· 

NKH race 11 Middelburg - FINALE-

ROOKIE KAMPIOEN 2018

De finale race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts. Mika staat in het algemeen klassement op P6. Inhalen op degene voor hem gaat niet, plekjes verliezen kan nog wel en dat geld ook voor het Rookie Kampioenschap waar hij momenteel op de eerste plaats staat.

 

Race 1: Kwalificatie ging rommelig. In eerste instantie wilden ze het niet over laten doen, doordat een aantal ouders hierop aandrongen. En aangaven dat de verschillen erg klein waren in het kampioenschap waardoor er veel op het spel stond. Moesten de kinderen zich opnieuw kwalificeren.

 

Mika pakt in deze one lap kwalificatie P7. De race gaat van start en Mika kon goed mee komen met de top 7.  Mika maakt een goede inhaal op P6 en kan lekker doorrijden. Het inhalen heeft hij in het NKH beter onder de knie gekregen. Toen wilde nummer 5 inhalen dit deed hij iets te krap en kwam tegen hem aan. Hiervoor kreeg Mika zijn allereerste waarschuwing van het seizoen wat resulteerde in een plek straf. Mika reed de race uit op P5, maar wordt door de straf op P6 gezet.


Race 2:

De one lap kwalificatie van Mika gaat goed, zo goed dat hij poleposition pakt. Onze snelle kleine coureur.

 

Mika zat nerveus in zijn kart, poleposition oh jee wat nu.

In de eerste bocht na start finish, remde Mika te hard waardoor zijn remmen blokkeerde. Hierdoor gleed hij weg en ging wijd zodat de nummers 2 en 3 langs Mika konden rijden. Mika probeert zich te herpakken, maar wordt dan ingehaald bij een gaatje wat er niet is en dit resulteerde in een spin voor Mika. Alle deelnemers konden hem zo passeren. Mika moet dus in ronde 1 na zijn poleposition vanaf de laatste plek naar voren zien te rijden. 

Mika kan de knop opzetten, emoties aan de kant en op naar mooie inhaalacties telkens in dezelfde bocht. Hij heeft in deze racetijd 3 deelnemers kunnen inhalen de rest was helaas te ver. In de laatste ronde kwam hij bij zijn voorgangers aan, maar kon in deze ronde niets meer proberen. En moet genoegen nemen met P11.


Race 3: 

Zou het weer zo'n geweldige snelle one lap kwalificatie worden. En het antwoord is:"JA". Mika pakt weer poleposition in deze kwalificatie. Zou hij nu zijn zenuwen wel kunnen bedwingen. 

 

Mika had van te voren gehoord dat deze kart niet zo lekker remde van een ervaren coureur. Mika besloot om deze race niet zoals de vorige race te laten eindigen. En deed er alles aan om de nummers 2 en 3 achter zich te houden. Wat soms niet mee viel, het niveau van de groep is redelijk hoog en zaten dus continue op zijn bumper. 

 

De nummers 2 en 3 gingen telkens met elkaar in gevecht, wat Mika dan af en toe even lucht gaf, maar hij kon helaas niet wegrijden van hen. Het was een zeer spannende race om naar te kijken, hier en daar wat foutjes waarvan de nummer 2 had kunnen profiteren. Onze kleinste coureur van het veld flikt het deze keer om de koppositie in eigen hand te houden.


Race 4:

In deze one lap kwalificatie pakt Mika P5. In de eerste raceronde maakt Mika in zijn favorite inhaalbocht een prachtige inhaalactie. Zo mooi clean ingehaald, zo trots hierop. Weet positie 4 goed te verdedigen tot aan de finish vlag.

 

Na de puntentelling en alle straffen die zijn uitgedeeld. Pakt Mika vandaag in het algemeen dagklassement P5.

En bij de Rookies pakt Mika P1. Dit hadden wij niet verwacht, we dachten aan een P2.

 

Dit betekent voor de eindstand dat Mika naar huis gaat als NKH ROOKIE KAMPIOEN 2018 en in het algemeen klassement blijft hij op P6 staan. Wat een hele prestatie is. 

 

Wij als ouders zijn super trots op Mika, wat heb jij dit seizoen bij het NKH heel veel geleerd en toegepast.Wat een leerjaar zou worden resulteerde in een prachtige kampioenschap.  Het durven inhalen is daar een van. Je hebt nieuwe favorite kartbanen erbij, maar ook nieuwe kartvrienden gemaakt.

 

 

Een bedanking richting onze sponsoren, zonder jullie vertrouwen hadden we dit nooit kunnen doen. 

Circuitvanhout.nl

Striengineering

VivoFotografie


Maar ook de NKH Crew, jullie hebben goed over Mika ontfermd met zijn crashes.