· 

GK4 TT Assen Junior Track

GK4 Sfeer proeven


TRAININGSDAG

 

Mika is uitgenodigd door het Outdoor Raceteam KCR om mee te doen aan het GK4 in de Honda Cadet klasse.

Het is deze zaterdag ongelooflijk slecht weer, en hoe moeilijk is het dan om op een nieuwe track te rijden in een geleende kart van KCR waar je nog nooit mee hebt gereden. Vandaag gaat het puur om de track verder te ontdekken, de kart leren kennen en hoe goed je tegenstanders zijn. 

 

Trainingsheat 1: 

Een moeizame start in de regen, veel glibberen en glijden. Dit komt door het gebrek aan ervaring in de regen, wennen aan een andere kart en er zaten verkeerde banden op de kart.

 

Trainingsheat 2:

Een opdrogende baan ligt Mika duidelijk beter en in combinatie met de correcte banden gaat hij veel beter over de baan.

 

Trainingsheat 3:

Wederom een zeik natte baan door hoos en onweersbuiten waardoor het even heeft stil gelegen. Maar na wat tips van de teambaas gaat Mika in de regen nu ook boven verwachting goed, een paar kleine uitstapjes gehad. Maar we kunnen terug kijken op een tevreden heat.

 

Trainingsheat 4: 

Dit is de eerste heat dat we met transponder rijden, waardoor we kunnen zien wat Mika rijdt tegen over de rest van het deelnemersveld. Deze is overigens klein met 8 deelnemers in deze Honda Cadet klasse. De baan is droog en Mika rijd de eerste tijd.


Kwalificatie:

Vanaf ronde 2 rijdt Mika de snelste tijd en pak dus die mooie "pole position". De top 3 moeten naar binnen voor een technische keuring, u voelt waarschijnlijk al nattigheid. Het blijkt dat Mika zijn kart niet in orde is, de achterwielen zitten niet op de minimale afstand die voorgeschreven staan. 

 

En moet Mika dus morgen in race 1 achteraan starten. Zo sneu dat de kart niet in orde was gemaakt voor deze GK4 wedstrijd. Het is een kleine deelnemersveld dus Mika moet zo snel mogelijk als hij kan naar voren proberen te rijden morgen.


RACE DAY

 

Race 1:

Mika start op P8, achteraan in het deelnemersveld hij is er op gebrand om naar voren te rijden. Dit om de kwalificatie van gister goed te maken. Een Max Verstappen actie zal nodig zijn.

 

Bij de stilstaande start pakt Mika gelijk 3 plekken en gaat als een raket. Diep gefocust gaat hij zijn weg en in

ronde 5 rijd Mika al op P2 door een aantal nette inhaal acties.

 

P1 rijd momenteel op een voorsprong van 3 seconden. Binnen 5 rondes heeft Mika het gat gedicht en komt Mika met de inhaalactie........... BAM P1.

Aan het einde van race heeft Mika een gat gecreëerd van 3,8 seconden.


Race 2:

Mika start deze race van pole position en wat voelt dat goed. Mika heeft een aardige start waar hij gelijk een gaatje kan slaan van 1 a 1,5 seconden op de rest van het deelnemersveld. Dit blijft gedurende race schommelen.

 

Maar 4 rondes voor dat de finishvlag valt weet Mika een grotere voorsprong te maken en wint Mika met volle overtuiging race 2.


Race 3:

Mika start wederom pole position deze race. Alle focus om deze race te winnen. Mika heeft een wereldstart, door wat gerommel in de eerste bocht heeft hij na 1 ronde 2 seconden voorsprong kunnen nemen. 

Deze voorsprong kan hij gedurende race steeds meer vergroten en rijd een zeer goede race. 

Als Mika de finishvlag in zijn bereik ziet heeft hij een voorsprong van ongeveer 5 seconden op de no.2.

 

 

 


3 races gewonnen dus dat  betekent een P1 algemeen beker mee naar huis. Maar ook de Rookie P1 beker gaat mee. Een zeer leerzaam weekend gehad.

 

Bedankt Outdoor team KCR dat Mika als gastrijder in een Honda Cadet van jullie deze kans heeft gehad. Mooi geproefd aan het GK4.

 

Onze sponsoren:

Circuitvanhout

Striengineering

Vivo Fotografie