· 

KCR Kids Kartcup race 1

Kids Kart Cup verliep anders dan gehoopt.


De eerste race van het seizoen is altijd wel weer even spannend. Hoe doen je tegenstanders het de laatste tijd en wat zijn de invloeden van Mika zijn races van gister.

 

Er werd een 5 minuten kwalificatie verreden, de beste tijd is je startpositie in race 1. De loting maakte dat Mika in de eerste groep moest kwalificeren en Senna in de tweede groep. Doordat er maar 17 kids aanwezig zijn worden er 2 groepen gemaakt.

 

Mika begon aan zijn kwalificatie ronde, zelf had hij er wel een goed gevoel over, maar de tijden logen er niet om.

Hij pakte de vijfde tijd van zijn groepje, maar in de tweede groep kunnen ook hele snelle kids zitten en dan wordt het duimen. Senna begon in haar kwalificatie ronde en wordt in haar eerste rondje bruut eraf getikt door een coureur die haast had om haar voorbij te gaan. Dit begint dus al goed, gaat het zo'n dag worden?  Senna pakt uiteindelijk de 7de tijd van haar groep. Dan wordt er door de wedstrijdleiding gekeken wie in welke groep mag gaan rijden.

Mika pakt P8 in de snelle groep en Senna pakt P5 in de tweede groep.


Race 1 Senna:

 

Senna heeft een hele leuke eerste race gekend. Lekker in gevecht met diverse coureurtjes. Maar vooral met P6 was het heel spannend. Hij zat een aantal ronde achter Senna vast, prikte af en toe zijn kart naast die van Senna, maar Senna deed de deur dicht. Senna rijdt hele andere lijnen dan de andere rijders.

Dit was een super leuke gevecht en duurde een aantal rondes heerlijk om naar te kijken. Op een gegeven moment ging P6 een andere lijn rijden waardoor hij Senna kon inhalen.

 

Dit deed hij heel erg netjes. Senna probeerden aan te haken om zo mee te kunnen rijden.  Senna eindigde op P6.


Race 1 Mika:

 

Mika zal aan de bak moeten om zijn gestelde podiumdoel te behalen.  Hij is vroeg de pitsstraat ingedoken om een tactisch voordeel te behalen,  voorlopig lijkt het te werken en heeft hij er zeker twee plekken mee gewonnen. Daarnaast kan hij zijn eigen race rijden. Echter in ronde 12 doet Mika een hele verkeerde inhaalpoging hij komt hierbij stil te staan in de banden en verliest daardoor zeker 2 plekken en rijdt hierdoor achteraan. Het voordeel die hij dacht te hebben gaat in rook op. Hij maakt het nog goed door niet op te geven en de nummer 8 die voor hem rijdt steeds dichterbij te komen. Het lukt hem om in de allerlaatste ronde in de een na laatste  bocht voor de finishvlag deze rijder in te halen en eindigde de eerste race als achtste.

 

Mika was tevreden over zijn herstelpoging en de laatste inhaalactie. Hij vond het wel jammer dat hij toch op P8 belande. Dit betekent dat hij straks in de omgekeerde startvolgorde hij bovenaan moet eindigen om veel goed te kunnen maken.


Race 2 Senna:

In de eerste ronde komt er een crash, Senna wordt van achteren aangetikt waardoor degene achter haar vast kwamen te zitten. Senna kon gelukkig wegrijden en haar race hervatten. Ze rijdt in een treintje met 3 andere die zo nu en dan stuivertje wisselen.  En in rondje 17 dacht Senna wat zij kunnen kan ik ook degene voor haar maakte een foutje en Senna haalt hem in. WOW wat goed zeg dat ze dat doet. Senna vond zelf dat ze dit heel goed gedaan had. Ze eindigde daardoor weer op P6.  Hier en daar nog leerpuntjes voor de volgende keer zoals beter remmen, apacks beter benutten en wat harder de pitstraat in. Verliest hierdoor aardig wat secondes. 

 

Senna snelste racerondje vandaag 43.680


Race 2 Mika:

De omgekeerde startvolgorde Mika mag van P2 vertrekken. Helaas begon degene die op P1 lag al vanaf het begin te blokken waardoor het wijs was om snel naar binnen te gaan en zijn eigen race te gaan rijden. Mika maakte door zijn tijden steeds meer een gat tussen de rijders die hun pitstop maakte en telkens achter Mika terecht kwam. Dit was een goed gevoel, maar kan Mika dit tempo zolang vol houden. Het was spannend met de top 2 die nog moesten pitten Mika ligt momenteel op P3 en de nummer 2 staat binnen in de pitsstraat. Ze komen langs elkaar de baan om, spannend de nummer 2 lijkt Mika voorrang te geven waardoor Mika P2 pakt. De nummer 1 is te ver uit het zicht heeft een te groot gat dat als hij gepit heeft voor Mika uitkomt. De laatste twee rondes waren heel spannend want de nummer 3 komt heel dichtbij probeert bij Mika te prikken, maar hij doet de deur dicht en houdt hem dicht waardoor Mika P2 pakt. Super gereden, goed herpakt de tweede wedstrijd jammer genoeg niet goed genoeg voor een podiumplaats dit keer.

 

Mika's snelste raceronde: 42.304


Algemeen klassement:

Mika op P5

Senna op P15

 

We bedanken onze sponsoren:

Striengineering

Circuitvanhout

Vivo Fotografie

 

We bedanken ook onze toeschouwers leuk dat jullie de moeite hebben genomen om te komen kijken.