· 

NXTGP FINALE EMMEN

REGENACHTIG WEEKEND IN EMMEN


VRIJDAG TRAININGSDAG

Van school weer vrij gekregen om deze hele dag te kunnen trainen voor de finale race. Voor ons gevoel ging het trainen goed, snelheid zat er goed in.

Op de een of andere manier werkt mijn laptimer niet op dit circuit, dus geen vergelijkingsmateriaal. 

 

De allerlaatste sessie op slicks gereden op de natte baan om weer even het gevoel te krijgen op welke racelijnen ik grip heb. Vandaag was het een gevoelstemperatuur van -3. Besloten om speciale regenhandschoenen te kopen om natte en koude handen tegen te gaan.


ZATERDAG

VRIJE TRAINING LINKSOM

we hebben maar 1 vrije training deze ging op het oog goed, livetiming deed het niet vanwege een storing. Dus nu ook weer geen vergelijkingsmateriaal. Het wordt een regenachtige dag en het is koud. Vandaag gevoelstemperatuur 2 graden. Regenpakje aan en gaan.

 

KWALIFICATIE

 

De eerste helft ging goed van de kwalificatie, ik lag heel lang op de tweede a derde positie. De tweede helft van de kwalificatie kon ik geen tijd meer verbeteren en zakte ik naar de vijfde plek.


RACE 1

Bij de start kon ik niet lekker weg komen, ik werd van achteren geduwd en dat hielp. Mezelf herpakt waardoor ik kon aansluiten bij de top 3. We reden als een groepje weg van de rest. Ik kwam steeds dichter bij de nummer 3, waardoor ik een inhaalactie kon proberen. Dit lukte meerdere malen, maar hij had meer snelheid op het rechte stuk waardoor ik weer P4 lag. Het was een felle strijd om de P3. Ik had 1 hele goede run, pakte de buitenzijde van de bocht. Waardoor hij een krappe lijn heeft alleen hij liet  de kart naar buiten lopen en dwong mij op het gras. Ik sloot aan bij de volgende bocht, we raakte elkaar zeer minimaal maar hij schoot ervan af. Hiervoor heb ik een 5 seconden penalty gekregen wegens onsportief rijgedrag. Ik moet mijn P3 afstaan en werd vierde.


RACE 2

 

Het is harder gaan regen en ik start vanaf de tweede startrij op P4. Een nog slechtere start dan race 1, waardoor ik helemaal terug zakte naar achteren. Dit maakte ik weer snel goed met bepaalde inhaalacties. Toen ik bij een directe concurrent deze race kwam raakte hij een RK 1 en spinde,  waardoor hij mij mee nam. Snel herpakken en naar voren rijden. Toen kwam ik bij een kartmaat aan en haalde ik hem in. Mijn motor hield in op het rechte stuk waardoor hij weer mij voorbij ging. Mijn motor herpakte zich weer na 1 ronde en zette ik de achtervolging weer in. Toen ik vlak achter hem zat, spinde hij direct voor mij. Ik kon hem niet meer ontwijken en spinde ook.  Dit koste tijd, ik had nog 1 ronde en heb alles gegeven. Ik werd als 4de afgevlagd.


VRIJE TRAINING RECHTSOM

Vanwege de persconferentie rijden we vanavond in het pikkendonker de vrije training in tegenovergestelde richting. Omdat we anders op zondag niet op tijd klaar zijn als de amateursport moet stoppen.

 

De fietslampjes weer tevoorschijn gehaald, op de kart geplakt en rijden maar. Op sommige stukken had je echt slecht zicht, daarbij regende het echt hard en een beslagen vizier helpt dan ook niet mee. Toch geprobeerd om qua snelheid alles er uit te persen en pakte dan ook de tweede snelste tijd. Ik vind deze avondraces echt super leuk om te doen.


ZONDAG

KWALIFICATIE

Wij gaan als eerste de baan op het is mistig, nat en enorm koud. De kwalificatie ging goed ik verbeterde elke keer mijn tijd. De baan en de kart voelde elkaar super goed aan.

 

Een aantal concurrenten waren aan het slip streamen of werden opgeduwd door een snellere RK1. Dit betekende dat zij door deze acties sneller waren dan ik en dat ik genoegen moet nemen met de derde startrij op het veld. 

P5 it is....


RACE 3

Ik start van P5. Totale concentratie ik moet naar voren rijden. De baan is nog steeds nat en de temperatuur is kouder dan gister. Ik had een erg goede start. In de eerste ronde was ik iets te enthousiast met een inhaalactie waar ik bij wegslipte en mijn kartmaatje raakte. Ik spinde waardoor ik dus een inhaal slag moest maken op de rest van het veld. Ik kwam als zesde over de finish. Flink balen natuurlijk er had meer ingezeten. Na vele berekeningen is het nog mogelijk om in het dag klassement derde te worden. Dan moet ik wel twee coureurs achter me houden die een paar punten achter mij staan.


RACE 4

Ik start van P6 deze laatste race, alles of niets zeg maar.

Ook deze start ging goed. Wat plekken goed gemaakt, echter de motor vertoonde kuren. Hij houdt in waardoor ik snelheid verloor en zag de gewonnen plaatsen teniet gaan. Boos wijs ik naar de motor als ik langs mijn ouders rijd, zodat ze weten wat er is. Want zij zien de tijden op speedhives steeds slechter worden. De jongens die ik achter me moest houden zijn voor me geëindigd. Ik kwam als 7de over de finish. Flink balen, want P3 zit er niet in. Waardoor houdt die motor in, de schuimbandjes van de luchtfilter en de luchtfilter zelf waren droog dus daar heeft het niet aangelegen. 


De boel inpakken en dan richting huis. Het NXT seizoen is klaar. Onverwachts komt via de app een bericht dat twee deelnemers die voor mij geëindigd waren geen NXT zegel hadden en allebei 30 seconden straf kregen. Daardoor zou ik stijgen en toch in het dag klassement P3 in ontvangst kunnen nemen. Ik weer helemaal blij en positief. Echter bij de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat alle straffen (1/3 van de gehele competitieveld) die deze had gehad kwam te vervallen. Grote teleurstelling dat men niet aan de eigen gestelde regelement regels houden. Frustrerend terug naar huis. Ik heb dit weekend alles gegeven wat in mijn macht lag. Waarom lukte het de laatste 2 race weekenden niet om in de top te eindigen. Het frame gaat binnenkort uit elkaar eens kijken of deze nog vlak is, we hebben het idee dat deze krom is en wrs dat Mika daar het een en ander op verloren heeft.

 

 


BEDANKT

Ik wil heel graag mijn sponsoren bedanken, zonder jullie geen volle seizoen karten. Bedankt dat jullie mij geloven.

Heel erg bedankt Leon, Marcel, Richard, Jack en Olaf. 

 

#Striengineering

#Wijreclame

#VivoFotografie

#Serreroyal

#Numafa

 

 

 

Voor de mooie foto's dank aan mijn moeder en Daniel van Kartphoto. Tomas de Backer voor de ondersteuning op race weekenden middels de telefoon.

 

Felicitaties aan het dag klassement:

P1 Giel P2 Tijmen P3 Danny

Felicitaties aan het eindpodium: Kampioen Lucas, P2 Giel en P3 Tijmen.

 

In het dag klassement ben ik vierde geworden met een gelijk aantal punten met de nummer drie  en in het algemeen klassement ben ik ook vierde geworden..