· 

GK4 Formula Honda 9pk race 1

Herfstachtige taferelen in Genk


TRAINING

Op vrijdag hebben we kennis gemaakt met alle rijders en monteurs van het X-Pect Motorsport team. Wat een gezellige en familiaire sfeer, we werden warm ontvangen.

 

Mika zijn kart werd afgesteld door zijn monteur Pepijn Kraaijeveld. Pepijn heeft heel veel kartervaring, zijn hoogste prestige is de 3de plaats op het EK in Genk.  Hij weet de ins en outs van dit circuit. Deze probeert hij over te brengen op Mika. 

 

De klik is goed tussen deze twee, na elke trainingssessie zowel nat als droog weer wordt er over en weer gecheckt hoe de kart loopt. Loopt ie niet lekker dan wordt er een andere set-up gedaan. Om zo de juiste afstelling te vinden, communicatie is heel belangrijk tussen rijder en monteur.


Mika heeft moeite met de slicks op het hele natte circuit. Hier en daar wat slippartijen. Hier op de foto krijgt hij tips van teambaas Eddy. 

 

Met veel tips van Pepijn weet hij er steeds beter mee om te gaan. Op de tweede trainingsdag wordt er gereden met de regenbanden, zo voelen de rijders wat het verschil is.

Andere lijnen rijden is noodzakelijk, Mika krijgt door de hulp van Pepijn steeds meer door hoe hij om moet gaan met de regenbanden in dit noodweer. 

 

Mika heeft veel geleerd dit weekend.


RACEDAY:

Mika rijdt met 4 andere teamgenoten uitkomend voor X-Pect in de GK4 Formula Honda 9pk junioren. 

 

KWALIFICATIE:

Iedereen krijgt 2 opwarmrondjes en dan 2 rondjes om je snelste tijd neer te zetten. Het is een groot deelnemersveld van 30 rijders (23 junioren / 7 senioren).

We rijden allemaal op de regenbanden, want het komt met vlagen bakken uit de hemel. 

 

Mika kwalificeerde zich  als negende in het junior klassement.


Alle rijders worden op volgorde gezet, eerst de senioren en daarna de junioren. Mika start aan de buitenkant naast kartje no 120.

 

Iedereen staat goed op de startopstelling, de lampen gaan aan en als deze uitgaan gaan we van start. Het beloofd een bloedstollende 1 uurs race  te worden in herfstachtige taferelen wind regen en hagel.

 

De race start met een stilstaande start, de lampen gaan uit en Mika kwam goed weg en had 5 rijders te pakken voor de eerste bocht. Daar gaat het mis en wordt hij gehaakt en komt stil te staan met 3 anderen. Al gauw kon hij zijn weg vervolgen en reed knetter hard om verloren tijd goed te maken. 

 

 


Hij maakte heel veel mooie inhaalacties, waarvan hij vaak van ver kwam en laat uit remde. Machtig om te zien hoe hij gegroeid is en de ballen toont om deze inhaalacties zo te maken. Doordat hij vaak veel risico nam had hij in de race 2 slippertjes. Hier kon hij weer snel zijn weg vervolgen en trakteerde het publiek weer op zijn prachtige inhaalacties.

 

We stonden verstelt op de tribune wat en hoe hij dat deed. Hij vocht zich terug naar de 10de plaats in het junioren klassement, algemeen werd hij 16de van de 30 rijders.

 


Startoverzicht inhalen voor eerste bocht


Een mooie spectaculaire raceweekend, veel geleerd en een warm welkom bij team X-Pect Motorsport.

We willen Eddy en Tomas bedanken voor het vertrouwen en het opnemen van Mika in hun team. We voelden ons gelijk thuis en hopen dit seizoen iedereen beter te leren kennen.

 

We willen graag in het bijzonder onze sponsoren bedanken, zonder hen was het niet mogelijk geweest om deel te nemen aan het GK4 avontuur.

 

Striengineering

Circuitvanhout

Vivo Fotografie

Plakaat.nl