· 

GK4: Race 3 Strijen

Een prachtige dag met podiumkansen.


 

TRAININGSDAG

 

Op zaterdag met coach Tomas en monteur Eddy de Backer diverse dingen uitgeprobeerd, sommige bochten agressiever nemen en later remmen, andere tandwielverhouding, etc. Dit werpt voor zaterdag zijn vruchten af, lekker snel en goed bezig. Is het voldoende voor morgen, we gaan het zien.

 

In Genk waren deze jongens zo snel, dat ik ze niet bij kon houden. Gaat het morgen wel lukken, kan ik meten met de snelle jongens in de voorhoede. Toch wel een tikkie zenuwachtig voor morgen.


TRAININGEN

In plaats van een 1 uursrace, krijgen we voor Strijen een andere opzet omdat het vorig jaar zo fout is gegaan. 

De opzet is als volgt, de rijders worden verdeeld over 3 poules. Er zijn 2 kwalificatie heats, iedere poule rijdt 2x. Afhankelijk van je resultaten kom je in de A Finale of de B Finale. De resultaten van de finales tellen mee in de algemene stand.

 

Mika wordt ingeloot in  poule 3 met een paar snelle jongens. Voor deze kwalificatie heats hebben we nog twee trainingssessies waar Mika zijn tijd verbetert met 4 tienden. 


 

KWALIFICATIE RACE 1

 

In de eerste race kwalificeerde ik me als derde, ik had een goede start en al gauw kon ik van plekje verwisselen. P1 zat recht voor me op een korte afstand, ik probeerde een paar keer in te halen maar het lukte niet. De finish vlag valt na 20 minuten en ik kom al juichend over de finishlijn. Blij dat ik in de top mee kan rijden vandaag, dit biedt kansen voor de volgende kwalificatie race alleen daar zitten hele sterke snelle deelnemers.


KWALIFICATIE RACE 2

In de tweede race was ik rap, ik kwalificeerde me als eerste. Ik zette me kart ergens achteraan in afwachting van de uitslag van de kwalificatie, wordt ik aangewezen door de Marshall ik kijk nog even om en toen wees ik naar mezelf ikke? Vol ongeloof rijd ik naar de startgrid en neem plaats op P1, Ik had een hele goede start waardoor ik snel weg kon rijden en er een flink gat ontstond. Super gefocust om die P1 te houden en yes na 20 minuten gaan de handen de lucht in ongelooflijk het is me gelukt.

 


A -  FINALE

Finale race zou ik van pole position starten, echter in de vrije training had ik een straf te pakken. Waardoor ik van P2 moest starten, ik had een poep start maar kon wel mijn plaats behouden. P1 was erg snel maar ik gaf niet op en probeerde uit alle macht naar p1 te rijden. De nummer 3 was rap en probeerde hier en daar te prikken. Echter ik was niet van plan om hem er zomaar voorbij te laten. Ik moet naar het podium - ik moet die P2 vast houden . Van het begin tot het eind heb ik gevochten na 20 minuten viel de racevlag de vuist ging omhoog YES YES i did it. Eindelijk podium, vorig jaar een paar keer 4de geworden, maar nu is het eindelijk gelukt op mijn thuiscircuit weliswaar...... Ik gilde van blijdschap toen ik over de streep kwam.

 

PODIUM

Zo ontzettend blij met P2, niet durven dromen dat het nu eindelijk zou lukken, ze zijn zo snel die jongens. Felicitaties aan P1 Ayrton Willems en P3 Roan van de Kerkhof. We hebben heerlijk gestreden vandaag, ik heb er ontzettend van genoten.

 

Dank aan Eddy en Tomas de Backer zij hebben mij dit weekend goed begeleid #xpectmotorsport. Je hebt het vorig seizoen gezegd Eddy dat je in me geloofde en dat ik het podium kan bereiken en dat ik een racer bent.  


Uiteraard mijn dank aan mijn sponsoren:

 

Zonder jullie kan ik niet deelnemen aan deze competitie..........Zo blij om eindelijk jullie te belonen met een podiumplek. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0