· 

GK4: De Landsard in Eindhoven

EEN ZEIKNATTE WEDSTRIJDDAG

VRIJDAG = Vrije training

Het was wisselvallig weer, dan droog dan nat. In de eerste twee sessies moest ik mijn motor inrijden en mocht ik dus niet volle bak. In de derde sessie was het flink zoeken naar grip en reed ik meer naast de baan dan op de baan. De wit gele kart was volledig onder de modder en had de kleur zwart gekregen. Dat wordt poetsen. Achteraf stond de achterzijde van mijn kart te smal. De volgende sessie stond deze breder waardoor het trainen veel beter ging. Echter vind ik dit circuit moeilijk in het nat. In het droog waren mijn tijden echt super.


ZATERDAG = Warming Up

De warming-up werd op een natte baan gereden. Even goed de baan verkend, de set-up voelde goed aan voor de kwalificatie dadelijk.

 

Kwalificatie 

De kwalificatie wordt gereden op een natte baan. Ik had goede grip, de constante snelheid was er ook en de motor temperatuur was super. In de twee laatste rondes niet mee kunnen rijden door het breken van de gaskabel.

Waardoor ik dus als laatste zal moeten starten in race 1. Er rijden dit keer 20 rijders mee in mijn klasse. P20 it is.

(op de foto rijd ik direct achter mijn voorganger)


RACE 1

We hebben een droge baan en dat betekent dat we met slicks gaan rijden. De set-up stond op een droog weer afstelling. Ik startte als P20 de formatieronde welke chaotisch was, achteraan reed iedereen in een rij in plaats van twee rijen naast elkaar. Hierdoor had ik niet in de gaten dat de race al gaande was omdat ik dacht dat er een restart zou komen. Bij het Mickey Mouse gedeelte kwam ik er achter dat we inmiddels wel gestart waren. Het ging heel erg goed, ik heb me teruggevochten naar het middenveld. Een keer naast de baan gekomen bij het Mickey Mouse gedeelte wat weer een plek verlies opleverde. Bij een inhaal actie werd een rijder boos. Geen flauw idee waarvoor ik liet namelijk ruimte zat over voor hem en hij vond het nodig om onsportief zijn middelvinger op te steken (daar heeft hij nog een straf voor gekregen). Daarna weer terug gevochten naar voren. Leuke gevechten gehad. Het tandwiel wat we gekozen hadden was super goed. Het gekke was dat ik mensen kon uitremmen op het natte gedeelte van de baan. Ik was in het begin bang dat ik daardoor van de baan af zou raken, maar dat bleek niet zo. Yeah van P20 naar P10 gereden.


RACE 2

Het is wisselvallig weer maar momenteel droog, we gaan naar de vooropstelling met voor regenbanden en achter slicks erop. Dit doen we zodat we op het laatste moment konden kiezen. Echter ging het weer regen en moest ik op een zeiknatte baan rijden met een halve droog weer setting. We kunnen namelijk de slick nog wisselen voor regenbanden maar hij staat achter dus wel te breed.

Ik kan je vertellen dat rijdt niet zo lekker. Ik heb gelukkig maar vier plekken verloren. We hopen dat race 3 een droge sessie wordt, zodat ik weer naar voren kan rijden. Momenteel zien we een mooie blauwe lucht met zon.

Helaas van P10 terug gezakt naar P14.


RACE 3

Ik startte van P14 deze race. Het is helaas weer een zeiknatte baan. De start was chaotisch, er spinde een aantal in bocht 1 direct voor mij.  Ik kon deze karts gelukkig wel op tijd ontwijken. Ik had zelf ook geen beste start, doordat de motor wilde niet lekker weg trekken waardoor ik wat plekken verloor. In het midden van de race begon het heel hard te regenen, waardoor het glibberig werd op de baan. Ik had totaal geen grip meer aan de voorkant dat was best jammer omdat het tot dat punt best aardig liep. Ik viel mede daardoor terug naar P16.

 

Na alle uitgedeeld straffen eindigde ik op de 15de plaats. Voor de eerste keer in de regen rijden op dit circuit ben ik niet geheel ontevreden.


Ik wil graag Eddy van X-Pect Motorsport bedanken voor de coaching en materiaal.

 

Daarnaast wil ik mijn sponsoren bedanken, dankzij jullie wordt dit mede mogelijk gemaakt:

Striengineering

Wij Reclame

Vivo Fotografie

Serre Royal

Numafa

Reactie schrijven

Commentaren: 0