· 

SHW Strijen - Clubkampioenschap race 3

Wat een rommelige racedag.

Op zaterdag 23 juni hadden de mannen zich voorbereid op deze racedag. Echter de training verliep niet zo soepeltjes. De juiste afstelling kon niet gevonden worden die dag.

 

Op zondag 24 juni was het dan zo ver RACE DAY.

We rijden deze dag in de mini junioren B met 18 coureurtjes. Best een groot veld en dan is het lastig om een goede kwalificatie neer te zetten, aangezien de snelheden die ze neerzetten behoorlijk verschillen. Je hebt een kop groep, een midden groep en de wat langzamere deelnemers.  Dan begrijp je dat als je achter de mindere snelle coureurtjes zit het lastig is om een goede tijd neer te zetten en dat had Mika. Hij werd door de onervarenheid van de mindere snelle coureurtjes er niet goed langs gelaten en werd dus opgehouden in zijn kwalificatie dit resulteerde in een P13 voor hem. 


Race 1

Mika start als 13de en zit aan de binnenkant van de eerste bocht. Meestal gunstig maar dit keer moest Mika zoeken waar dat ie het beste kon inhalen en dat was dit keer buitenom. Hij haalt bij de start gelijk 5 andere deelnemers in. Hier en daar wat crashes, gelukkig zat Mika daar niet bij, wel een crash net achter hem gelukkig werd hij daar niet in meegenomen. Kortom heftige strijd.

 

Hij moest zijn achtste positie met hand en tand verdedigen tot aan de finishlijn. Mika heeft goed zijn hoofd koel weten te houden en focuste goed op de race. 

De vuist gaat de lucht na de finish vlag hij is super blij met het behaalde resultaat.


Race 2

Bij de start in de eerste bocht remt / slipt de nummer 1 waarbij het hele zaakje op elkaar knalt. Iedereen probeert elkaar te ontwijken. Mika zit aan de binnenkant van de bocht en komt heel even vast te zitten totdat hij een tik van degene achter hem kreeg waardoor hij verder kon rijden. Er blijven 6 karts in die bocht vast staan uiteindelijk in de 4de ronde wordt besloten om de rode vlag te zwaaien. Alle deelnemers worden bij de startlijn opgevangen Mika lag momenteel zesde. Alle karts en kids worden nagekeken ook door de EHBO. Op start finishlijn worden de kids weer gerangschikt als hoe de race was gestart.

Er rijden 2 kids niet deze race waarschijnlijk door schade.

 

Er komt een herstart en daar gaat het mis voor Mika zijn gaskabel blijft hangen. Door adequate handelen van Mika en wedstrijdleiding is het probleem snel opgelost. Echter kon Mika net weer aansluiten bij de groep, hij had zijn plaatsje terug mogen nemen alleen werd door de andere coureurtjes niet doorgelaten. Mika start dus ipv 8ste nu als 16de. Wat een drama, wat gaat erin dat koppie om. Hij herpakt zich en geeft alles wat erin de kart zit. Bij de eerste bocht haalt Mika gelijk een aantal deelnemers in en in de eerste race ronde ligt hij op P9.  Er zat een flinke gat voor hem en een flinke gat achter hem. Helaas kon Mika niet aanhaken bij de kopgroep.   


Race 3

Mika vertrekt van P9 echter door een duw van achter breekt de achterbumper en krijgt hij in ronde 5 de meatball vlag vanwege een defect aan de kart. Super zonde Mika had weer een plekje gewonnen en reed op P8.

 

Na het terugkijken van race 2 komen we tot de conclusie dat waarschijnlijk zijn bumper kapot is gegaan in race 2. Wij hadden geen zichtbare schade gezien. Echter met de laatste klap is het doorgezet en was hij kapot. Het is einde oefening voor Mika en moet genoegen nemen met een P10 algemeen.

 

Mika heeft alles eruit gehaald wat in deze 13 jarige motor zit. De meeste coureurtjes rijden met jongere motoren waar Mika nu de aansluiting mee miste.

 

We bedanken Familie, vrienden en kennissen voor hun support zowel op de baan als op Facebook Live.

Onze sponsoren natuurlijk, zonder jullie was het allemaal niet mogelijk geweest. Bedankt

 

Circuitvanhout

Striengineering

Vivo Fotografie