· 

GK4: Mariembourg

Motorproblemen in Mariembourg

Vrijdag trainingsdag

Vandaag van werk vrij genomen om te kunnen trainen op Circuit Mariembourg. Aangezien ik de laatste keer daar in 2019 met de Honda 9 pk hebt gereden.

 

Het ging niet zonder slag of stoot. De motor wilde telkens niet aanslaan waardoor ik niet alle sessies hebt kunnen rijden. Er zijn verschillende dingen gewisseld zoals de carburateur en de bobine. Aan het einde van de dag liep de motor eindelijk lekker en zat ik qua tijd er netjes bij. Dat beloofd veel goeds voor morgen, het blijft namelijk een droge dag.


Warming Up 

Deze kon ik helaas niet helemaal rijden, omdat mijn gaskabel bleef hangen. Ik heb mss 5 rondes kunnen rijden, geen goede voorbereiding voor deze dag helaas. Er is een nieuwe gaskabel op gegaan voor de kwalificatie zo dadelijk. Vandaag rijden er 32 rijders in mijn klasse mee. Straks knallen dus.

 

Kwalificatie

In de kwalificatie zat de snelheid er lekker in en lag ik een tijdje op P13. Echter is het einde van de sessie wat slordig waardoor ik mijn tijd niet kan verbeteren en de rest wel. Ik kwalificeer me op P18. Ik ben toch tevreden met deze plaats.


RACE 1

Ik start op plaats 18 in mijn klasse Iame X30 senior nationaal. De start is rommelig en er wordt al ingezet als de rode lampen nog niet uit zijn, er valt een gat tussen twee groepen. Ik val in de eerste ronde terug naar P21. Er is om me heen veel geduw en getrek. In ronde 4 pak ik de buitenbocht, ik moet hierdoor half over het gras waardoor mijn banden vuil zijn geworden en ik twee plaatsen verliest. Ik rijd nu op P23, ik probeer het vuil van mijn banden af te rijden en me terug te knokken naar voren. We rijden met z'n vijven richting bocht 3, ik kom in de knel kies weer voor de buitenbocht om ruimte over te houden, echter degene voor me trapt hard op de rem en komt daarmee schuin de bocht door. Ik schrik daarvan en trap iets te hard op mijn rem waardoor ik middels een spin in het gras belandt en de kart ook niet meer wil starten. Enorm balen dat ik er afgeschoten bent, dit is een DNF en moet ik straks in race 2 van achter vandaan starten. En ook de nieuwe bobine heeft het begeven en moet dus een nieuwe erop gezet worden.


RACE 2

Door dat er straffen zijn uitgedeeld, schuif ik wat plaatsen omhoog en start ik op P28. De start was wederom rommelig, er werd al ingehaald voor de corridors. Ook dit keer geen herstart vanuit de organisatie. Ik kon in de eerste ronde een crash ontwijken. Ik laat te veel ruimte over in bocht 2 waardoor ze me aan de binnenkant voorbij kunnen steken. Hierdoor verlies ik een aantal plekken, sommige kan ik weer inhalen door mijn snelheid. In ronde 8 touche met een andere rijder waardoor ik weer twee plekken verloor. Ook werd er een breaktest door een van de rijders voor mij gedaan, ik klapte erboven op en ja hoor een klikbumper. Dit kost mij 3 seconden penalty.  Ik kom als P24 over de finish. Maar door de Klikbumper start ik P29.


RACE 3

Door de klikbumper start ik P29 deze race. De start was dit keer wel netjes en er werden meer aanwijzingen gegeven vanuit de organisatie. Heeft mijn klacht toch geholpen na race 2. Ik haalde een aantal mensen in waardoor ik 26ste lag. Ik probeer aan te haken bij degene voor mij en maakte nog een prachtige late inhaalactie in bocht 1 na start finish. In deze race bocht 2 strakker gehouden zodat daar niemand langs kon. Ik kom als P25ste over de finishlijn. Er had meer ingezeten, qua tijden zat ik goed bij de top 15. Helaas heeft race 1 teveel roet in het eten gegooid, maar ook de klikbumper en de niet zo lekkere trainingsdag vooraf. Teleurgesteld in dit weekend.

Bedankt Tomas en Eddy voor de begeleiding.


BEDANKT

Een bedanking naar mijn sponsoren, zonder jullie had ik deze race niet kunnen rijden:

#Striengineering

#Wijreclame

#Vivofotografie

#Serreroyal

#Numafa

Reactie schrijven

Commentaren: 0