· 

GK4 race 5 Mariembourg

Mariembourg wederom succesvol


 

De trainingen zijn deze keer benut om de afstellingen van de kart te optimaliseren en om Mika te trainen om met zijn hoofd te rijden en niet met zijn hart. Dit om beter de gevolgen in te kunnen schatten bij bepaalde acties. Dit heeft hij voornamelijk met kartmaatje Iano getraind op de vrijdag. 

 

Op de vrijdagtrainingen reden ze samen super snel en vloeiend achter elkaar. Prachtig om ze als team aan het werk te zien. Op de zaterdagtrainingen met z'n drietjes aan de slag. Een erg wisselvallige dag wat betreft het weer, welke afstelling past het beste hierbij. Komt er nou wel of geen regen in de race.


 

Kwalificatietijd, Mika vertrekt als laatste uit de pit straat. Hij warmde zijn banden goed en lang op dat was de opdracht die hij had meegekregen. En dit resulteerde in een fantastische tijd nml 1.13.703 en pakte hiermee zijn aller eerste poleposition in de GK4 series in de Formula Honda 9pk. Overweldigd rijd hij naar zijn positie op de startgrid kijkend om zich heen waar Iano en Mika stonden. Echter deze stonden te ver achter hem om samen op te kunnen rijden. Dus Mika moest de kar gaan trekken. Mika was erg zenuwachtig, wat nu, wat moet ik doen? Concentreren en er voor gaan.


Startopstelling
Startopstelling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De race als eerste starten is een droom, Mika was overweldigd dat hij de snelste tijd had neergezet. Mika reed naar zijn plek op de startgrid, toen hij daar eenmaal stond keek hij naar achteren om te kijken waar zijn teammaatjes bleven om zo samen weg te rijden bij de rest van het veld. Echter stond Mika als enige vooraan van X-Pect en zal hij het dus in zijn eentje moeten klaren. De lampen gaan aan en dan valse start van de no 4 deze staat opeens naast Mika toen de lampen uit gingen, daar schrok hij van waardoor hij uit zijn concentratie was gehaald. In de eerste ronde zakt Mika terug naar P3. Mika probeert zich in de komende ronde weer terug te vechten naar voren. 1 voor 1 pakt hij weer zijn P1 terug, maar echter deze houdt hij niet lang vast. Iano zette alles op alles om naar voren te rijden en Mika te ondersteunen. 

Echter werd Mika zijn acceleratie minder en passeerde Iano hem in de hoop dat Mika hem kon volgen en samen naar voren te rijden. Helaas kon Mika de pace van de top 5 niet volgen en zakte naar P6 waar hij heel lang heeft gereden.

 

Doordat Mika achterblijvers tegen kwam waar slecht blauw voor werd gevlagd werd hij opgehouden en daardoor konden zijn directe tegenstanders van profiteren en dichterbij komen. 7 rondes voor het einde van de wedstrijd werd Mika in een gevecht het gras ingeduwd, maar kon gelukkig hier snel uitkomen en vervolgde zijn weg op P8. Daarna kon hij nog 1 inhaalactie uitvoeren. En finishte als P7, na alle straffen eindigde hij als P6 van de 35 deelnemers. Geen slechte resultaat, maar Mika had gehoopt op podium te kunnen komen. 


 

Mika was gefrustreerd dat zijn doel het podium te behalen niet is gelukt en dat hij niet de race pace had om voorin te blijven rijden. Echter wordt hij door iedereen geprezen dat hij zo keurig en netjes heeft gereden. Geen enkele keer naast de baan te hebben gestaan door een doe of die actie.  Gewoon rustig en beheerst gereden met de hoofd. Misschien te rustig gereden wie zal het zeggen. De komende weken gaan we veel trainen voor de komende wedstrijd in SPA.  Nieuwe ronde nieuwe kansen. Onze dank gaat uit naar de volgende sponsoren, zonder hen zou het niet mogelijk zijn om deel te nemen aan de GK4.

Striengineering, Numafa Cleaning en Automation, Vivo Fotografie en onze Club van 50.

 

Maar ook X-Pect Motorsport voor de begeleiding van Mika tijdens deze trainingsdagen en racedagen.  Dankzij jullie begeleiding wordt Mika steeds beter in Outdoor Karting. We voelen ons erg thuis bij jullie en zien samen met jullie de potentie in Mika. Super trots dat hij bij jullie team mag rijden.