· 

Ongelukkige NKH op Kartbaan Oldezaal

NKH Race 9 - Kartbaan Oldezaal

Wat vandaag een gewone kartwedstrijd had moeten zijn in Oldezaal bij het NKH waar Mika lekker in de kart snelle rondes kon rijden werd een kleine nachtmerrie. Race 1 had Mika een mindere kwalificatie hij zat vast achter een mindere snelle deelnemer dit resulteerde in een P11 en moet zich dus in de wedstrijd naar voren zien te knokken. We weten dat hij dat kan, want dat heeft hij vaker gedaan. In de race heeft Mika zich terug weten te knokken naar P7.

 

In race 2 kwalificeert Mika als P3 en aast in de race op de nummer 2. Door een aantal keren te prikken bij de nummer 2 wat niet resulteerde in een inhaalactie besloot nummer 4 op een inhaalactie over te gaan op Mika. Dit werd in de snelle bocht na start finish gedaan, de nummer 4 zat een kwart aan de binnenzijde van Mika. Mika heeft dit waarschijnlijk niet gemerkt en stuurde in, waardoor ze elkaar raakte en zijn kart spinde. Daardoor stond Mika achterste voren stil. Waarop twee andere coureurs hem niet meer konden uitwijken en tegen hem aan knalde met volle snelheid.

 

De eerste klap kwam aan de voorzijde waardoor de kart en Mika een behoorlijke klap kreeg te verwerken en de kart  stuiterend scheef kwam te staan, waardoor de volgende klap vol in de zijkant van Mika kwam . De kart en Mika vlogen nog een keer de lucht in. Mika zat in eerste instantie wezenloos in zijn kart (waarschijnlijk is hij even bewusteloos geweest), daarna bewoog hij zich een beetje en gaf pijn aan in zijn rechterarm en later in zijn rechterknie (deze had hij bij de crash van Eefde ook al bezeert). 

 


Einde race en op naar huis om naar de HAP te gaan (erg druk daar,  2 uur moeten wachten). Mika moest daarna naar het ZIEKENHUIS. Daar heeft hij diverse onderzoeken gehad, er zijn foto's, echo's een nek scan  gemaakt (omdat hij in het ziekenhuis aangaf toch last van zijn nek te hebben) en  er is bloed geprikt. Het goede nieuws is dat er niets geks is gevonden. Helaas moet Mika ter observatie een nacht in het ziekenhuis verblijven omdat hij een harde klap heeft gehad dit is een standaard procedure bij kinderen.

We zijn heel blij dat hij geen aantoonbare letsel heeft overgehouden aan deze crash.  En gelukkig is hij hierdoor niet angstig geworden. Weer een ervaring rijker die je liever niet wilt hebben.

 

Bedankt Kartbaan Oldezaal en NKH voor het snelle handelen. En omstanders die Mika en John hebben geholpen of gesteund. Dit voelde heel erg fijn. Doktersadvies vanuit het Ziekenhuis blijf karten, je bent de eerste kartpatiënt die zij gezien hebben op radiologie. Paardrijden, voetballen en wielrennen zijn veel gevaarlijker.


Een week later na veel spierpijn en 28 paracetamols verder gaat het beter met Mika. Hij geeft nog wel pijn aan in zijn lijf, vooral zijn rechterknie (waar ze op de foto iets miniscuuls hebben gezien), maar overal is het gelukkig minder aan het worden. Hij heeft in deze week 5 uurtjes school kunnen volgen. Na controle ziekenhuis mag Mika weer alles gaan ondernemen als hij zich daarbij goed voelt.

 

Mika heeft de kracht gevonden om anderhalve week na de crash simulatiewerk op de PS te doen. Dit gaat moeizaam, maar hij zet door. Ook gaat dit makkelijker omdat zijn knie is ingetapt.

 


Na 2 weken is de pijn veel minder, Mika gaat weer hele dagen naar school en is gestopt met de paracetamol (hij heeft zelfs meegedaan met de gymles). En  zaterdag 10 november gaf hij aan weer te willen trainen, zo gezegd zo gedaan hij is gaan trainen op circuit Strijen.  In eerste instantie wat strubbelen in de regen, maar herpakte zich.

 

De eerste race staat gepland op 17 november het NKH in Nijmegen. We hopen dat Mika de week voor deze race nog sterker kan worden zodat hij daar aan kan deelnemen. Mika staat momenteel in de ranking als algemeen P6 en bij de Rookies als P1.

 

We willen iedereen bedanken voor alle lieve berichten via messenger, Facebook, instagram, beterschap kaartjes via de post. Dit heeft Mika goed gedaan.