· 

NKH Kids 2019 - KCR Roosendaal

Sterke race gereden.


Vandaag is het dan zover de eerste race van het NKH Kids. Daar waar Mika vorig jaar Rookie Kampioen is geworden. Zal hij het nu weer waar moeten maken om het algemeen podium te betreden.

 

Er is een nieuwe regel alle kids moeten 55 kilo wegen, dus er wordt met lood en stoeltjes heen en weer gesjouwd om tot het juiste gewicht te komen. Voor de organisatie ook even wennen waardoor we later begonnen.

In de trainingssessie liet Mika al snelle tijden zien en zat dicht bij zijn persoonlijke record, wat brengt dit voor de komende races. We starten met 14 deelnemers. 

Race 1: 

Mika kwalificeert zich op de tweede plek en moest in de kwalificatie nog een minder snelle deelnemer inhalen. De onelap kwalificaties zijn hier zo belangrijk voor  je positiebepaling.  De top 5 weet goed weg te rijden van de rest van de groep. Al vrij vroeg wilde Mika de P1 inhalen, dit lukte maar P1 liet de kart staan, zodat hij in de volgende bocht het voordeel had van aan de binnenkant te zitten. Dat koste veel tijd, waardoor de P3 en P4 een gaatje zagen en besloten in te halen. Na een paar rondes als P4 te hebben gelegen, wist Mika een prachtige inhaalactie te maken waardoor hij op P3 kwam te liggen. Mika probeerde zo snel mogelijk weer aansluiting te vinden met de kopgroep, maar had hier te weinig tijd voor met de snelste tijd van een 40.481 pakt hij de derde plek.


Race 2:

De onelap kwalificatie ging deze keer niet zo soepel en kwam vast te zitten achter een langzamere deelnemer. En moet genoegen nemen met een P5. 

 

De top 6 kon goed wegrijden van de rest van de groep en zaten dicht op elkaar. Door veel geduw en getrek zijn er hier en daar plaatsjes veroverd. Daarmee kwam Mika op P3 terecht en zit op de hielen van P2. Met nog een paar rondes te gaan waagt Mika een inhaalpoging, deze slaagde succesvol. Maar Mika beoordeelde zelf dat deze actie te hard was en gaf de plaatst direct terug. Bleef wel achter de P2 plakken om het nog een keer te proberen. Hij moet genoegen nemen met een P3.                                                   Tussenstand momenteel P4 algemeen bij de kids.


Race 3:

Mika had een goede onelap kwalificatie ondanks dat er een crash voor hem was met 2 Rookies pakt hij P2.

 

Een goede start, kon goed met de nummer 1 van de groep wegrijden. Mika was duidelijker sneller dan P1 en waagde een inhaalactie. Echter Mika zat nog niet goed naast de P1 en deze stuurde in om de bocht te halen. Mika crashde en het hele kartveld kon Mika passeren.

Flink balen natuurlijk, boos  op zichzelf in de kart, knop omzetten en de inhaalactie starten. Hij heeft 7 minuten op de klok om dit voor elkaar te krijgen. Mika doet zijn best en rijdt knetterhard met een 40.465 weer de snelste van het veld. Hij haalt de ene na de andere Rookie in, maar komt helaas in tijdnood en moet het doen met een P10. Tussenstand nu P6 en Mika ziet zijn podiumplaats in rook opgaan. Woest op zich zelf komt hij de kart uit en loopt naar buiten om alles op een rijtje te zetten.


Race 4:

Goed met Mika besproken wat de mogelijkheden zijn. Hij moet deze onelap kwalificatie winnen. En dan zo hard mogelijk doorrijden en hopen dat er achter hem wat gebeurt wat de uitslag enorm beïnvloed. Niet wetende dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren.

 

Mika pakt sterk de poleposition met als enige een 40ger. Hij is zich bewust van dat deze race de alles beslissende is in de algemene stand en zal alles op alles moeten zetten om zijn poleposition niet af te geven. De pacekart is vertrokken en Mika wacht tot de U bocht voor de pitsingang en zet in het midden zijn aanval in. Hij rijdt knetterhard weg van de gehele groep, ook P2 kon hem niet bij houden. Wat een sensatie, heerlijk om Mika voorop zien te rijden, houdt hij dit vol tot aan de finishvlag. Hij blijft hard doorrijden, dit valt iedereen op en pakt weer de snelste tijd in deze race 40.466. Hij rijdt zo hard dat Mika achterblijvers in moet gaan halen. Wat gaat de nummer 2 doen, deze staat momenteel in het klassement op P3. In de laatste paar rondes voor de finish maakt de nummer 2 een rare beweging bij het inhalen van een achterblijver en komt stil te staan. Het hele veld kan hem daardoor inhalen en zakt hij naar de 11de plek. Dit betekent dat als hij niemand inhaalt en Mika komt als P1 over de finish dat Mika dan op het podium staat.


Mika pakt onder andere door zijn ijzeren sterke rijden in race 4 algemeen podium P3. Net als vorig jaar... We zijn heel trots op hem hoe hij de teleurstelling van race 3 kon omzetten naar powerboost voor de volgende race. Prachtige mooie inhaalacties gezien, wat een actie op de baan geweldig.

 

Bedankt organisatie van het NKH en Kart Centre Roosendaal voor  deze dag. Kartjes reden top met de nieuwe banden.

 

Wij willen ook onze supporters bedanken die zijn wezen kijken en Mika hebben aangemoedigd. Dat vond hij heel erg fijn.

 

Maar ook onze sponsoren zonder hen kunnen wij niet zoveel rijden:

 

Striengineering

Circuitvanhout

Vivofotografie

Plakaat.nl