· 

GK4: Race 4 Raceway Venray

GK4: Race 4 Raceway Venray


Afgelopen weekend heeft Mika het GK4 Formula Honda 9pk te Venray gereden. Mika zat het hele weekend al niet lekker in zijn vel, was veel aan het zoeken op de baan. We konden ook niet ontdekken waarom het niet lekker ging. Daarom verschillende set ups gedaan aan de kart. Op zowel vrijdag als zaterdag probeerde hij de beste racelijn te ontdekken op dit ingewikkelde circuit.

 

Op zaterdag voor de kwalificatie kwamen we er achter dat zijn kart niet goed uitgelijnd was aan de voorzijde dit hebben de monteurs nog snel kunnen fiksen. 

 

 

Mika kwalificeerde zich als P7 van de 34 rijders en dat is hartstikke goed. Doordat er onder de kwalificatie diverse regels werden overtreden, moest iedereen zijn kart uit nadat iedereen op de startgrid was gezet. De regels werden nog even goed door de organisatie verteld hoe we met elkaar op de baan omgaan. Erg jammer want deze tijd gaat van de uiteindelijk racetijd af! 

 

Kwalificatie X-Pect Motorsporteam is al volgt:

P1 Iano

P3 Mika Brouns

P6 Marco

P7 Mika

P19 RobbeWe hebben een stilstaande start, de  Belgische vlag wordt gezwaaid en we zijn weg. Iano is goed weg, zo ook Mika Br, Marco en Mika. We duiken de eerste bocht in, Mika zit naast een andere coureur echter deze stuurt heel laat in waardoor Mika nog verder naar binnen wordt geduwd en over de broodjes moest gaan. Hier verloor hij plekken mee, probeert zijn kart te corrigeren maar ook in bocht 3 ging hij weer vol over de broodjes en zakt daarmee helemaal terug naar de achterhoede op P29. Wat is dat balen zeg, hij laat het er niet bij zitten en zet zijn gedachten op 0 en weet dat hij alles uit zichzelf moet halen om terug naar voren te rijden. Mika zet in deze race zijn snelste tijd neer 55.662.

 

Hij rijdt hard wat we onderhand van hem gewend zijn, hij maakt prachtige inhaalacties en is goed op weg naar voren.  Mika weet zich naar de 9de plek terug te knokken in deze race. Echter dan gaat het mis, hij ziet een gaatje wat er niet is in bocht 1 en wordt overmoedig hij gaat vol over de broodjes heen en is hiermee uitgeschakeld voor deze race. Hij grijpt naar zijn hoofd, er komt een slow, want het ambulance personeel wordt erbij geroepen.

 

Iano rijdt een fantastische race en ligt nog steeds P1, Mika Br kan het tempo niet zo goed volgen in de race en behoudt zijn P3 tot aan de finish. Marco valt ver terug heeft problemen met zijn kart en komt als 26ste over de finish. Robbe behoudt  P19 hij heeft moeite in de seniorenklasse, waardoor hij zijn ritme nog niet heeft gevonden. Dikke tranen van teleurstelling voor Mika, hij had zo gehoopt dat deze race anders zou lopen dan de vorige races, hij is 28ste geworden vandaag. Door vele mensen opgepept en met goede moed ingepraat dat hij ook fantastische dingen heeft laten zien in de race, maar het geduld dat wordt vaak genoemd. 

 Volgende wedstrijd zal monteur Pepijn weer aanwezig zijn, Mika heeft hem dit weekend echt gemist met het begeleiden op de track. Andere aanwezige monteurs hebben echt hun best gedaan, maar Mika heeft zo'n goede klik met Pepijn.  We hopen dat Mika de volgende race zijn geduld beter kan opbrengen en beter naar voren kijkt en reageert. Erg jammer want een top 6 had er zeker in gezeten vandaag. Op naar Mariembourg, nieuwe ronde nieuwe kansen.  

 

Mika staat in de tussenstand momenteel algemeen P12 en bij de junioren op P9 van de 35 rijders totaal.

 

We bedanken in het bijzonder onze sponsoren Striengineering en VivoFotografie.

Team X-Pectmotorsport voor weer een heerlijk weekend, we worden steeds hechter en spelen daardoor beter op elkaar in.

Ook monteur Pepijn heeft op afstand tips gegeven om toch zo Mika te kunnen ondersteunen.

Daarnaast bedanken we de supporters die Mika hebben ondersteund dit weekend zowel live als vanuit huis.