· 

NXTGP Vledderveen

DRAMATISCH WEEKEND IN RACE 5

Zaterdag

Vandaag staan er twee vrije trainingen, een kwalificatie en een avond race op het programma.

 

Vorige week zaterdag de hele dag getraind, maar toen was het kletsnat. Nu is de baan kurkdroog. Dus weer een droog weer afstelling vinden. De top 4 snelheid zit erin, Mika was niet helemaal tevreden over de set up, maar je mist gewoon een derde vrije training voor het mooie. Zodat je nog iets anders kon uitproberen.

 

 


 

Kwalificatie

Mika rijdt in veel verkeer en probeert ergens een gaatje te vinden om vrij te kunnen rijden. Doordat ze met twee klasses rijden heeft hij veel ongemakken van de snelle RK1's hierdoor kon hij geen enkel rondje vrij rijden. Resultaat P4, zeker niet verkeerd. Maar niet helemaal tevreden en dus starten vanaf de tweede startrij.

 

 


Race 1 - avondrace

Mika heeft zijn allereerste avondrace, pikkedonker, met een x aantal lichtmasten naast het circuit. Een paar fietslampen op de kart gemonteerd zodat hij voor ons en zijn tegenstanders goed zichtbaar was. 

Het RK1 veld vertrekt voor die van de 9PK, daar was in bocht 2 een crash. Toen was de 9PK al gestart, de leider kwam hierdoor in het gedrang en zakte terug. Mika reed een lange tijd op P3 kon in het begin de snelheid van P2 vasthouden. Een aantal rondes voor de vlag werd Mika ingehaald door de teruggezakte leider. Echter maakt deze 2 rondes voordat de vlag viel een fout waar Mika van kon profiteren. Mika kwam als P3 over de finish hier was hij super tevreden mee.

 


Steekproef gewijs worden er delen van de kart gecontroleerd dit maal  werd de bougie van gehuurde motor van Kartschool Texel gecontroleerd. Hierbij constateerde ze dat er een verkeerde bougie in zat. Mika wordt hierdoor gediskwalificeerd, Mika zijn emoties lopen hoog op en loopt al kokend en tierend weg. Geprobeerd om nog een gesprek hier over aan te gaan met de technisch controle,  maar de straf staat vast. Iets waar wij totaal niets aan kon doen. En voelt aan als onrecht.

 

 

Morgen 3 races rijden, we hopen op regen zodat Mika van achteren naar voren kan rijden. Dit kan hij zeker met dit vuur in hem en het onrechte gevoel dat zijn goed gereden P3 werd afgepakt. Een DQ mag je niet gebruiken als schrapresultaat, we gaan zien wat de volgende race dag gaat brengen. 


 

 

Zondag

Als eerste sessie start Mika met een warming up, het heeft goed gereden dus de regenafstelling erop gezet en de regenbanden. Mika was lekker snel op de baan, zelfs een paar RK1's kreeg blauw gezwaaid. Omdat Mika sneller was. Als de baan zo nat blijft beloofd dat wat. Vandaag staan nog drie races op het programma.


Race 2

Mika start door zijn DQ in race 1 helemaal achteraan = P10. Hij moet een Max Verstappetje doen zoals we vaker zeggen, zo ver mogelijk naar voren rijden binnen 10 minuten. Zoveel mogelijk punten verzamelen en schade beperken voor het kampioenschap klassement. Hij heeft dit vaker gedaan op diverse circuits, deze baan is wat smaller. Dit moet zeker mogelijk zijn. Een zeer goede start voor bocht 1 heeft Mika al drie rijders ingehaald en de nummer vier & vijf rijden naast elkaar naar bocht 3. Waarna Mika een gaatje ziet aan de binnenkant en ze drie wijd door bocht 3 gaan. Nu proberen aan te sluiten bij de kopgroep die snel oprukken. Het jammere is dat de baan langzaam op droogt. Mika mist hierdoor de aansluiting met de nummer vier en rijdt de rest van de race in niemandsland. Jammer, hij had meer gewild en is niet tevreden. 


Race 3

Mika start van P5 op de derde startrij. Mika heeft een slechte start, banden zijn nog hartstikke koud. De RK1's gaan hard waardoor ze sneller bij Mika en de P4 zijn. Als gevolg hiervan moet hij telkens zijn aanval staken en de RK1's voor bij laten gaan. Toen hij eindelijk kon aanvallen met een gaatje ging het mis en stond hij achterste voren in het gras. De nummer 4 gooide de deur dicht. Hierdoor kon de P6 hem inhalen. Hij had niet meer de snelheid om deze in te halen. En moet genoegen nemen met P6 deze race. Ook nu was Mika niet tevreden er had meer ingezeten.


RACE 4

Mika start van af P6 en heeft een veel betere start. Hij heeft de helft van de race op P4 gelegen. De baan was nat, maar niet nat genoeg om iets uit te kunnen doen voorin. Mika klaagde over zowel voor als achter weinig grip en gleed over het afvalt. Een heel leuk gevecht gezien met de nummer 5. Die hem helaas in een paar rondes voor de finish inhaalde. P5 uiteindelijk geworden. Tja niet jouw weekend en circuit. Dit weekend werd Mika door de DQ laatste (P10), het frustrerende is nog dat hij zakt in het Kampioenschap van P3 naar P4. Hij staat 25 punten achter de nummer 3. Het laatste raceweekend moet hij dus alles op alles zetten om dit enigszins goed te kunnen maken.


Bedankt

Ik dank mijn sponsoren, zonder jullie was het dit seizoen niet mogelijk geweest om te karten.

 

Striengineering

Wijreclame

Serre Royal

Vivo Fotografie

Numafa

 

Kartschool Texel voor het huren van de motor, zonder jou had ik het seizoen niet kunnen afmaken. Wel jammer van die bougie afgelopen weekend.

Daniel van Kartphoto voor weer mooie foto's.