· 

KCR Kids Kartcup race 3

PURE CONCENTRATIE

Vandaag de derde race op KCR Roosendaal, wat gaat Mika doen deze dag en wat doen zijn directe tegenstanders. Zal het een vlekkeloze race worden. Dat laatste helaas niet, maar dat had niet met de rijders te maken.

 

Kwalificatie:

Het was een 5 minuten kwalificatie waar je snelste tijd telt. Mika zat in de laatste paar minuten achter een koppeltje van 4 minder snelle rijders en moest deze allemaal weer in halen om een goede kwalificatie neer te zetten. Dit ging niet zonder slag of stoot. Niet alle rijders gingen gemakkelijk aan de kant als de blauwe vlag werd gezwaaid. Mika moet het met een P5 doen.


RACE 1:

Mika start van P5 en is gelijk goed weg bij de start en slaat een klein gaatje tussen hem en de nummer 6. De nummer 3 maakte al vrij snel een pitstop, waarop wij antwoordde en mee gingen. Helaas reed de voorganger van Mika minder snelle tijden, waardoor Mika besloot om na een aantal ronde hem in te gaan halen. Een prachtige inhaalactie echter helaas bij de volgende bocht werd Mika wat geknepen en moest zijn plekje teruggeven. De voorganger is echter wakker geschud en de ronde tijden gingen omlaag. Waardoor het koppeltje van drie waar ze in rijden steeds sneller de baan overgingen.

 

Hierdoor kwamen degene die nog moesten pitten achter hun. De nummer 1 had een flinke voorsprong, hij kon daardoor een groot gat creëren zodat hij met een pitstop zijn positie kon behouden. De finishvlag valt en Mika komt over de finishlijn en pakt P3... Een heel tevreden wedstrijd waar Mika rustig en constant heeft gereden.


RACE 2:

Omgekeerde startvolgorde Mika start van P8. Samen met papa een strategie besproken wanneer wel en wanneer niet de pitstraat in. Mika is gefocust en heeft een goede start, zit telkens dicht op zijn voorganger maar nog geen mogelijkheden om een inhaalpoging te doen. 

 

Zijn voorganger besloot om de pitsstraat in te gaan. Mika antwoordde  direct erna met een snelle pitstop onder de minuut  daardoor komt Mika voor zijn voorganger de baan op. Op dat moment heeft Mika niemand voor zich rijden en kan snelle rondetijden rijden. Alle pitstoppen die gemaakt werden kwamen achter Mika de baan weer op.  Het noodlot voor 3 coureurs sloegen toe in deze race, hun kart kwam zonder benzine te staan en moesten in de pitstraat een kartwissel doen (dit begon al in rondje 8). Dit kosten hun heel veel plaatsen. Daar is de Finishvlag en Mika wint deze race P1..... yes yes yes hij heeft zijn concurrenten deze race achter zich gehouden en wordt algemeen eerste. De vuist gaat omhoog en Mika beseft dat het gelukt is. P1 in the pocket.

 

Echter de wedstrijdleiding besloot om deze race te schrappen en een nieuwe race te rijden vanwege dat er 3 kids zonder benzine kwamen te zitten. De kids moesten zichzelf herpakken en opnieuw focussen. Wat doet dit mentaal in de koppies van de jongens, wie kan hier het beste mee omgaan.


HERSTART RACE 2:

Herstart race 2, Mika zit rustig in zijn kart en is super gefocust dat is te zien in zijn ogen. Hij is erop gebrand om zijn resultaat van daar net te evenaren.  Zo gefocust hebben we hem nooit gezien. Mika vertrekt wederom van P8.

 

Ook deze keer ging de start goed. Mika zijn twee voorgangers besluiten om snel achter elkaar de pitstraat in te gaan. We besluiten om Mika 1 extra ronde door te rijden om het gat voor de pitstop net iets groter te maken. En daar weer een snelle pitstop van Mika. Hij komt daardoor net voor zijn voorgangers de pitstraat uit. Dat was een close one.  Waardoor hij weer niemand  voor zich had en lekker door kon rijden. 

 

Mika rijd misschien niet de snelste tijden, maar wel super constant. Ook dit keer kwamen de coureurs die pitstops maakte achter Mika terecht. Echter er was nog 1 rijder die nog verslagen moest worden. Deze kwam voor Mika de pitstraat uit, twee rondes voor de finishvlag.

Voor de dagoverwinning speelt deze positie geen rol, maar op dat moment weet Mika dat niet. En was erop gebrand om hem in te gaan halen in de ene laatste bocht in de laatste ronde gaat Mika voor het gat. Maar twijfelt of hij het risico wel moet nemen. Mika neemt genoegen met P2. 

 

Dit betekent dat de dagzege naar Mika gaat P1.

Voor de eindklassement stijgt Mika een plek omhoog en staat op 1 punt achterstand van de nummer 1 op P2.

 

We bedanken onze supporters die zijn wezen komen kijken vanochtend. Jullie hebben Mika zijn eerste overwinning gezien, we hopen dat er meerdere mogen volgen.

 

We bedanken natuurlijk ook onze sponsoren:

Striengineering

Circuitvanhout

Vivo Fotografie