· 

GK 4 Strijen: Race 4

EEN NAT WEEKEND MET PECH

Trainingen

Op de zaterdag flink in de regen getraind, de juiste regen set-up gevonden. Helaas dit weekend zonder team moeten rijden, gelukkig wel veel telefonisch en app contact om het een en ander uit te proberen. Daarbij dank Eddy en Tomas.

 

Zondagochtend was het nat, de eerste twee trainingen op regenbanden gereden, de derde training zijn de nieuwe slicks ingereden. Voor de eerste kwalificatie race was het wisselvallig. Toch besloten om te starten op de slicks en dat was een wijs besluit. Echter wel weer een andere set-up erop zetten. 


 

Kwalificatie race 1

Mika kwalificeerde zich als 2de, met de start was Mika vlug weg en nam zo een voorsprong op de rest.  Super gefocust, nummer 2 komt steeds dichterbij en is rap. Een achterblijver die een hele ronde de blauwe vlaggen negeert verpest de voorsprong voor Mika want de nummer 2 zit op zijn bumper. De laatste rondes waren erg spannend, Mika verdedigde hand en tand zijn plek. Toen de finishvlag viel vlogen er twee vuisten de lucht in. Super leuk gevecht met z'n tweetjes, zeer sportief en respectvol naar elkaar toe.


Kwalificatie race 2

Mika werd enorm gehinderd door zijn achter ganger bij de kwalificatie. Deze reed dicht op hem en bij bepaalde bochten probeerde hij hem zelfs in te halen. Dit resulteerde zelfs in P9 voor Mika. Gelukkig bij de start kon Mika zich herpakken en haalt buitenom gelijk 4 deelnemers in voor de eerste bocht, een paar rondes verder haalt hij nog een rijder in. En rijdt op dat moment op P4. De kopgroep heeft een voorsprong. Mika wilt deze wat kleiner maken en neemt heel veel risico's, hij gaat te ver over een curbe waardoor zijn ketting eraf vliegt. Mika moet helaas in ronde 11 stoppen en beseft dat hij hiermee zijn kans op de A finale heeft weggegooid. Hij baalt enorm van zijn fout, er zat zeker meer in  vandaag.


Finale B

Alle hens aan dek voor John die minder dan 10 minuten had om de schade op te lossen. Mika vertrekt van P1 met een grote voorsprong op de nummer 2. Hij heeft de gehele race als het ware met twee vingers in zijn neus gereden. Niet spannend, een routine klus zou je bijna zeggen. Hij finishte dan ook als eerste. In het algemeen klassement is hij dus P11 geworden deze dag.

 

Mika is ontevreden, er had veel meer ingezeten vandaag, tja ook dit hoort bij de sport. Onze felicitaties aan het podium vandaag Ayrton, Roan en Gian Luca.

 

We bedanken X-Pect Motorsport die vanaf de zijlijn ons heeft voorzien van tips en adviezen. We bedanken onze sponsoren, zonder jullie is dit allemaal niet mogelijk geweest. Striengineering, Vivo Fotografie en Numafa.

Op naar Mariembourg nieuwe ronde nieuwe kansen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0