· 

GK4: Race 7 Genk

Een koude maar spectaculaire finale

Op vrijdag wordt er veel getraind om diverse set-ups uit te proberen. Mika zoekt in deze trainingen behoorlijk de limiet op. Daarbij heeft hij zijn agressieve rijstijl weer opgepakt waar hij eerder in dit seizoen mee begon. Dit betekent erg laat remmen en de kart in de bocht smijten. Met piepende bandjes de bocht door en in sommige gevallen met zelfs 3 wielen. De rijstijl die we vaak terug zien bij de X30 klasse. 

 

Doordat hij zo rijdt schiet je er nog wel eens af, soms met geluk en soms rijd je wat kapot. Ditmaal weer een achteras krom gereden. Maar Mika weet nu wel tot waar de grens zit. Op zaterdag hebben we drie trainingen en ook daar wordt weer alles eruit gehaald. De transponders zitten op iedereen zijn of haar kart waardoor we ver gelijkenis hebben waar onze jongens een beetje zitten en dat ziet er goed uit. De race is ditmaal vroeger omdat na onze de BEKC klasse wordt gereden. 


KWALIFICATIE

 

In deze race wordt er beslist wie de Formula Honda 9PK kampioen gaat worden, teamgenoot Iano maakt hier grote kans op, het scheelt maar een paar punten. Iedereen wordt vanuit de pitlane mondjes maat weggestuurd zodat niemand te dicht op elkaar zit en zo een goede kwalificatie neer kan zetten.

 

Iano zet een 3de snelste tijd neer, Mika pakt de 5de plaats en Mika Brouns pakt P8. Iedereen wordt nu volgens kwalificatie op de startgrid geplaatst.


RACE

 

Alle 31 kartcoureurs staan opgesteld op de startgrid, de lampen gaan aan en uit. We zijn van start die eerste bocht is cruciaal om goed door heen te komen.  Mika was goed weg en weet na de eerste bocht zijn P5 te behouden. Al in de eerste ronde was het ellebogen werk, je eigen plek verdedigen of in de aanval bij je voorganger.  In ronde 2 lukte het Mika om zijn voorganger netjes in te halen en rijd 2 rondes op de 4de plek. Daarna werd hij weer ingehaald en reed weer op zijn startplek. Mika kreeg een tik op zijn achterkant waardoor hij moest uitwijken dit kosten gelijk 4 plekken en reed op P9.

 

 

Mika laat zich niet kennen en gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij zet alles op alles om naar voren te rijden met toch wel veel risico in bepaalde bochten met piepende bandjes en 3 wielen door de bochten heen manoeuvreren. Om zo elke seconden die hij achter ligt goed te maken en dichter naar voren te kruipen. En dit werpt zijn vruchten af.

 

In ronde 33 weet Mika zich terug te vechten naar P6. En in ronde 33 ziet hij zijn teamgenoot op een achterblijver de lucht in vliegen. Dat was even schrikken, het zelfde beeld wat Mika in Strijen over kwam.

 

Mika rijdt door, ziet dat zijn teamgenoot naast zijn kart staat. Mika rijdt hierdoor momenteel op de 5de plaats en op 24 seconden achterstand van de nummer 1.

 

Mika komt tevreden over de finishlijn op de 5de plek, hij weet dat zijn teamgenoot Iano geen kampioen is geworden en genoegen moet nemen met de tweede algemeen.  Mika pakt algemeen de 8ste plaats dit seizoen zowel algemeen als bij de junioren.


Dit jaar heel veel geleerd bij X-Pect Motorsport, zij hebben Mika nog meer gekneed voor het echte buitenwerk. De agressieve rijstijl nog meer ontwikkeld, maar ook dat Mika met zijn hoofd moet rijden in plaats van met zijn hart.  We hopen volgend seizoen, met nieuwe materiaal voor het kampioenschap te kunnen gaan. Mika heeft er nu al zin in en kan niet wachten totdat het nieuwe seizoen gaat beginnen.

 

Financieel was dit niet mogelijk geweest als we geen sponsoren hadden. Onze grote dank naar onze sponsoren Striengineering, Vivo Fotografie en Numafa Cleaning en Automation. We hopen onze samenwerking volgend seizoen voort te zetten. Uiteraard zijn nieuwe sponsoren van harte welkom.

 

Ook grote dank aan onze club van 50, mede dank zij jullie inzet heeft Mika dit jaar een trainingskart kunnen aanschaffen en de laatste race van het seizoen kunnen rijden. Uiteraard zijn nieuwe club van 50 leden van harte welkom voor het volgend seizoen. 

 


Wij feliciteren Tibo met zijn kampioenschap, Iano met P2 en Daan met P3.

En Romy bij de ladies kampioenschap en Ayrton met de senioren kampioenschap. 


Een foto-impressie van het weekend.