· 

NKH Kids race 4 Euro Indoor Karting Swalmen

Het wordt een extreem warme dag, hoe zal dit uitpakken in combinatie met de vermoeidheid van kamp eerder deze week. We zijn dit keer te gast bij Euro Indoorkarting te Swalmen en rijden bij de kids met 16 kinderen.

 

Race 1:

Kwalificatie was zeer teleurstellend en Mika moet genoegen nemen met P14.  Doordat Mika te weinig ruimte heeft gehouden met zijn voorganger kwam de one lap kwalificatie niet goed van de grond, waardoor hij te dicht op zijn voorganger kwam. 

 

In de race maakt Mika hier en daar wat fouten. Lijkt zich nog aan te moeten passen aan de kart en aan de baan. In de race waren er overal duw en trekacties, Mika wist een aantal coureurs in te halen, maar door een sandwich stuiterde Mika zijn kart omhoog en moest hij deze weer inleveren. Deze fout herstelde hij later in de race waardoor hij deze coureurs weer kon inhalen en genoegen moet nemen met een P13. Zwaar teleurgesteld kwam Mika uit zijn kart, een begeleidend praatje moet hem helpen met de volgende race.


Race 2:

Mika had ditmaal een goede kwalificatie door dat hij meer ruimte had gehouden en pakt daarmee P5.

Vanaf start tot aan de finish heeft Mika zich verdedigend op moeten stellen De top 4 was buiten zijn bereik waar hij niet meer aan kon haken. 

Mika heeft weer kunnen laten zien dat ze rekening met hem moeten houden en dat hij niet opgeeft. Mika eindig met een P5.

 

Race 3:

Ook in deze one lap pakt Mika weer P5, ditmaal iemand anders achter hem die ook heel snel kan zijn. In de race werd er een enorme druk op Mika gevoerd, hier en daar wat tikjes en prikken. Mika heeft een aantal keren de aanval moeten verdedigen. Het was prachtig om naar te kijken, van start tot finish zijn P5 verdedigd en behouden.


Race 4:

Na 3 races begint de extreme warmte en de vermoeidheid zijn tol te eisen. Mika zet in de one lap kwalificatie een P9 neer. 

In de wedstrijd verremde hij zich na de fly over en kwam achterste voren te staan, helaas konden daar de 4 andere rookies van profiteren. Oh nee daar gaat Mika zijn P1 in de Rookie stand. Hij herpakt zich was weer snel op de rit en startte de achtervolging in. Dit lukte, hij kon de eerste 2 rookies inhalen. Degene die nu voor hem reed is de belangrijkste deze moet hij eigenlijk inhalen voor het Rookieklassement, maar helaas de finishvlag staat in de starthouding en Mika komt te kort.

 


EINDUITSLAG

 

Dag klassement             7de 

Rookie klassement       1ste

Algemeen klassement  P4

 

Mika stond in de dag klassement gelijk met overwinningen en punten. De beslissende snelste tijd zou uitmaken wie op P1 zou eindigen. Deze won Mika nipt.

 

Wij bedanken onze sponsoren:

Circuitvanhout

Striengineering

Vivo Fotografie

 


Als we dan toch in de buurt zijn, even langs de Verstappenshop in Swalmen...
Als we dan toch in de buurt zijn, even langs de Verstappenshop in Swalmen...