· 

GK4: Circuit Genk Home of Champions

IAME X30 SENIOR: EERSTE RACE


TRAININGSDAG

Op vrijdag hebben we de hele dag getraind op Circuit Genk. Aan de tijden te zien, stond ik er goed voor en kon ik goed meekomen met de senioren. We hebben allerlei set-ups uitgeprobeerd. Deze gasten hebben immers voor een groot deel ook de Iame X30 junior klasse gereden. Deze heb ik eigenlijk min of meer overgeslagen. Dus vanuit de Honda 9PK overgestapt naar de Iame X30 senior.  Dat is best een hele grote stap.

 

Hiervoor heb ik ook veel moeten trainen in de sportschool. Aangezien het vermogen behoorlijk hoog is, de kracht waar je mee rijdt moet je kunnen compenseren in uithoudingsvermogen maar ook in kracht met je armen. Om dit een hele dag vol te kunnen houden. 


RACE DAY

KWALIFICATIE

Vanochtend hebben we een warming-up en daarna kwalificeren. Er rijden in mijn klasse 30 rijders.

 

In de kwalificatie kom ik er achter dat de monteur zijn sleutel vergeten is van de kart af te halen deze verlies ik onderweg in de kwalificatie op de baan. Daarna probeerde ik mijn focus te leggen op een snelle ronde. En dat was best lastig met 35 snelle mannen en dames op de baan.

 

Uiteindelijk pak ik de 20ste plek van het veld.


RACE 1

In de eerste ronde gelijk 8 plekken goed gemaakt. Ik ging via de buitenkant, daar waar de meeste de binnenkant pakken. Er was dan ook een touche hier en daar, maar ik kon er zonder krassen doorkomen. Ik heb twee rondes op de 11de plek gelegen. Door de spanning keek ik teveel naar achteren. Ik had me meer moeten focussen op degene die voor me reed. Ik heb daardoor echt veel laten liggen en plekken mee verloren. In ronde 6 een touche met een andere deelnemer en kom daardoor op plek 21 terecht. Nu minder drukte achter me, waardoor ik hard naar voren kon rijden. Hiermee won ik nog een plaats. 

P20 > best lap 57.402


RACE 2

Ik ga weer starten op P20, kijken of ik hetzelfde kan doen als in race 1. En ja hoor, in de eerste ronde naar P13 gereden. Iedereen zit erg dicht op elkaar. Ik rijd geconcentreerd en kijk voornamelijk voor me. Heel af en toe kijk ik op het rechte stuk even naar achteren, maar dan de focus naar voren pakken. In ronde 9 wilde iemand mij inhalen er was genoeg ruimte voor beide. Degene die aan de binnenkant reedt wijkt van zijn lijn af en dwingt mij om nog verder naar de buitenkant te rijden echter daar is gras. Hij raakte mij expres, ik raakte uit balans en verliest hierdoor 7 plekken. Gefrustreerd rijd ik verder, maar ik kan de aansluiting niet meer vinden. Er vallen voor mij een aantal uit met pech,  ik eindig weer op de 20ste plek.


RACE 3

Ik mag deze race als 19de plek starten in verband met straffen van anderen. Ik rijd nu aan de binnenkant en maakte in de eerste ronde in bocht 5 een volledige 360 door het gras vanwege een inschattingsfout van mij zelf. Gelukkig nam ik niemand mee in deze actie, maar zakte ik terug naar P26. Ik heb hard terug gevochten deze race, zo kwam ik op P22 terecht. Ik moest nog 1x uitwijken door het gras voor een ongeval direct voor mij. Ik had genoeg focus en snelheid deze race, alles zit zo dicht bij elkaar. Een foutje maken en je wordt afgestraft. Kortom weer een ervaring rijker. 

Overall P22 voor mijn eerste race bij de senioren.


Deze race kan ik natuurlijk niet alleen. Ik wil graag mijn enthousiaste sponsoren bedanken:

> Striengineering

> Serre Royal

> Vivo Fotografie

> Wij Reclame 

> Numafa Automation en Cleaning B.V.

 

Daarnaast wil ik X-Pect Motorsport bedanken voor de service en begeleiding. Op naar Eindhoven. 


FOTO COLLAGE

Reactie schrijven

Commentaren: 0