ik me een beetje gedeisd hebt gehouden om de eerste bochten goed door te kunnen komen zonder schades. Er werd veel gebotst en er vlogen ook rijders van de baan af, In ronde 5 lag ik op de 11de positie. Een klein foutje gemaakt in bocht 6, ik koos namelijk om buitenom te gaan om een snellere lijn te pakken, dit pakte helaas niet zo uit daardoor weer moeite om aansluiting te zoeken met het groepje. Aan het einde van de race werd de motor erg warm, door eerder het gas los te laten probeerde ik de motor te koelen. Maar moest ik ook verdedigend gaan rijden om de rijders achter me te houden. Het was een uitdagend, goede en spannende race. Ik heb wat mooie inhaalacties kunnen laten zien. Erg tevreden over deze race, ik eindige als P12. Op de foto sta ik als derde rijder aan de linkerkant.


Race 3

 

Door straffen startte ik als P11 op de grid, dus weer aan de binnenkant. De start ging fantastisch, ik was heel goed weg en won heel veel plaatsen. Bij elk gaatje dat ik zag ging ik gelijk over tot een aanval, je moet niet teveel twijfelen want dan lukt het niet. Zeker niet als we met z'n allen zo dicht bij elkaar rijden. In ronde twee lag ik op een gegeven moment op de vierde positie. Ik heb toen erg defensief gereden, ik kon de groep voor me goed bijhouden qua snelheid. In dezelfde ronde werd ik helaas achterop aangetikt, waardoor ik spinde en terug viel naar de twaalfde plaats. Ik heb me snel herpakt en knokte ik me steeds verder terug naar voren met mooie inhaalacties. Over de finishlijn pakte ik de achtste plaats. Ik ben ontzettend tevreden met dit resultaat. Eindelijk een top 10 plaats binnen gesleept! Het beste resultaat van dit seizoen!


Dit halve kartseizoen is niet makkelijk geweest, ik lag qua snelheden goed in de top 15. Maar in de wedstrijden was ik minder agressief dan dat ik vandaag was. Er had na alle pech dus ook meer ingezeten dit seizoen. Ik wil graag Tomas en Eddy de Backer van X-Pect Motorsport bedanken voor de begeleiding dit jaar in de Iame X30. Het was even wennen om vanuit de Honda 9PK gelijk over te stappen naar de Iame X30 Senior. Maar we hebben het geflikt en bewezen in de laatste race.

 

Ook wil ik graag mijn trouwe sponsoren bedanken, dankzij jullie kon ik zowel een halve seizoen GK4 rijden onder begeleiding van X-Pect Motorsport en alvast proeven aan de Junior Autosport waar ik volgende week mijn laatste race gaat rijden.

 

BEDANKT SPONSOREN seizoen 2022

Hoofdsponsor Leon van Striengineering super bedankt dat je mij sinds 2017 sponsort in de karting en in mijn gelooft.

Richard van Vivo Fotografie, ook jij was in het begin van mijn kart carrière betrokken net als Leon, super bedankt.

Olaf van Numafa Cleaning and Automation, bedankt dat jullie mij al drie seizoenen ondersteunen.

Jack van Serre Royal jij voegde je als sponsor toe in 2020, bedankt dat ook jij in mij gelooft en wilde ondersteunen.

Marcel van Wij Reclame, had in 2020 ons al gesponsord met de nieuwe look van onze aanhanger en besloot om als sponsor in 2021 toe te treden.

 

Ik ben heel erg blij met jullie als vaste sponsoren en ik hoop jullie te verwelkomen in een nieuwe fase in mijn leven namelijk seizoen 2023 de autosport in te gaan. Zodat we daar samen nieuwe herinneringen kunnen gaan maken. 

 

Pap en man bedankt

Daarnaast wil ik ook nog mijn ouders bedanken. Dit jaar hebben we veel gedaan, een kleine opsomming: 

 

- Vrijwilliger bij de mini cursus van SHW Strijen

- NXT Junior Autosport Experience lessen

- NXT Junior cup Autosport races rijden

- Diverse karttrainingen met en zonder X-Pect Motorsport

- GK4 kartwedstrijden

- Ford Fiesta Sprint Cup als leerling monteur

- NXT GP Dutch Open Marshall weekenden

- NXT GP kartschool opgeleid tot instructeur

- Diverse races bezocht op Circuit Zandvoort en Zolder

 

Kortom eigenlijk teveel om op te noemen. Dankbaar dat ik dit allemaal mocht doen in 2022. Bedankt pap en mam dat jullie altijd klaar voor me staan, me ondersteunen, me begeleiden. Dit is allemaal niet van zelfsprekend en daar ben ik me zeker van bewust.

 

Ook dankbaar dat ik dit jaar veel mensen heb mogen ontmoeten, waaronder nieuwe vrienden heb gemaakt. Ik wil graag Youri bedanken dat ik als junior Marshall aan de slag mocht gaan en werd opgeleid als kartinstructeur. Door alle bovenstaande activiteiten heel erg gegroeid tot de persoon die ik nu ben. Binnenkort een mooie sponsorborrel om seizoen 2022 af te sluiten en het nieuwe seizoen 2023 in te luiden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0