· 

NKH Kids 3de ronde Hezemans Eindhoven

Chaos in Eindhoven


Ronde 3 van het NKH werd ditmaal gereden bij Hezemans Indoorkarting in Eindhoven.  Omdat deze baan pittige stukken heeft besloten om s'ochtends nog een vrije training in te plannen. In deze vrije training was al sprake van twee kapotte karts. Een slecht voorbode voor de rest van de dag.

 

Race 1

Mika zijn kwalificatie ging hartstikke goed en pakte P3. In de race maakte hij een klein foutje en deze werd direct afgestraft met een inhaalactie van de nummer 4.  Mika kon echter weer goed aan sluiten bij P3 en probeerde een paar rondes later een inhaalactie in de Tarzan bocht, echter deze pakte niet goed uit waardoor hij heel even vast kwam te staan. Hier konden de nummer 5 en 6 van profiteren. Deze race eindigde hij op P6,  maar met mooie snelle tijden welke hij helaas niet kon omzetten in een goed resultaat. Overigens had een van de coureurs pech met een kart die stuk ging.


Race 2:

Mika kwalificeerde zich op P5. De race begon en Mika werkte zich snel op naar P4 echter was er ergens een crash en werden er gele vlaggen gezwaaid plus de gele lampen gingen aan. Toen voelde Mika dat zijn kartje het niet meer goed deed en dit hield een aantal rondes aan, hij besloot de pitstraat in te rijden. Om aan te geven dat de kart niet doet wat hij moet doen, Mika had toen niet in de gaten dat iedereen langzamer reed omdat de P3 een gaatje had geslagen en dit niet had kunnen zien.

 

Hierdoor kwam hij op P14 en een ronde achter stand. Wat blijkt nou, ze hebben een begrenzer erop zitten en als er geel is zetten ze deze aan. Door deze begrenzer rijdt iedereen een langzamere tijd. Dit was niet in de rijdersbriefing verteld  en dit koste Mika zijn plek bovenin de top. Super zonde... deze klacht is dan ook bij de wedstrijdleiding neergelegd dat dit niet gecommuniceerd is naar de rijders wat wel had gemoeten. Ook in deze heat waren er dus een aantal karts die gebreken hadden en dus net als Mika achteraan reden.

Je zag boven in het restaurant veel gefrustreerde gezichten. Kartjes die niet liepen waardoor sommige kopgroep coureurs achteraan rijden. Er zaten teveel verschillen in de karts dus een heuse loterij. Mika eindigde dus op P14 een teleurstellende race.


Race 3:

Maar het kan nog gekker. Doordat ze uitliepen werd er besloten dat de pauze werd opgeheven, en dat het wedstrijdpersoneel even snel gingen eten. De Kids moesten ondertussen al naar beneden en werden al in hun karts gezet. Op het moment de kinderen de baan werden opgestuurd door het baanpersoneel van de kartbaan, waren de mensen van de organisatie nog niet op hun plek.  Hierdoor werd er een chaos gecreëerd voor de kinderen, omdat de ene groep wel door reed en de andere werden vlakbij de finishlijn tegen gehouden. Toen opeens stonden vier man op de baan om de kinderen tot rust te manen dat ze niet hard mochten rijden.  

 

Normaliter rijden de kinderen 3 kwart formatie ronde en worden door middel van een rode vlag tot stil stand gebracht. En dan volgt de kwalificatie van 1 volle ronde. Echter er stond niemand om hen tot stil stand te brengen met de vlag. Nu werd er bij de start finish aangegeven met handgebaren dat ze moesten gaan rijden dus de kwalificatie dit is door sommige kinderen niet goed opgepakt ook niet door Mika en zag pas toen de Nederlandse vlag in zicht was dat het om de kwalificatie ronde ging. Dit resulteerde in een P9.  

 

Ofte wel communicatie was heel slecht dit kan echt veel beter. In de race was het knokken om naar voren te komen. Deze race weer een crash ditmaal iemand die voor Mika reed. Hiervan kon hij dus profiteren en wordt deze race achtste. 


Race 4:

Om de chaos compleet te maken kwalificeren we niet 1x maar 3x. Oorzaak hiervan was de eerste keer dat het baanpersoneel de verkeerde kartnummers aan de verkeerde rijders heeft toegekend namelijk uit race 3. Bij de tweede kwalificatie ronde deed de tijdsregistratie het niet. Dus poging 3 resulteerde in P8. Mika heeft deze race een moeilijk kartje (is gebleken uit de vorige races, want in race 1 was deze stuk gegaan).

 

In deze race heel veel gele vlaggen en gele lampen dit houdt in dat in deze wedstrijd er grotendeels met begrenzing is gereden. Mika heeft van begin tot einde van de race continue de druk en de adem van de nummer 9 in zijn nek gehad. Dit heeft hij echter zeer goed verdedigd en behouden. En kwam zodoende als P8 over de finishlijn. Hier was hij zichtbaar heel erg tevreden over de vuist ging omhoog. 

 

Met deze P8 heeft hij de andere Rookies die meedingen in het Rookie klassement goed achter zich weten te houden. 


Samenvatting:

Kortom een enerverende teleurstellende dag, waarbij communicatie fouten tussen organisatie en baanpersoneel was, te grote kartverschillen en mechanische defecten van diverse karts. Dit alles bij elkaar opgeteld gooide voor diverse rijders roet in het eten. Door deze chaos zijn wij niet meer van plan om op Hezemans Indoor Karting te rijden, ze hebben helaas hun karts niet op orde. We begrepen van andere coureurs die vorig jaar daar deelnamen precies hetzelfde was. 

 

Mika is in het algemene klassement achtste geworden en kon gelukkig de felbegeerde Rookie P1 beker mee naar huis nemen. Hij mag trots zijn op zijn prestatie van vandaag.

 

We bedanken onze sponsoren:

Circuitvanhout

Striengineering

 

Vivo Fotografie