· 

KCR Kids Kartcup race 2

OPNIEUW PODIUM VOOR MIKA

Vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen. Mika is super gemotiveerd om vandaag het podium te beklimmen.

 

Kwalificatievorm:  er is een 5 minuten kwalificatie waarbij de gemiddelde tijd bepalend is voor de positie in race 1. 

Mika zet hierbij de tweede snelste gemiddelde tijd (42.905) neer en mag in race 1 van start gaan op P2.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Race 1: racestrategie was met P1 weg te rijden van de rest van de groep.  Zodra er een gat tussen de kopgroep en de rest zou zitten, zou er onderling voor positie gevochten kunnen worden. Echter was dit laatste niet nodig want P1 was na een ronde of 10 bij Mika weggereden. Mika vervolgde zijn wedstrijd en maakte een pitstop in ronde 16. Alleen P1 moest nog een pitstop maken, hij heeft zo'n grote  voorsprong dat hij niet meer in te halen was. Mika neemt genoegen met een P2.


Race 2: omgekeerde startvolgorde Mika vertrekt van P9.

De eerste rondes is het duwen en trekwerk. Geen mogelijkheid om in te halen waardoor Mika zelf besloot om in ronde 7 een pitstop te maken. Hierdoor kwam hij in heel druk verkeer met langzamere deelnemers terecht. Waardoor hij vast kwam te zitten en zijn voorganger hem aan het  blokken was, dit bemoeilijkte het inhalen. 

 

De kopgroep kon hierdoor snellere rondes rijden, zodat ze met de pitstops voor deze groep weer terecht konden komen. Mika heeft door diverse keren te prikken toch zijn voorganger ingehaald, op naar de volgende.

 

In ronde 17 slaat het noodlot toe voor P1, zijn gaskabel brak en einde race voor hem. Dit betekent dat Mika sowieso op het podium terecht komt. In ronde 20 valt de Finish vlag en Mika komt als 4de over de streep.


Dit betekent dat Mika het podium mag betreden op positie 2. Een mooie resultaat in dit succesvolle seizoen.

 

Senna heeft besloten om per direct te stoppen met het indoor karten, we gaan ons richten op outdoor.

Ze geeft zelf aan dit leuker te vinden. 

 

Wij bedanken onze sponsoren:

Circuitvanhout

Striengineering

 

Vivo Fotografie