· 

Young Kart Contest KCR - Race 2

Gekwalificeerd in de snelle groep.

Vandaag race 2 van het YKC KCR. Kwalificatie van 5 minuten waarvan de snelste tijd de positie bepaalde voor race 1. Deze races zijn in tegenovergestelde rijrichting. Mika kwalificeerde als P9 en mag aansluiten in de snelle (eerste) groep. Onze verwachting is dat hij deze positie behoud tussen deze snelle ervaren coureurs die al een aantal jaren de YKC rijden. Niet te vergeten dat Mika nog maar een paar maanden rijdt op 80 kilo.

 

RACE 1:

In race 1 zien we aan de ronde tijden dat dit kartje hem niet legt, na de kartwissel zien we de tijden omlaag gaan ondanks dat Mika zegt dat het tweede kartje minder reed. Mika reed al gauw in niemandsland en dat is best moeilijk rijden. Je hebt niemand voor je om naar toe te rijden en je hebt ook geen druk van achteren. Hij eindigt deze race op P9.

 

RACE 2:

In race 2 mag Mika van poleposition vertrekken in de omgekeerde startvolgorde. Mika geeft van te voren aan vroeg te willen pitten, wij raden dit af en vinden dat de coureurs die achter hem rijden ervoor moeten knokken.
Hij was goed weg met de start, achter hem gebeurt heel veel door geduw en getrek. In de eerste ronde gaat Mika veel te wijd her en der en verliest 3 plekken. In race ronde 4 wordt Mika achterop de baan door een foute inhaalactie hard van de baan afgetikt en komt in de bakken vast te staan. Hierdoor besluit Mika om in dezelfde ronde de pits in te gaan om zo min mogelijk tijd te verliezen. Achteraf jammer want de wedstrijdleiding had besloten de boosdoener te straffen door de plek terug te laten geven. Ze stonden met de oranje vlag in de hand dit had Mika niet gezien. Na de pitstop vervolgt Mika zijn race als P9.

 

De rondetijden zijn niet super, maar gewoon netjes. Mika wordt later in de wedstrijd door de koplopers op een ronde gezet, hij gaat hiervoor keurig aan de kant. Hij kijkt hiervoor goed naar achteren waar ze ongeveer zitten en schat dan goed in welke bocht hij ze er makkelijkst voorbij kan laten gaan. En probeert er dan achteraan te haken, maar ze zijn helaas te snel voor hem. Mika krijgt van de wedstrijdleiding meerdere keren hiervoor een duim omhoog. Echter gaat het bij een van de acties mis. De laatste bocht voor de pitsingang laat Mika iemand voorbij en Mika sluit netjes aan maar degene voor hem duikt de pit in. Dit zag Mika te laat ondanks dat degene voor hem dit met een handgebaar wel aan gaf. Als gevolg hiervan rijd Mika vol achterin en wordt hij zelf van achteren ook geraakt dit kost wederom veel tijd.

 

Qua prestaties vandaag geen super dag, maar wel heel leerzaam. Van de 17 rijders vandaag P9.

Dank aan onze sponsoren #circuitvanhout#striengineering #vivofotografie