· 

SHW Clubkampioenschap Race 1

SHW CLUBKAMPIOENSCHAP


Een zeer natte baan vandaag en dus moeilijke omstandigheden aangezien Mika nog niet vaak in het nat heeft getraind / gereden.

 

De banden gingen moeizaam over de velgen, waardoor  we tijd verloren voor het vrij rijden.  Met het vrij rijden Mika geadviseerd om de natte baan te verkennen met de nieuwe banden. Voor nu allerlaatste tijd neergezet, maar snellere tijd was nu niet het doel.

 

 

 

Tijdrijden: deze ging gepaard met veel glibber en glijden over de baan voor vele rijders. Het was zoeken met de nieuwe slicks op de natte baan. Mika zijn eerste rondetijd was 3 seconden sneller dan in de vrije training.

 

Mika zette een 7de tijd neer.


Race 1: in de formatieronde ging het allemaal niet geweldig. Mika zit in aan de binnenzijde, kreeg weinig ruimte van degene die naast hem reed waardoor Mika soort van over de curbstones moest rijden en daardoor spinde. Helaas moest hij achteraan sluiten met de wedstrijd, maar ook bij de start ging hij op het zelfde punt fout.  Mika zette alles op alles om naar voren te rijden. Diverse deelnemers stonden meer naast de baan dan op de baan. Het was een drama om naar te kijken laat staan met het racen zelf voor de kleine coureurtjes. Mika weet zich goed omhoog te werken en eindigde op P5.

 

 

Echter na de race komt iemand van de wedstrijdleiding met de mededeling dat Mika zijn luchtfilter niet voldoet. En dat er voor de volgende wedstrijd een andere op moet zitten anders mag Mika niet starten. Dit gelukkig kunnen regelen bij een van de grote teams die aanwezig waren. Vervolgens staat er op het memobord een DQ. We hebben na race 2 met de wedstrijdleiding hierover gepraat en aangegeven dat we met het Chrono vorig jaar hebben gereden en dat zij het toen na waren gegaan en dat het in orde was. Ook in het clubkampioenschap race 4  vorig jaar niets over gehoord bij SHW zo ook niet op de Wintercup laatst vol verbaasd stonden wij. Dit mocht niets uitmaken regels zijn regels.

Wij zelf vinden dat Mika hiervoor als beginneling te hard voor gestraft is.


Race 2:  Mika vertrekt van P5 en zit lekker in zijn kart. Mika weet door prachtige diverse inhaalacties zich op te werken naar P1. Ligt met een lekker voor sprongetje goed in de race en pakt hiermee de snelste rondetijd van deze race. Mika heeft helaas wat plekken verloren door brandstof gebrek waardoor het kartje in de laatste paar rondes loopt te sputteren. De nummer 2 weet weer in te lopen en verliest Mika in de laatste rondes 1 plek. En lag momenteel op P3, toch vond Mika de kracht om de nummer 2 in te halen en eindigt hiermee op P2.


Race 3: Mika moet vanwege de DQ in race 1 nu achteraan starten. Vol ongeloof was er van zijn gezicht af te lezen. Op de startgrid word er moed ingepraat door papa en sommige Marshalls. Mika had een goede start en haalde voor de eerste bocht 3 a 4 kids in en zette zijn zinnen op de rest. Door een kleine slipper van iemand anders moest hij uitwijken en werd door een ander van achter aangetikt. Hier verloor hij weer een aantal plekken die hij daarvoor goed had gemaakt.  Mika vervolgde zijn missie en reed hard, heel hard. Het lukte Mika om weer prachtige inhaalacties te maken en klom hiermee op naar P3.Bij de prijsuitreiking werd bekend dat Mika in het algemeen klassement op P10 is geëindigd. Teleurstelling van de einduitslag is voor Mika groot, maar we weten wat hij kan in deze klasse en wat de potentie is van het kartje en van hem zelf, dat biedt kansen voor de toekomst.

 

 

Overal prachtige races gereden en alles eruit gehaald wat er in zat met deze natte baan. Heel veel geleerd.

Erg jammer van de DQ, anders had podium er zeker weten ingezeten. Aan Mika zelf lag het niet.

We willen de toeschouwers bedanken voor hun komst, heeft Mika echt wel opgepept in de laatste race.

Onze sponsoren willen we bedanken. Striengineering, Circuitvanhout.nl en Vivo Fotografie.