· 

NKH Race 10 Nijmegen

Mika pakt net geen Rookie podium.

Mika denkt genoeg herstelt te zijn na de klap in Oldenzaal. Echter hebben we gehoord dat deze karts zwaar sturen, Mika heeft de afgelopen week armkracht oefeningen gedaan om aan te sterken, maar zal dit genoeg zijn? Mika heeft nog niet eerder gekart hier, en moet vanochtend het doen met 1 trainingsheat om de baan te verkennen. 

 

Race 1: Mika kwalificeert zich als P4 en kon met de start goed meerijden met de top 3. Sloot goed aan en prikte wat bij de no. 3, het lukte hem niet om deze in te halen en besluit wijs om er achter te blijven rijden tot aan de finish. Dit was een lekker kartje waarmee hij samen met een ander coureurtje een gedeelde snelste tijd neer zetten van die race. Dat is een lekker begin van de dag.


Race 2: Dit kartje is moeilijker te hanteren, hij stuurt erg zwaar. In de kwalificatie kwam hij vast te zitten achter een mindere snellere deelnemer waardoor hij van P7 mag gaan starten.

 

Het was een moeilijke race, kon de top 6 moeilijk bijhouden. Je ziet het stuur behoorlijk trillen, ook zijn armen lijken daardoor slapper en bungelen alle kanten op. Mika gaat door de vermoeidheid in de laatste paar rondes hangen in zijn kart. Hij moest hand en tand zijn plaats verdedigen. Net de laatste bocht voor start finish wordt Mika bijna ingehaald, hij kan zich herstellen en blijft voor hem. Mika geeft niet op en komt als P7 over de finishlijn. Hij kwam vermoeid uit de kart en gaf spierpijn aan in de armen.


ANAC heeft een prachtige technische kartbaan, ziet er goed verzorgd uit. Je hebt vanuit het restaurant goed overzicht over de gehele baan met uitsluiting van de tunnel. Je kon de coureurs dus heel goed volgen.

 

Race 3: Mika maakt in de kwalificatie wat foutjes, rijd minder strak dan in de eerste kwalificatie waardoor hij het met een P7 moet doen.

 

Met de start zat Mika lekker dicht op zijn voorganger en kan hem gemakkelijk volgen. Na een paar rondes wordt er voorin een fout gemaakt door twee rijders, alle andere deelnemers konden hier gemakkelijk omheen rijden.

 

Ditmaal had Mika weer een fijn kartje wat lichter stuurde. Heeft weer goed zijn plek verdedigd, aanvallen was dit keer lastiger. Hij komt met een tevreden P5 over de finishlijn.


Race 4: Laatste race voor vandaag, Mika moet het met een minder kartje doen begrijpen we van anderen die hiermee gereden hebben. Mika rijdt een goede kwalificatie en mag als P5 starten. Als Mika de andere rookies achter zich kan houden is een podiumplek mogelijk, echter P1 is buiten bereik.

 

Mika wordt op een nette manier door de P6 ingehaald. Prachtige inhaalactie. Paar rondes later wordt Mika keihard om getikt hiervoor krijgt de aanleider een waarschuwing en een plek straf. Maar daar heeft Mika niets aan, want  door deze  stomme actie konden alle rookies die hij achter zich had moeten houden passeren. Mika verliest hierdoor dus heel veel plekken en zijn kans op een podium! 

Een paar rondes voor de finish zit Mika er helemaal doorheen, deze kart stuurt te zwaar, Mika hangt weer in zijn kart en kan niet wachten totdat deze race  snel voorbij is. Mika komt als 12de over de finishlijn en is zwaar teleurgesteld. 

 

Mika wordt vandaag Algemeen P9 en bij de Rookies P4. 

Teleurgestelde Mika, waarschijnlijk toch nog niet voldoende hersteld.

De strijd om de Rookie competitie wordt in de laatste race op 8 december beslist. Mika moet volgende racedag winnen om zeker van de winst te zijn.