· 

NXT GP Emmen

REGEN RACE IN EMMEN - MET NIEUWE LIVERY


TRAINING & KWALIFICATIE

Deze dag rijd ik met een nieuwe livery op mijn kart passend bij de aanhanger en onze Bison Racing uitstraling. We hadden 1 training om de juiste regenafstelling te vinden met deze nieuwe regenband waar we nog nooit mee hebben gereden. Ik zette daarbij de snelste tijd neer. Top, dat betekent dat we er goed bij zitten.

In de kwalificatie heb ik alles gegeven, het lijkt erop dat we de juiste afstelling hebben gevonden met tips vanuit X-Pect Motorsport die vanuit thuis ons proberen te ondersteunen. Geheel tevreden met de P2 waar ik in experience 1 mee gaat starten. 


RACE 1

Het regent in deze race. Ik kwam slecht weg van mijn plek, maar door een gele vlag situatie in bocht 1 mochten ze mij niet inhalen (we rijden in 2 categorieën in één race dus er was iets gebeurt bij de RK1 voor ons). Ik kon mijn race gewoon als P2 vervolgen in het begin en midden van de race kon ik goed mee met P1. Echter was P1 toch sneller en creëerde hij een gat waardoor ik niet meer kon volgen en de aansluiting kwijt raakte. Toen ik zag dat ik niet meer bij hem in de buurt kon komen liet ik het een beetje varen om geen risico te nemen om mijn plek te verliezen. Er was genoeg ruimte tussen mij en de nummer 3. Tevreden met dit resultaat P2.


RACE 2

 

Momenteel geen regen, maar de baan is nog steeds nat van de regen die voor deze race is gevallen. Ik start weer als P2 en deze keer kom ik beter van mijn plek en ben sneller weg dan in de vorige race. Helaas werd ik toch ingehaald door de nummer 5 die een super start had. Een paar bochten later kon ik mijn plek weer terug veroveren. De leider had een snelheid die ik niet kon kloppen en reed weg van mij. Ik zelf trok een gat tussen mij en de nummer 3. De rest van de race was het wat saai qua acties. Tevreden met dit resultaat P2.


RACE 3

Momenteel geen regen, eentje gaat zelfs op slicks rijden. Wij kiezen ervoor om nogmaals op de regenband te rijden aangezien het meerderdeel en mijn directe tegenstanders dit ook doen. Ik had een goede start  echter lijk ik wel wat vermogen te missen. In de eerste bocht wordt ik ingehaald maar degene had onderstuur waardoor hij tegen me aan botste. Ik was er van overtuigd dat ik schade had, want de kart reed niet meer lekker. Ik had last van mijn remmen, verminderde power en totaal geen grip. Ik kon gelukkig de schade in de puntenstand beperken tot P5.

 

Monteur aan het werk luchtfilter vervangen, remmen bij vullen en afstelling nakijken. Super balen dat ik nu als vijfde bent geëindigd. Om op podiumkoers te kunnen blijven moet ik in de laatste race alles geven om in de top 3 te komen en daarmee mijn podium zeker te stellen...... Balen van deze race.


RACE 4

 

De baan is droog gereden er komt geen regen meer aan dus de droogweerafstelling kan erop. Alles op alles wordt gezet om goed naar voren te kunnen rijden. Flink overleg gepleegd met X-Pect Motorsport welke afstelling te nemen. Ik vertrek van P5 deze race. 

De start ging goed, alleen ze waren voor mij sneller weg. In de eerste bocht kon ik degene voor mij inhalen en daar heb ik eigenlijk de hele race mee gevochten. Het was telkens stuivertje wisselen. Bij het ingaan van de laatste ronde lig ik op p4 echter verlies ik bij het ingaan van bocht 1 een plek. ik zit bijna de volledige ronde op zijn bumper en doe 3 bochten voor het einde een poging.....mislukt. Meteen weer aansluiten, hij weet dat ik er zit en maakt in de laatste bocht een fout. Ik kan binnendoor schieten en kom met 0.5 sec voorsprong de finish over.

 


EINDSTAND

 

Felicitaties naar Lukas die zeer sterk was deze dag P1,

de P2 ging tussen mij en Giel. We hadden dezelfde puntenaantal namelijk 121 punten. Echter heeft Giel 1 race gewonnen waarmee hij de trofee voor de tweede plek in ontvangst kan nemen waardoor ik automatisch op de derde plek eindigde. 

 

De eerste twee races gingen super goed, in de derde race kreeg ik problemen met de motor en in race 4 was deze nog niet optimaal. Tevreden met een podiumplaats.


 

Ik wil hierbij mijn sponsoren bedanken, dat ze in mij geloven en mij in de kartsport ondersteunen. Deze is voor jullie....

 

Striengineering

Serre Royal

Wij Reclame

Vivo Fotografie

 

Numafa

Reactie schrijven

Commentaren: 0