· 

SEIZOENSOPENER NXT GP ASSEN

Vrijdag trainingsdag

 

Deze dag de baan verkennen, kijken voor de juiste set up. Best lastig als het deze dag veel regent en morgen droog weer is. Maar we gaan ervoor, ik heb er heel veel zin in.

 

Het leek wel doomsday vandaag, de bougiekap ging kapot, er volgde tot twee maal toe olielekkage en als klapper ging mijn uitlaat bocht kapot. Hoeveel pech kan je hebben op een dag. Deze materialen hadden wij niet bij ons, gelijk besteld bij een team dat er stond en het zou er dezelfde avond zijn. Na 5 trainingssessies was het over en uit. Dan maar kart poetsen en wachten op de covid sneltest, inschrijving + banden halen en keuring. Zodat dit zaterdagochtend niet hoeft te gebeuren. Bandjes over de velgen en klaar voor deze dag.


Zaterdag Race Day

Trainingen:

Eerste training gemist, want de nieuwe onderdelen moesten erop gezet worden. Dit kost gewoon tijd.  In training 2 en 3 verder de baan verkennen en de juiste set-up bepalen voor de race.

 

Tijdrijden:

In 10 minuten moest je je snelste tijd neerzetten dit is dan je positie voor de eerste race. Ik zette de derde snelste tijd neer. Erg tevreden mee, ondanks alle tegenslagen in de trainingen. We gaan ervoor let's race!


Race 1

Ik startte als derde en dat betekent dat ik aan de binnenkant start, wat een voordeel is voor de eerste bocht. Als eerste starten de RK1 en WF motoren wij volgen kort daarna. De stilstaande start ging goed, ik was niet zo snel van mijn plaats. De nummer 1 en 2 waren goed aan elkaar gewaagd en trokken een gaatje met z'n tweetjes. Ik verdedig hand en tand mijn derde plek, P4 hijgt nml in mijn nek. Gelukkig wist ik hem achter me te houden en eindigde ik op P3. Toch een kleine wijziging in de set up gemaakt voor race 2. Om zo mee te kunnen met de voorste twee rijders. Come on.....


Race 2

Ik startte vanaf P3 dit keer was mijn start beter. Ik zat dit keer dicht bij nummer 1 en 2. Een mooie inhaalactie kunnen plaatsen op de nummer 2, nu op weg naar de nummer 1. Deze had ik mijn vizier en reed er dichter naar toe. Ik zat er vlak achter en wilde mijn aanval gaan inzetten. Maar we kwamen onverwachts uitvallers tegen op de baan. Hierdoor kon ik mijn aanval niet verder voortzetten vanwege de gele vlaggen. De finishvlag valt en ik eindigde mooi op P2. Zeer tevreden. 


Race 3

Ik startte vanaf P2 dus aan de buitenzijde van de baan, door een slechte start kon nummer 3 me inhalen. Ik ging wheel to wheel het gevecht aan wilde niet opgeven, helaas brak zijn achterkant uit in bocht 3. Daardoor tikte hij me eraf, en raakte ik in een spin. Hier baalde ik verschrikkelijk van, herpakte me snel en reed in een agressieve rijstijl van P8 naar P4. Zo snel mogelijk zoveel mogelijk rijders inhalen om de schade te beperken in de punten. En dus zo snel mogelijk naar voren rijden. Dit was het beste wat ik kon doen. 

 

 

Mijn rijstijl na de spin was ook opgevallen door andere monteurs, die ik later sprak. Hij vroeg of ik boos was en ik zei ja dat was ik. Hij vertelde dat hij het aan mijn agressieve rijstijl zag. Hij vond dat ik goed had gereden.

 

"Never give up" is het motto!


Race 4

De vierde race start ik van P4, voordat de race begint is het al 10 minuten aan het druppelen. Niemand had zijn regenbanden in Parc Ferme, dus toch besloten om iets aan de setup te veranderen. Ik had een goede start. Wederom weer aan de buitenkant van de baan waar de nummer 3 een voordeel heeft van de binnenbocht. Ik  sluit achter hem aan en later in dezelfde ronde rem ik hem uit in een bocht waardoor ik voor hem komt te zitten. De nummers 1 en 2 rijden weg van de groep waardoor er een gat ontstaat. Ik en de nummers 4 en 5 strijden voor de derde plaats. In de laatste ronde in bocht 3 rijden we drie dik naast elkaar. De nummers 4 en 5 raken elkaar en vliegen van de baan af. Ik kom als derde over de finishlijn. 


Uitslag

Hiermee eindig ik in het dag klassement op de derde plaats. Na zoveel pech in de voorbereiding is dan een mooie P3 waar ik hard voor heb gevochten een kers op de taart. Dolblij toen ik het eindresultaat hoorde, niet verwacht na zo'n rommelige trainingsdag er voor. Een podium plaats yes yes. 

 

Felicitaties aan Giel P1 en Lucas P2, erg leuk om met jullie te racen.

Ik wil graag mijn vader bedanken voor het monteurswerk dit weekend.


En uiteraard bedank ik mijn sponsoren die in mij geloven:

- Striengineering

- Vivo fotografie

- Numafa

- Serre Royal

- Wij Reclame

 

Volgende race is op Circuit Pottendijk in Emmen, waar ik nog nooit heb gereden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze baan waar we binnenkort zeker gaan trainen. Voor nu ben ik heel erg blij met mijn derde plek.