· 

NXT GP VENRAY

Race 3: NXT GP Raceway Venray


Een aantal weken geleden heeft Mika getraind op Raceway Venray, hij reed goede tijden en lijnen. Echter iemand spinde  voor hem waardoor hij moest uitwijken en zo de bakken invloog. Hierdoor is zijn voorschild beschadigd geraakt, dat is jammer genoeg goed te zien op de volgende foto's.  

 

Zaterdag 3 juli

In de trainingen zit Mika er goed bij qua snelheid. We weten dat Raceway Venray niet zijn circuit is, iets met broodjes in de eerste en derde bocht. Maar hij heeft zich al vele malen verbetert ten opzichte van 2019.

 

In de kwalificatie pakt Mika de 5de tijd en zal in race 1 als vijfde op de startgrid vertrekken. Deze race rijden ze met 12 deelnemers, we gaan zien wat het dit weekend gaat brengen. We hopen dat er ergens nog regen valt, want Mika heeft zich dit seizoen echt verbetert in de regen te rijden. En hij vind dit stiekem veel leuker dan droog rijden.


 Zaterdag 3 juli - Race 1

 

Mika start aan de binnenzijde van het circuit, in bocht 1 ligt daar het bekende broodje wat in 2019 helemaal mis ging. Dit keer gaat hij er mooi langs 😉 en wordt hij niet naar de binnenzijde gedrukt zoals toen. Mika heeft de eerste helft van de race een goede aansluiting met de kopgroep. Hij ligt momenteel op P4. Door een inhaalactie op hem werd Mika naar binnen gedrukt en moet een klein stuk door het gras rijden. Hierbij verliest hij teveel snelheid en daardoor de aansluiting mist met de kopgroep. Mika eindigt op de 5de plaats. Er gaat een kleinere tandwiel op hij miste wat snelheid op de rechte stukken.


Zondag 4 juli - Race 2

 

In de opwarmronde spint Mika hij remde aan voor bocht 1 en stuurde in en de achterzijde gleed weg, een stomme fout zegt hij. Dit betekent dat hij achteraan moet starten. Hij startte nu van P12.  Hij had een goede start blijft uit het gedrang en weet in de 1ste ronde 6 plekken goed te maken. Zelfs de speaker was onder de indruk van zijn prestatie en vertelde dat Mika een van de oudste deelnemers is in deze klasse. Momenteel rijdt hij ook zonder lood zo gegroeid is hij het afgelopen jaar. Terug naar de race, Mika maakt een prachtige inhaalactie op degene voor hem en rijdt weer op de 5de plek. Hij had lekker de snelheid erin en zag de kopgroep voor hem rijden. Echter het noodloot slaat toe, hij vliegt de chicane uit en kan niet meer verder rijden. Een losgetrilde bout uit het stuur was de boosdoener en hij eindigt op de laatste plaats P12.


Zondag 4 juli - Race 3

 

Mika start vanaf p12 en zijn start is goed en weet gelijk naar de 6de plek toe te rijden. Net als de vorige race. En nu naar voren rijden zo snel mogelijk, om punten te scoren voor het eind klassement. Mika weet de 5de plek binnen een ronde te bemachtigen. Nu met de kopgroep mee die allen de vorige races in de top 4 zijn geëindigd. Helaas wordt hij weer ingehaald en rijd weer op de 6de plek in ronde 3. Mika probeert alles uit zijn kart te halen en haalt de gene voor hem in, in ronde 6. Hij rijdt nu op P5 echter is er een groot gat (4.155 van de nummer 1)met degene voor hem. Voorin wordt er veel gevochten en plaatsen verwisseld. Mika eindigt op P5 heeft zich goed terug gevochten van helemaal achterin. 


Zondag 4 juli - Race 4

 

Het komt het met bakken uit de hemel, de laatste wordt dus duidelijk een regenrace. De gehele kart moet afgesteld worden voor een regenrace, die we hier nog nooit hebben gereden. Dus op goed geluk een regenstrategie op de kart gezet De start van de race wordt een uur later gereden dan gepland, wrs heeft het te maken met de heftige regenval hier op het circuit in korte tijd. Zelfs de baan is aangepast hierdoor (1 bocht hebben ze achter wegen gelaten). P5 is de plek waarop Mika gaat starten op spiksplinternieuwe regenbanden. Ze starten achterop het veld in plaats van op de normale startplek.

 

De start is geweest en Mika pakt de 3de plek in de eerst ronde het is glibber en glijden op het hele natte circuit. In de tweede ronde pakt hij de 2de plek, Mika houdt van regen rijden en wat doet hij het goed. Kan hij dit volhouden, een aantal van zijn top 4 tegenstanders lijken het niet te kunnen bolwerken in de regen en vallen naar achter. Is het mogelijk om toch het podium te pakken voor Mika….

 

 

Er is een te groot gat tussen Mika en de nummer 1… Ook de top 4 van de vorige races klimmen weer omhoog. Mika komt als P2 over de finishlijn dat voelde is goed zeg, echter terug wordt zijn kart afgekeurd omdat zijn achterbumper iets voorbij de banden staken. Dit mag niet staat er in het regelement. De straf die hiervoor staat is een DQ, ontzettend balen de stemming draait om van happy naar ontzettend balen. Deze race had zoveel goeds kunnen maken voor de eindstand van de dag.

 

Na contact met de wedstrijdleiding toch geen straf hiervoor gekregen en is Mika algemeen op de zesde plek geëindigd. Op naar de volgende in Emmen, nu al zin in.


Hierbij bedank ik mijn sponsoren, zonder jullie is dit allemaal niet mogelijk:

 

Striengineering

Numafa

Wij reclame

Serre Royal

Vivo Fotografie

 

Foto's zijn gemaakt door: 

Gerold Smits

Justin van Densen

Reactie schrijven

Commentaren: 0