· 

GK4: Strijen race 3

GK4 race : Strijen thuisrace voor Mika


Mika had vandaag op zijn thuiscircuit het GK4 Formula Honda 9pk race. Hier heeft Mika enorm naar uitgekeken op dit kleine technische circuit voelt hij zich als een vis in het water. In de trainingen zat hij er dan ook telkens goed bij en in de laatste training pakte hij zelfs de snelste tijd.


Ook de kwalificatie ging lekker en Mika pakt de 3de snelste tijd. Dat is goed nieuws want de eerste bocht is vrij krap en daar moeten dan 34 coureurs door die allemaal er als eerste uit willen komen. Echter in een 1 uursrace is je race niet gewonnen in die allereerste bocht, tja maakt ze dat maar eens wijs.

 


X-Pect Motorsport team heeft deze dag 7 rijders aan de start:

P2 Iano

P3 Mika Bison

P4 Romy

P7 Mika Brouns

P14 Marco

P18 Robbe

P22 Jens gastrijder

 

We gaan deze mooie warme dag starten met vijf junioren, en twee senioren waaronder een gastrijder. Een warme dag zowel een uitdaging voor de coureurs als hun monteurs die alles op alles zetten voor een goede set-up om het hoogst haalbare te behalen. 


Iedereen staat op de startgrid klaar voor een stilstaande start, de groene vlag wordt achter de achterste coureur gezwaaid om het veld vrij te geven. De startvlag wordt gezwaaid en de coureurs gaan van start de no 1 en 2 houden elkaar nauwlettend in de gaten de gehele top 3 gaat veilig door de eerste bocht, echter wordt de nummer 4 Romy aangetikt en spinde waardoor de rest van het veld vast kwam te staan. Het was zo’n chaos dat de voorste coureurs stil werden gezet door middel van de rode vlag bij start finish. Aangezien er nog coureurs vast stonden in de eerste bocht. Nadat iedereen weer was aangesloten moest iedereen een rondje rijden, zodat iedereen weer opnieuw opgesteld kon worden voor een herstart.


In de tweede start was de top 3 weer goed en snel weg. Ze reden hard met z’n drieën. Iano op P2 en Mika Bison op P3, zij werkte goed samen en bouwde de druk op bij de nummer 1 om zo dicht mogelijk op elkaar te blijven rijden. Dit om als team sterker naar voren te rijden, zo een gat te creëren naar de achterhoede zodat je straks tijd hebt om te gaan strijden voor een hogere plek in de ranking. Al gauw kwamen ze bij de achterhoede van het veld om deze te gaan lappen. In ronde 14 sputterde plotseling de motor van de nummer 1 vlakbij de pitsingang en dook hij naar binnen. Iano en Mika reden nog harder samen weg. Ook Mika Br en Romy waren goed opdreef en pakte wat ze pakken konden. 


Robbe heeft moeite met het extra gewicht wat hij mee moet nemen als senior en strubbelt hiermee. Echter maakt hij mooie strakke inhaalacties en ook hij vecht voor een hogere ranking. Hij was namelijk niet tevreden met zijn kwalificatie.

 

Marco kende een wat slechtere start, viel wat naar achteren, maar weet zich toch weer naar voren te vechten.  Een dikke pluim moeten we geven aan hem voor het opvolgen van de blauwe vlag voor de top 3. Jij ging zo mooi aan de kant en wees waar ze je mochten inhalen, echt professioneel. 


In ronde 28 gaat het echter mis bij een achterblijver, deze kreeg een blauwe vlag en heeft Mika niet gezien. Mika zegt dat er genoeg ruimte was om deze achterblijver te passeren en zit naast deze coureur. Deze stuurt in en dan voltrekt er zich een groot drama voor beide coureurs. Ze botsen op elkaar, vervolgens vliegt Mika over de ander heen en komt tot stilstand in het gras. Mika weet uit zijn kart te komen en grijpt naar zijn arm, maar loopt toch naar de kleinere en jongere coureur toe om te vragen of hij niets heeft. Veel respect hoe zij met elkaar om gaan op de baan, deze kanjers hebben altijd samen leuke gevechten op de baan en helaas ging deze mis (op deze foto vraagt Mika al om een blauwe vlag! 4 bochten voor het ongeval).


Mika wordt door het EHBO-personeel en bevriende HA onderzocht, en wordt ingestuurd naar het ziekenhuis voor een foto. Daar behandelden ze hem als traumageval (dit doen ze als de snelheid boven de 25 a 30 km per uur is) dus moest hij op de plank stil blijven liggen met zijn hoofd in een spalk. Er zijn diverse onderzoeken gedaan zowel X-Ray, bloedafname, etc. Hij moet tot 21:30 uur in het ziekenhuis blijven, dan krijgt hij weer een bloedonderzoek om te kijken of er geen interne bloedingen zijn en om 22:15 wordt Mika ontslagen uit het ziekenhuis.


Gelukkig vielen de verwondingen mee, en kunnen we terugkijken op een sterk op treden van Mika op zijn thuiscircuit. We hebben heerlijk genoten van zijn inhaalacties op deze baan vandaag. Snelste tijd van Mika was een 33.759. Misschien iets te gretig geweest omdat hij zag dat Iano verder uitliep doordat hij makkelijker de achterblijvers kon passeren met blauwe vlaggen dan Mika. Weer een leermoment om mee te nemen naar de volgende race in Venray.

 

 

 

We feliciteren Iano met P1, Mika Br met P2 en Romy met haar P1 bij de ladies en P4 algemeen. Achteraf blijkt dat bij de start crash dat de kart van Marco en Robbe schade hadden en daardoor geen optimale race konden rijden.


Bedankt X-Pect Motorsport team in het vertrouwen in mij, jammer genoeg kon ik dit niet omzetten in een podiumplaats. Mika is blij met de hechte band met zijn teamgenoten en kijkt uit naar de volgende race in Venray. De monteurs hebben keihard gewerkt deze dag voor ons in de warmte bedankt voor al jullie inspanningen: Peter, Bartosz, Pepijn, Eddy, Tomas... Johan en Simon die bijsprongen. TOP TEAM.

 

We bedanken onze sponsoren, zonder jullie konden we niet deelnemen aan het GK4 evenement waar ik me super thuis in voel. 

 Striengineering Vivo Fotografie Circuitvanhout Plakaat