· 

Race of Champions 2018

RACE OF CHAMPIONS

Op deze dag wordt Mika gehuldigd als Nederlands Kampioen Huurkarts - Kids Rookie Kampioen 2018

 

"De grote kampioen en waarom zeg ik hele grote kampioen. Dat zullen we zien straks als je op het podium staat. Hij is niet de langste, niet de grootste. Maar wel de grote kampioen in 2018 in het Rookie klassement. Hij had een mindere kart in Oldenzaal dat weten we allemaal goed toen hij de bandenstapel van dichtbij ging bekijken. en dan weet je ook meteen dat je dat niet te vaak met doen. Dat was even schrikken voor iedereen. 

 

In de race erna zat je met iets meer bibbers in de kart dan normaal. Je was heel snel hersteld en je hebt bijna alles races gewonnen dit seizoen en dat is bijzonder in dit klassement. Kart Centre Roosendaal is jouw thuisbaan, hoe mooi is het dan om je kampioenstrofee op je thuisbaan in ontvangst te nemen. De kampioen 2018 Mika Bison". Organisator Casper.


Omdat Mika NKH Rookie Kampioen is geworden mag hij mee rijden in The Race Of Champions. Tegen de andere kampioenen uit de NKH, GK4, BEKC NK IAME/IAME SERIES NETHERLANDS en Wladoil X30 Cup. Er zijn 2 kwalificaties races van 20 minuten de eerste 5 snelle karters van elke race stromen door naar de finale race.

 

Mika kwalificeert zich in deze kwalificatierace als P2 en weet deze race ook uit te rijden als P2. Hij kwam met zijn vuist de lucht in over de finishlijn. Wat is hij blij met deze goed gereden race. Nadat de andere kwalificatierace was gereden bleek dat Mika de tweede snelste tijd had gereden dit scheelde met de nummer 3 op 2 duizendste. Erg dichtbij elkaar dus. Dat wordt een spannende race.

 


Mika mag in de finalerace van The Race Of Champions van P2 starten. Met zijn nieuwe oranje flitsende helm gaat hij ervoor. De jeugdrijders 15+ en senioren gaan strijden voor de titel. P1 is te snel en kan Mika helaas niet bijhouden. Dan maar focussen op de P2 te behouden. P3 komt dichterbij en lees in de komende rondes goed hoe Mika rijdt. In ronde 12 wordt Mika ingehaald en rijd nu dus op P3. Jammer, maar verstand op 0 zetten en doorgaan.

 

Mika doet zijn uiterste best om P4 achter zich te houden. De finishvlag hangt uit, maar helaas weet P4 Mika in te halen in de laatste ronde in de een na laatste bocht voor de finishlijn. Je probeert het nog goed te maken in de laatste bocht om buitenom te gaan maar je komt helaas te kort. Je komt als vierde diep teleurgesteld over de finish. P3 komt nog naar je toe om te zeggen dat je goed hebt gereden, maar dat wil je niet horen als je net naast het jeugdpodium grijpt.  Je hebt laten zien dat je met 12 jaar oud bij de beste van Nederland hoort. Alle seniorenrijders heb je achter je gehouden. De senior winnaar kwam zelfs tegen je zeggen dat je goed hebt gereden, een paar schoonheidsfoutjes maar dat komt goed. 

 

Wij als ouders zijn super trots op je, 2018 zou een leerjaar worden. Niet weten dat je met 17 podiumbekers en 2 kampioenschap bekers in 4 verschillende competities zou eindigen dit jaar. We kunnen terug kijken op een prachtig seizoen. 


Zonder onze sponsoren konden wij dit niet doen. Lieve Rachiem en Silvana van #Circuitvanhout , Leon en Nanda van #Striengineering , Richard en Nicole van #Vivofotografie bedankt voor jullie steun en dat jullie in Mika geloven. We hopen nog vele jaren met jullie allen een fijne samenwerking te hebben.

  

Op naar seizoen 2019 waar we een nieuwe uitdaging aan gaan in het GK4 met X-Pectmotorsport. We zijn zo benieuwd hoe het volgend jaar gaat verlopen bij een nieuw team.